Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie byłam na solarze nigdy

Chodzi ktoś na solarium? Dermatolog mi kazała iść a nie powiedziała na ile minut

Polecane posty

Mam jasną karnację. Zrobiła mi się wysypka na ręce i dermatolog powiedziała ze najlepiej solarium na takie coś działa a nie żadne leki. Powiedziała żebym sobie raz w tyg szła na solar przez miesiąc i będzie po problemie. Nie zapytałam na ile min bo byłam w takim szoku ze zapomniałam :). Tu na pewno jest dużo lasek co na solarium chodzi. Ile min na początek dla bardzo bladej osoby?

Gość sssssssssssss
Ja też musiałam chodzić na zalecenie dermatologa :) Chodziłam raz w tygodniu na początku na 3 minuty, potem na 5 i na 7. Rozłożyłam to sobie w czasie, bo nie chciałam stać się nagle pomarańczowa :P

Gość sssssssssssss
Ja też musiałam chodzić na zalecenie dermatologa :) Chodziłam raz w tygodniu na początku na 3 minuty, potem na 5 i na 7. Rozłożyłam to sobie w czasie, bo nie chciałam stać się nagle pomarańczowa :P

Gość Adalgunda
Panie na miejscu Cię poinstruują ile czasu początkujący a ile zaawansowani...

Własnie też 5 min wydaje mi się ok. Nie chcę być opalona bardzo tylko chcę żeby mi to pomogło a jednocześnie trochę kolorku zdrowego mogłabym nabrac.

Gość najlepiej bedzie jesli
zmienisz dermatologa 🖐️

Właśnie nie. Byłam u innego dermatologa kiedys który przepisywał mi kilka maści i nic nie pomagało. Byłam na testach alergologicznych i wyszło że nie jestem na nic uczulona wiec nie wiadomo skad ta wysypka. Dermatolog powiedziała ze dobrze solarium na takie zmiany wpływa jeśli tylko nie jest stosowane w nadmiarze. Powiedziała tez ze solarium szkodzi tylko dziewczyną które chodzą na nie częściej niż raz w tyg i na długo.