Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasieńka87

Ciężarówki znacie już płeć dziecka? Czy lekarze często się mylą?

Polecane posty

Jestem w 18 tygodniu i niedawno dowiedziałam się, że będe mniała synka. Tak strasznie się ucieszyłam bo nie wiem dlaczego ale wszystkie instynkty skupiły mi się na chlopcu i bardzo pragnełam, zeby to był synek. 17 tydzień to wcześnie na płeć choć podobno chłopca jest łatwiej i szybciej stwierdzić. Nie ma ludzi nieomylnych i zastanawiam się czy lekarze często mylą się ze stwierdzeniem płci bądź później zmieniają zdanie. Kupiłam już całą wyprawke dla chłopca bo nie tak bardzo się ciesze, że to synek. Napiszcie jak jest u Was?

Hey . Ja jestem juz w 30tc i plec dziecka- dziewczyna :D 4 LEKARZY MI POWIEDZIALO,ZE DZIEWUCHA WIEC ONA MUSI BYC ;]

Kumpeli na genetyczny w 13 tygodniu powiedział chłopak i teraz w 19 potwierdzenie dostała. Mnie lekarz kilka dni temu na tym samym badaniu obstawił dziewczynkę, zobaczymy czy miał rację;-)

Miarka mam koleżanke co jej właśnie lekarz na genetycznym obstawił chłopca w 13 tc i potwierdził to w 19 tc. Może to ta sama koleżanka, hihi

1 lekaarz prowadzacy poiwedzial mi w 18tc ze jest niewidoczna plec 2 lekarz na badaniu prenatalnym powiedzial,ze dziewczyna. Nastepnir trafilam do szpitala w 28tc 3 lekarz przy przyjeiciu powiedzial,ze dziewczyna ,a przy wypisie inna lekarka powiedziala tez ze ONa wiec popylki raczej nie bedzie ;]

Gość chyba jestem hipochondryczką
pomyłki się zdarzają, więc pewność 100% masz tylko podczas porodu właściwie u mnie: w pierwszej ciąży obstawiano chłopca na każdym usg i rzeczywiście mam syna w drugiej ciąży najpierw obstawiano dziewczynkę (12 tydzień i 21 tydzień), a teraz w 28 tyg dowiedziałam się że jednak chłopak, to co wzięto za szparkę, było szparką ale na worku mosznowym:)

także ja na razie kupuję rzeczy neutralne bo już sama nie wiem co urodzę:) jeszcze sobie kupiłam test na płeć, zobaczymy co z niego wyjdzie

ojej jest taki test? haha jaka ja jestem zacofana, gdzie go moge kupić? w aptece? a w 18 tc pokazuje już płeć?

ten test i tak zamierzam z przymrużeniem oka potraktować Miarko

Gość hgddh
ja jestem w 22 tc i będzie dziewczynka:)

Gość samsunglg
Koleżanka szwagierki zaczęła 14 tydzień i lekarz powiedział jej, że będzie chłopiec. Tak wcześnie i można znać już płeć?

Gość ja znam tyl
Testy na plec to 50/50 ponoc to tylko testy ma zwykle ph,moj lekarz mial pacjetke na usg pewna od 10 tyg po tescie na plec,ze ma dziewczynke,a tutaj niespodzianka i jajca na monitorze,szkoda kasy na te testy!

up zrobiłam test, powiem szczerze nie wiem co wyszło czy zielone (chłopak) czy pomarańczowe (dziewczyna), wyszło mi takie zielono-pomarańczowe:) dobrze że ten test to nie za moją kaskę był kupiony, bo trochę lipny jest albo ja nie umiem interpretować

W 12 tygodniu narządy płciowe wyglądają tak samo.Wargi sromowe dziewczynek sa powiększone i często brane sa za siusiaka.Mnie wtedy właśnie powiedzieli, ze będzie synek a teraz, ze dziewczynka, więc myslę, ze wiarygodność płci poniżej 16 tygodnia jest abrdzo mała, dopiero potem juz dobrze widać i wtedy pomyłki zdarzaja sie bardzo rzadko.

w 1 ciąży lekarz w skończonym 12 powiedział że chłopak, potem w 20 potwierdził i jest chłopak. teraz w 14 powiedział że dziewczynka, ale absolutnie nie był pewien (nawet nie na 70% jak w 1 ciąży). w 24 tyg zdecydowanie tą dziewczynkę zdementował i na stwierdził ze to zdecydowanie chłopak i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. teraz w 32 tyg potwierdził że chłopiec :)

W 14 tygodniu lekarz powiedział że chłopak, w 21 też jest chłopak, więc póki co czekamy na Jasia.

ja jestem w 12 tc i na badaniach prenatalnych lekarka powiedziała że jesli miałby byc chłopiec to powinno z coś odstawać, u mnie widziała kreseczkę hehehe ale nie daje gwarancji ale szansa na dziewczynke jest. Nie ważne zresztą dla nas jaka płeć byle zdrowe.