Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2343!

zaparcia u niemowlaka :(

Polecane posty

Gość mama 2343!

Mamy pomocymoja kruszyna ma 1,5 miesiąca i strasze zaparcia !!!!! co robić?????

ojej a karmisz piersią czy mlekiem sztucznym? jak sztucznym to moze za gęste jest? to straszne napewno maleństwo musi cierpieć :(

Gość mama 2343!
karmie niestety sztucznym :(

moj niunio ma prawie 3 mce i tez mial niedawno ten problem a ja karmie piersia. po jakichs dwoch tyg samo mu przeszlo ale potrafil nie robic kupy przez 3-4 dni. pediatra powiedziala ze to wciaz jeszcze norma i nie za wiele mozna, ewentualnie czopki glicerynowe albo mala lewatywe z przegotowanej wody.

Gość a czemu niestety sztucznym???
zabronili ci piersia??

Gość koperekwloski
daj mu do picia koperek, pomaga na wszelkie brzuszkowe sprawy.

Gość moze trzeba zmienić mleczko
nan np często powoduje zaparcia

Gość bgvhcvm
tak to jest jak sie chce zoszczedzic i podaje dziecku byle jakie mleko. Kup bebilon comfort i nie zapomnisz co to zaparcia a o kolce nie wspomne szkoda dzieciaka, ale co zrobic, rodzicow sie nie wybiera

Gość mama2343
aż szkoda słów jakie tu debile się wypowiadają !!!! do autora ; właśnie podaje bebilon comfort i nie działa :( nie wiem dlaczego tak piszesz może sam-a oszczędzasz na swoim dziecku ? bo zazwyczaj sądzi się po sobie :) nie rozumie po co takie osoby sa na forum ????????????????/

Gość a co ile robi kupki
?

Gość mamama27
moja rada - wogóle zmień bebilon czy zwykły czy comfort - daj jakieś zupełnie inne mleko - u mnie się poprawilo po gerberze - przepajaj dziecko wodą - a jak wody nie tknie to robiłam rzadsze mleko - np. miarke mleka mniej - dziecko ma wypić w ciągu dnia tyle ml płynów ile najwięcej zje na 1 karmienie - więc jak ci je 120 ml na raz to tyle wody ma wypić podzielone na mniejsze porcje - - dawałam jeszcze bobotic i koniecznie probiotyk - dicoflor 30 - linex baby czy jakikolwiek inny

tez zmieniłam mleki to nie pomogło one wszystkie maja taki sam skład jeszcze dawałam Delicol egzym laktazy które dziecko nie trawi jest to pochodzenia roslinnego wiec podawałam razem z sab simplex