Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alskdj

problem z tatuażem

Polecane posty

Gość alskdj

Witam! może ktoś się zna lepiej, jest to mój drugi tatuaż i po trzech dniach niestety pojawił się problem, zaczyna schodzić mi na nim dość grubo naskórek, widać farbę, żywsze kolory, i strasznie piecze. Co robić? PRoszę o poważne wypowiedzi.

Gość alskdj
chodzi o to że nosiłał go pierwszy dzień w foli i był posmarowany alantanem na drugi dzień na przemian trochę bez opatrunku trochę z folią(gdy gdzieś wychodziłam) nie chciałąm żeby się ocierał o inne ubrania i żeby nie sparawiało mi to bólu, dzisiaj wracałąm do domu pociągiem, przez 2h miałam folię z alantanem no i po prowrocie zciągnęłam folię no i co się okazało zeszło mi kawałek naskórka, zaczynam się niepokoić, może za dług go trzymałam pod folią i skóra się zagrzała... nie wiem co robić boję się o tatuaż..

Nie odrywaj tego naskórka tylko. Idź do gościa, który ci to robił, zapytaj co to. Potem idź do dermatologa. Albo wybierz inną kolejność.

Gość alskdj
i uczulona raczej nie jestem bo to jest drugi tatuaż dużo większy od poprzedniego, z tamtym problemów nie było.

Ja swój non stop trzymałam pod folią, tylko zdejmowałam jak go przemywałam i smarowałam. Nie wiem to to może być. Też mi schodził naskórek, ale nie aż tak, żeby piekło i kilka dni po zrobieniu.

Gość alskdj
też jestem zdziwiona, pierwszy tatuaż trzymałąm pod folią koło 5 dni i potem ściągnęłam i zagoił się super, z tym mam problem nie wiem dlaczego... Czy to moja wina bo źle pielęgnowałam czy może jakaś zła reakcja skóry? Możę za dużo alantanu nakłądałam, ale nie kazali żałować przy smarowaniu... Wspomnę jeszcze to iż pierwszy mam czarny a ten jest już kolorowy, i właśnie na tym kolorze mi zeszła skóra, może w tym tkwi sęk?

rana, jakakolwiek by ona nie była, najlepiej goi się na powietrzu, wiec jeśli nie boisz się, że ubrania pobrudzisz, to folię zdejmij! w domu smaruj maścią cienką warstwą i nie zakładaj w tym miejscu ubrania. barwniki (tusze) są różne- różnych firm, o różnym składzie, może akurat jakiś składnik tego cię uczula :( jak za 2 dni się nie polepszy, to chyba przyjdzie ci pójść do dermatologa!

rana, jakakolwiek by ona nie była, najlepiej goi się na powietrzu, wiec jeśli nie boisz się, że ubrania pobrudzisz, to folię zdejmij! w domu smaruj maścią cienką warstwą i nie zakładaj w tym miejscu ubrania. barwniki (tusze) są różne- różnych firm, o różnym składzie, może akurat jakiś składnik tego cię uczula :( jak za 2 dni się nie polepszy, to chyba przyjdzie ci pójść do dermatologa!