Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość what about now

wegetarianie niejedzący ryb, co jecie na wigilię i święta?

Polecane posty

Gość what about now

oprócz kotletów sojowych?

Gość katka kryształy 25
wszystko co postne, czyli bez mięsa w moim domu zupa grzybowa barszcz czerwony pierogi z grzybami kapusta wigilijna z grzybami i śliwkami kutia kluski z makiem

Gość what about now
zapomniałam dodać że grzybów nie lubię ;) a na święta co jesz?

Gość katka kryształy 25
aa jeszcze pieczone ziemniaki z sosem jogurtowym, moja rodzina je te ziemniaki ze śledziem a ja same np. z kapustą wigilijną uważam osobiście, że te święta są ok jeśli chodzi o jedzenie, gorsze są dla mnie wielkanocne, tylko jaja, kiełbasy i takie tam, aaa jeszcze mam robi mi taką zwykłą sałatkę jarzynową ale bez jaj i z majonezem vege, takim jogurtowym

Gość jołjołjołjołjołjołjołjołjołjoł
sałatki, proszę ja ciebie, świąteczne.

Gość what about now
ja nie narzekam ;) tylko mi się przejadły ostatnio kotlety sojowe i nie wiem co zrobić. a widzę że Ty taka jesteś totalnie, że nawet nabiału nie jesz tak? ja jajka, mleko itp spożywam. nie mam pomysłu co na wigilię zrobić, chyba tylko kutię będę wcinać i jakąś sałatkę przynajmniej nie przytyję za bardzo jak nie będzie zbyt dużego wyboru;)

Gość what about now
a możesz podać przepisy tych sałatek? ja ogólnie nie przepadam za pierogami z kapustą, a z grzybami to już w ogóle nie tknę uszek też nie lubię kapusta będzie na mięsie więc też nie dla mnie barszcz jak będzie to może ;)

Gość what about now
parówek sojowych to nie lubię za bardzo, czasem mnie tylko jakaś faza na nie najdzie, ale czuję że już nie w tym roku ;) a mielone sojowe też niezbyt ostatnio wszystkim się przejadłam i nie mam pomysłu co mogę jeść :o

Gość ngdks
ale przeciez zupe tez sie robi na miesie ;]? troche obluda :p

Gość what about now
ja nie robię zup na mięsie ;) w ogóle rzadko jem zupy, ale jak już to nie na kości czy mięsie

Gość jołjołjołjołjołjołjołjołjołjoł
Z rodzynkami...różne takie, proste, bo noga jestem z gotowania.

Gość ngdks
a na czym? bo teraz mnie to zaintrygowało

ryby są zdrowe, mięso też jest potrzebne. wegetarianizm to głupota i brak dbałości o własne zdrowie. natury się nie oszuka kochani, człowiek jest wszystkożerny

Gość what about now
na włoszczyźnie i rosole jarzynowym może i zdrowe, ale cóż, mam swoją ideologię i tyle, zresztą to moje ciało i moje wybory ;) nikomu tym krzywdy nie robię :)

Gość what about now
kurcze rodzynek też nie lubię i też nie jestem dobra w gotowaniu, tylko takie podstawowe... ubogo będzie chyba :D

To co zwykle. Nie lubię żadnych tradycyjnych potraw. Jak nie byłam wege tez na żadne święta nic nie tykałam.

Gość wegeuratowalomizycie
U mnie będą kotlety z brokułów oraz rzymskie (ser żółty) ,posypane pieczoną cebulą w dużych ilościach.Część kotletów rzymskich zrobionych tak jak ryba po grecku,reszta tak jak inni uszka,barszcz,kapusta z grzybami ,ćwikła z chrzanem ,sałatka z pora oraz pierogi ruskie :).W zaeszłym roku cała rodzina przyjezdna się tym zajadała,aż byłam wściekła bo poprzywozili karpie,śledzie i inne ryby na sto sposobów dla siebie.Wiedzieli że my tego nie jemy .Zrobiłam wszystkiego więcej oczywiście ale bardzo im to smakowało ,prawie wszystko co przywiezli dojadali na drugi dzień a i też nie chętnie :(

Gość ngdks
Ależ nie miałam absolutnie nic złego na myśli. Po prostu mnie to zaciekawiło, bo nie wiedziałam, że można robić zupę na czymś innym niż mięsie/kości. A jak smakuje taka zupa? Jest podobna w jakimś stopniu do tej 'tradycyjnej'. Tak swoją drogą to szanuję ludzi, którzy mają swoje zasady i się ich trzymają. Pozdrawiam

Gość what about now
no dobra to zrobię sobie co, może pierogi z kapustą, ewentualnie z serem :D kotlety sojowe z sosem pieczeniowym, sałatkę warzywną, może bigos bez grzybów i mięsa, może ziemniaki smażone z kwaśnym mlekiem, może faszerowane pomidory, jak mi się zechce, tylko nie wiem co na farsz :D ok pewnie mama ciasta zrobi dobre to se tym odbiję chociaż :D