Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lavnsalivaosp

oszukala was kiedys firma budowlana/??

Polecane posty

Gość lavnsalivaosp

?

Gość zimovit
to ja oszukałem firmę budowlaną i za kradzieże materiałów oraz nie wykonanie dzieła wyrzuciłem to zapijaczone towarzystwo za bramę i forsy nie dostali :)

Gość lavnsalivaosp
nie straszyli sadem?

Gość zimovit
sądem ? znikało zbrojenie budowlane z placu, znikał cement w workach , znikały moje elektronarzędzia , więc swoje zarobili , uważajcie kogo zatrudniacie

Gość lavnsalivaosp
to nie jest takie proste:/ ja policzylam to mnie okantowalo na prawie 2 tysiaki zawyzajac ceny ktore wczesniej byly nizsze albo twierdzac ze niewiadomo ile wyjdzie za taka usluge i sie okaze i sama nie wiem co zrobic teraz bo w sumie nie do udowodnienia

Gość zimovit
mnie załatwili na ponad 10 tys. PLN , więc nie miałem innego wyjścia, gdy przyjechałem na budowę i towarzystwo znowu było nawalone to pojechałem na komisariat Policji i powiedziałem, że obawiam się że pijani spadną z rusztowania a nie chcę mieć do czynienia z prokuratorem, wiec policjanci przyjechali i wygonili towarzystwo a teraz mam spokój, melinę sobie zrobili

Gość assddddsafsdvgadf
zawsze oszukuja i nawet sie nie skapniesz ze za duzo wyszlo cementu a piasek zostal, ze dachowek zabraklo a o pustakach juz nie wspomne,a nadmiar materialu nie wyrobionego zakopia w ziemi, nie upilnujesz a w czasie roboty cena wzrasta , na papierku z firma spisz co za cene dostaniesz!! ALE DOKLADNIE

Gość assddddsafsdvgadf
nie bedzie wiedzial za miesiac ze to ty bo takie firmy maja duzo za uszami

Gość nasdnww
Usługi takie, jak kompleksowa budowa domów Warszawa sprawdzą się u wszystkich, którym zależy na pełnym profesjonalizmie oraz uniknięciu opóźnień w budowie. http://roslandomdesign.pl/

Gość Robert

mine raz oszukała, az szkoda gadac.. teraz korzystam tylko z usług firmy Bowim jeśli chodzi o wyroby hutnicze wywiązują się dobrze z usługi

Gość Marcin
Dnia 29.08.2019 o 09:27, Gość Robert napisał:

mine raz oszukała, az szkoda gadac.. teraz korzystam tylko z usług firmy Bowim jeśli chodzi o wyroby hutnicze wywiązują się dobrze z usługi

słyszalem o Bowimie ze mają dobre ceny za uslugi

Gość Robert

tak, ceny w miarę 🙂

Gość Robert

tak, ceny w miarę 🙂

Gość Robert

tak, ceny w miarę 🙂

Gość Robert

tak, ceny w miarę 🙂

Gość Robert

tak, ceny w miarę 🙂

jesli nie bedziesz stał i pilnował to po Tobie. Niestety prywatnych ludzi tak oszukuja. Moim rodizcom `znajomy` robil z ekipa to wyszlo 4 tysiace wiecej niz zakładali, a rodzice zaplacili. na 20tys zlotych to bylo przeciez 20%

ja mam doswiadczenie w firmie jako czlowiek od tego typu tematów , to pisalo sie umowe, kary umowne były i chocby chcieli 5zł wiecej za robote no to umowa wiązała obie strony. chyba ze zrobili cos po za zakresem, ale znowu na to byl pisany kolejny aneks

jesli nie bedziesz stał i pilnował to po Tobie. Niestety prywatnych ludzi tak oszukuja. Moim rodizcom `znajomy` robil z ekipa to wyszlo 4 tysiace wiecej niz zakładali, a rodzice zaplacili. na 20tys zlotych to bylo przeciez 20%

ja mam doswiadczenie w firmie jako czlowiek od tego typu tematów , to pisalo sie umowe, kary umowne były i chocby chcieli 5zł wiecej za robote no to umowa wiązała obie strony. chyba ze zrobili cos po za zakresem, ale znowu na to byl pisany kolejny aneks

Mądralo, niestety to klienci często oszukują, co cwańszy celowo wywołuje awanture zeby zakończyć współpracę i nie zapłacić doszukujac sie na siłę pretekstow. 

Potem zostaje sprawa w sadzie a wykonawca zostaje bez kasy ktora otrzymymune za dwa lata. 

Dlatego firma musi sie zabezpieczać, na wszelkie sposoby i rozliczać się tylko i wylacznie na etapy. 

Etap zrobiony klient płaci i dopiero następny. 

a wgle to bzdury piszesz, kara może być za niedotrzymanie terminu a nie za wiekszy zakres prac. 

Rece opadaja jak sje te wypociny czyta 😩

Pisze, ze jesli wykonano wiekszy zakres prac to najpierw byl napisany aneks do umowy regulujacy to. Niestety musze sie zgodzic z Kato, ja osobiscie mialem ledwie 2 problematyczne przypadki ale ogolnie firma w ktorej pracuje słynęła z doszukiwania się problemów i mielismy wstrzymane grube miliony i kilkanascie spraw w sądzie z podwykonawcami. Szukajac instalatora w okolicy Warszawy wiele firm slyszac nazwe firmy odmowilo zlozenia oferty...ale odbiegamy od tematu

w przypadku osob prywatnych niestety to ekipy budowlane są górą i jak ktos nie ma wiedzy, nie pilnuje ekipy  czy wziął ekipe nie z polecenia kogos znajomego tylko z łapanki to dopłaci do interesu. Identycznie jest w branzy mechanikow samochodowy. Jak zobaczy Panią blond i drogi samochód to juz wie ze zarobi