Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teraźniejsza niedokończona

Kocham Świadka Jehowy

Polecane posty

Gość eeeda
11:50 [zgłoś do usunięcia] mikikun powiedz mi jak świadkowie rozumiej ja ten tekst Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. to symbole ciało Jezusa -chleb bez zakwasu ( nie myl z opłatkiem ) - doskonale cialo Jezusa krew Jezusa - wino- symbolizuje nowe przymierze

Gość eeeda
chleb- doskonałe ciało Jezusa wino- krew symbolizująca nowe przymierze to symbole chleb bez zakwasu- nie myl z opłatkiem

Gość eeeda
to nie brak argumentów tylko brak czasu

Gość JANUSZEK.....
Każdy broni swego.Mam stczyność ze ŚJ .Czasami w dupie mnie strzyka o tym co oni pierdzielą i ich idiotyczne zasady. heheheh

Gość eeeda
idiotyczne zasady bo pochodzą od Boga ?

Gość Jehoszua
z tą miłością międzywaznaniową to jest problem wiem to ze swego doświadczenia . akurat tak się wydarzyło że na mej drodze stanęły dwie osoby które pokochałem Boga Jehowę i moja przyszła żonę . było bardzo ciężko , była to wielka walka przede wszystkim z moją jak i mojej żony rodziną katolicką , nadal nie jest tak różowo jak by mogło być . wiara katolicka jest wiarą bardziej nastawioną na tradycję różne święta , życie lekkie i przyjemne , natomiast wiara Swiadków to droga życiowa związana z oddawaniem czci Bogu na zasadach ewangelicznych , takie praktyki religijne które są powszechne w katolicyźmie , w śród świadków to wielki grzech np. bałwochwalstwo tak rozpowszechnione w tej religi oddawanie czci obrazom figurkom modlitwy i otaczanie czcią ludzi np. papieża . powiem szczerze gdyby sytuacja się powtórzyła i gdybym miał to samo doświadczenie to bym sięgłęboko zastanowił nad tym krokiem

Gość goLoenść
I co powiedzie banda oszustow i zlodzieji Jechowe