Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 11111222222222tttttttsssssssdd

Savoir-vivre - jak powinnam zachowac sie w tej sytuacji - doradzcie...

Polecane posty

mam chlopaka z ktorym spotykam sie rok, jego bliska rodzina zaprosila jego rodzicow i nas na obiad w swieta. widzialam ich wczesniej 2 razy tylko. wiem ze rodzice mojego chlopaka kupuja kazdej z tych osob z rodziny prezent, ktory wrecza zapewne wlasnie podczas tego spotkania swiatecznego. ta rodzina ma dwie corki, jedna 18 lat a druga 9 lat, czy bedzie w porzadku jak kupie tylko cos tylko tej mlodszej? jak powinnam sie zachowac kupowac cos? a jesli tak to co? myslalam zeby kupic jakies slodyczne czy cos symbolicznego, jakas zabwke, chociaz to dziecko z tego co wiem, ma bardzo duzo zabawek

Gość czerwonaa88
chyba nie musisz nic kupować tak naprawde jeszcze do rodziny nie nalezysz...

a moze po prostu dorzuc sie do tego co kupili rodzice twojego chłopaka ? a jezeli nie to cos dla całej rodziny, a nie kazdego z osobna ?

a np co kupic dla calej rodziny ? dajcie jakis pomysl, bo nie mam pojecia nie chcialabym popelnic jakiejs gafy ...

Gość maturks4
Pseudonim ma rację: jakiś kwiat okolicznościowy, dla dziecka ładna czekolada i wystarczy

Gość myszaaaaaaaa
na Twoim miejscu kupiłabym coś dla całej rodziny/dla gospodarzy. Najlepiej jakiś kosz świąteczny - z gwiazdą betlejemską, słodyczami, może wino jeśli piją. I wystarczy :)

Gość tosiek mosiek
pseudonim ci bardzo dobra rade dał/a wiec nie szukaj dalej bo ci baniak spuchnie

Gość myszaaaaaaaa
wyjdzie na to samo co gwiazda betlejemska + czekolada dla małej, a w bardziej odświętnej oprawie jeśli sama taki kosz zrobisz :) lepsze wrażenie zrobisz :) ale oczywiście sam kwiat + czekolada dla małej (zapakuj ładnie) jest absolutnie w porządku i nic do zarzucenia :)

Gość vzxdvzxcvzxv
o jezu...nawet bedac 2 miesiace z facetem kupilabym wszytskim prezenty. tak wiec kwestia tej osiemnastolatki jest dla mnie jasna-jej tez bym dala prezent, a ty jakbys sie czula na jej miejscu gdyby ktos cie pominal? malej kuplabym jakies slodycze i zabawke-nie wiem co plaz po sklepach zorientuj sie co i jak, jakas lalka moze a osiemnsatolatce np zestaw rossmana taki wiesz ...balsma, zel pod prysznic i cos tam jeszcze. robia takie zestawy specjalnie na swieta.

Moim zdaniem jeżeli jesteście zaproszeni to wypada Wam coś kupić. Rodzice kupują od siebie, a Wy zanieście coś od siebie. Wg mnie nie wypada wogóle nigdzie iść z pustą ręką na święta, a już do domu gdzie są dzieci szczególnie. To, że nie należysz do rodziny nie ma znaczenia, może nawet tym bardziej przydałoby się dobrze wypaść. Możesz kupić gospodarzom coś słodkiego, albo właśnie wpsomnianą gwiazdę betlejemską. Dziewczynom nawet po jakimś słodyczu, małej można dorzucić jakiś drobiazg. A to, że ma dużo zabawek to żaden argument. Nie można mieć wszystkiego ;-) Kup jej np. bransoletkę bizu albo inną fajną - będzie zadowolona ;-) /jestem mamą 9-latki/

jedziemy tam z rodzicami chlopaka wiec on raczej sam nic nie kupuje, jego rodzice... a jak ich znam to nie beda chcieli zebym sie dolozyla, a chlopak powie ze nic nie musze kupowac bo jego rodzice kupuja... pomyslalam tylko o tej mlodszej bo to jeszcze dziecko, no a kupowac kazdej osobie tam to tez ciezko cos trafic zeby byli zadowoleni, widzialam ich tylko 2 razy , wiec malutko znam... zreszta troche dziwnie byloby, chlopak z rodzicami dawalby jedne prezenty, a ja drugie...

czy powinnam tez kupic cos rodzicom mojego chlopaka ? bo ja z mnoim chlopakiem to wiadomo ze kupujemy sobie cos... ale czy nie wypadnie niezrecznie jesli gospodarzom, tam gdzie jedziemy dam jakais upominek, a rodzicom swojego chlopaka nie? dodam ze do tej pory z rodzicami mojego nie kupowalismy sobie zadnych upominkow...

Pewnie, że głupio każdemu. Kup gospodarzom coś ogólnego, np. gwiazdę albo słodycz świąteczną/jakieś ferrero rocher w piramidzie itp./, a dziewczynom kup jednej i drugiej. Możesz po dużej czekoladzie, a do tego małej coś dokup, bo to rzeczywiście jeszcze dziecko. Takie dziewczynki lubią już ozdóbki, pachnidełka i wszelkie pamiętniki,sekretniki, na pewno kupisz bez problemu jakiś drobiazg. Moja wczoraj wybrała to: http://allegro.pl/zlote-mysli-moj-skarbczyk-sekretow-nowa-i1976596425.html

rodzicom chłopaka kupisz, jak do nich będziesz szła ze świętami, bo z okazji wspólnego wyjazdu prezentu chyba nie oczekują ;-) Jak będziesz szła do nich w gości to kup koniecznie prezent ;-)