Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bozenka_lenka

MIESZKANIE doradzcie które wybrać?

Polecane posty

tancerka, za 280 tys to gołej działki pod miastem nie kupisz, a ty o działce z domem bredzisz chyba, że w podbiałostockiej wiosce, albo podkieleckiej nie chrzań tu takich głodnych kawałków, nie każdy chce się zaszyć w dalekowschodniej wiosce

Gość eeeeeeeeeeeee..........
pokój- przepraszam

Gość kookoookooo
Czesc, ja tez mam prbolem mieszkaniowy ;-) Mam 3 dzieci, mieszkamy w bloku. I szukamy jakiegos wiekszego lokalu. Zastanawiamy sie nad domem, ale wtedy musielibyśmy sie wyprowadzić z miejsca, w którym mieszkamy. Myslicie, że warto dla domu, własnego ogródka, wieeekszej przestrzeni sie wyprowadzać. Dzieci jeszcze do szkoły nie chodzą.

to zalezy, jakie pozostałe warunki by były, np. czy każde z was ma samochód do własnej dyspozycji, jak z przyszłą szkoła, z dojazdem do pracy, jak duża działka (czyli ten ogródek, bo są działki, gdzie masz przepisowe 4 metry od chałupy do płota z każdej strony) poza tym - dom to duży obowiązek o duży wydatek tudzież koszty utrzymania musisz sie poważnie nad tym zastanowić, bo ta decyzja zaważy na waszym życiu

Gość inkkaa
wg mnie kupić takie , z którego dziecko ma bliżej do rodziny, do przedzkola-szkoły. mieszkanie kupuje sie na całe życie. Ty podjedziesz ale dziecko 12-15 letnie nie może sobie autem kierowac.

Gość bozenka_lenka
Nie będę czekać, bo na naszym osiedlu (na opcji nr 1 gdzie się wychowalam) jest mało bloków, a mieszkań gdzie są 3 osobne pokoje z oddzilenymi wejściami jest zaledwie parę tylko, bo w 2 blokach, nie w każdej klatce, więc może np z 10 tylko i nie będe czekać aż ktoś zechce takie sprzedać, bo mogę się nigdy nie doczekać. Aha jest teraz takie, na tym osiedlu nr 1 gdzie są 3 nieprzechodnie pokoje, jednak jest to 4 piętro, mieszkanie szczytowe i droższe o 20 tys (ma ok 60 m) niż to mieszkanie 3 pok gdzie z dużego pokoju wchodzi się do mniejszych. Więc czy to z oddzilenymi wejściami na 4 piętrze szczytowe jest lepsze????? Ja się obawiam,że zbyt zimne, stoi już w ofercie z rok i jakoś nikt go nie kupil....Więc wolę to o którym pisałam na początku w opcji nr 1. Czas ucieka, trzeba podjąć decyzję ...

Gość bozenka_lenka
podnosze, bo moze jednak to szczytowe na 4 pietrze?

szczytowe odpada, osdtatnie piętro odpada, parter też i wieżowiec odpada, pomyśl co z tego jak osobne pokoje jak parter czy szczytowe??? ja bym wolała 2-3 piętro.

Gość bozenka_lenka
zdecydowałam, wezmiemy to na 2 pietrze, 3 pok przechodnie na "naszym" osiedlu. nie ma na co czekac bo tu malo blokow, potem moze juz nic nie byc...