Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to_ja__

do mam, które karmily piersia...

Polecane posty

Gość to_ja__

mam pytanie odnosnie wielkosci piersi w czasie karmienia ()mam duzo mleka) oraz po zakonczeniu karmienia lub tez zmniejszeniu ilosci-np. jak dziecko bedzie mialo 8 miesiecy i bedzie juz jadlo kaszki... Czy bardzo wam sie zmniejszyl biust? na ile ilosc mleka wplywa na wielkosc?i czy jak skonczylyscie karmic to bardzo wam zmalal biust?

Gość trochę zmalał ale
przede wszystkim zrobił się flakowaty i obwisł...

Gość najpierw mialam
miseczki B. w ciazy i podczas karmienia musialam kupowac DD. a po ostawieniu od piersi teraz mam C. Ale tez zauwazylam ze sa mniej jedrne i troche oklaply

ja mam troche wieksze niż przed ciażą , nie jest to pełny rozmiar , bo jak mierze o rozmiar większe staniki , to są za duże , a te sprzed ciąży odrobinę za małe . Karmiłam pół roku , nie uznawałam zasady wiszenia na cycku godzinami . Przez pierwsze misiace karmiłam co 3 godziny ( córcia nie domagała się częstszych karmień , albo po prostu jej organizm nauczył sie jeść w takich porach ) . Córka szybko przsypiała nocki bez budzenia sie co 3 godziny , wiec karmień nocnych było dwa . W 3 misiącu karmienie trwało 5-10 minut , wiec moje piersi nie ucierpiały i nie obwisły :)

no ale pod koniec ciąży miałam DD , a staniki do karmienia które kupiłam własnie w tym rozmiarze były osro za małe przez pierwsze 2 tygodnie po porodzie . Miałam cycki jak balony , mam jedno zdjecie jak karmie córkę i jej głowka wygląda jak jabłko przy melonie ( mojej piersi znaczy się ) ;)

Gość ja zaszczepiłam przeciw ospie
Z biegiem czasu klaktacja sie normuje i organizm nie produkuje już tyle mleka "na zapas". Po prostu wytwarza większość w trakcie karmienia, na bieżąco. Ja mialam zawsze spory biust, noszę miseczki DD, w ciązy nosilam rozmiar większe, karmiłam 1,5 roku i nosiłam w tym czasie te same staniki co przed ciążą. No może prze pierwsze 1,2-2 m-ce jeszcze większy ciązowy stanik. Biust powiększa się głownie podczas ciąży, a nie karmienia, zaobserwowane u siebie i koleżanek;-)

Gość baski__mama
Prawie wróciły do wielkości sprzed ciąży (przed nosiłam 65E/70DD, teraz prawie rok po odstawieniu, 65F/70E. Karmiłam w 65G/70FF czyli 4 miski więcej niż start), ale zmieniła się "konsystencja" i trochę kształt, co mnie w sumie cieszy bo o wiele więcej staników mi pasuje ;)

Gość eeeeeeee????????
teneryffaa, to nie ma mowy, żebyś miała jakieś DD bo to miska na mały biust chyba, że miałaś strasznie źle dobrany stanik

Gość przed pierwsza ciaza mialam
miseczke 70c.Po skonczeniu karmienia nosilam miseczke e.Po drugiej ciazy i karmieniu nosze 65f/g,bo dodatkowo schudlam i obwod pod biustem mi sie zmniejszyl.Z rozmiaru jestem zadowolona.Z "konsystencji" i tego,ze troche jednak klapnely,juz nie za bardzo,ale w dobrym staniku wygladaja bardzo ladnie:) Acha,dzieci karmilam 4 miesiace i przez pierwsze 2 miesiace mialam tyle pokarmu,ze nosilam wkladki laktacyjne i musialam je zmieniac co pare godzin:O

DD to mała miska ???? Bez urazy , ale ostatnio robiałam porządki w szafie i natknęłam sie na te staniki , są ogromne - spokojnie mogłabym po ziemniaki iść do sklepu ;) Na koniec ciąży miałam DD , co dla mnie było skokiem o 2 rozmiary , bo rozumiem że jest powiedzmy B , C D, DD itd. Przed ciażą nosiłam 75 B lub C , w zależności od firmy i fasonu . A te do karmienia kupiłam w rozmiarze 85 DD .

teneryffaa, osoba wyżej ma rację :) DOBRZE DOBRANE 75DD czy 65DD (sama litera nie oznacza absolutnie żadnego rozmiaru, wielkość miski z daną literą rośnie wraz z obwodem, 85A to miska większa niż 70D) to jest bardzo niewielki biust, zobacz sama: http://picasaweb.google.com/Aleksandra.fitlit/NaprawDeDuzeBiusty#5460485561781252050 85DD to miska o takiej pojemności jak 75J mniej więcej, więc jeślibyś nosiła dobrze dobrane rozmiary i taka miska była na Ciebie dobra to by oznaczało, że biust nie powiększył Ci się o 2 rozmiary a o co najmniej 8 :P Tyle, że pewnie ani przed ciążą, ani tym bardziej podczas karmienia (bo chyba nie przytyłaś aż tyle, żeby obwód pod biustem z 80 cm skoczył Ci na ok. 95 cm - tyle mniej więcej trzeba mieć, żeby obwód stanika 85 leżał OK) nie nosiłaś dobrze dobranego rozmiaru, kolejny foto przykład: http://stanikomania.blox.pl/2008/02/Biust-osiemnasty-czyli-pozegnanie-z-DD.html http://stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html I jeszcze trochę o miseczkach: http://maheda.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=152%3Aczy-miseczka-d-jest-bardzo-dua&catid=35%3Aartykuy&Itemid=71&lang=pl Reasumując: biust miałaś pewnie spory, ale na pewno właściwym jego rozmiarem nie było 85DD ;)

Gość kkkkkkkkkkkLLLLLLLLLLLL
Ja nosze stanik rozm. 32 F. Np. obwod 34 jest juz na mnie za duzy, jestem niska, jak na swoj wzrost i posture mam duze piersi. Jesli jakas dziewczyna mialaby piersi takie jak ja, ale bylaby wyzsza i tezsza, to u niej biust bedzie wygladal na maly.