Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wilinijka

czym czyścic fugi, brodzik ,łazienkę w ciąży

Polecane posty

Gość wilinijka

Hej,wczesneij czyszcilam sobie domestosem,wiadomo zbiera sie tam takie czarne w rogach od wilgoci, ale teraz sie boje bo to bedzie smierdzieć niemiłosiernie, sa jakies inne środki nie szkodliwe dla ciężarnych,ale jednak skuteczne na fugi, ciemne zanieczyszczenia w rogach brodziku itp?

Gość njhjjj
niczym, w ciązy się leży i pachnie...

Gość mjbze
Popiołem i piaskiem. Wszystkie skuteczne detergenty są szkodliwe, ale nie przesadzajmy znowu. Jak się boisz, że domestos Ci zaszkodzi, to dobra okazja, żeby ten obowiązek przekazać współlokatorom :)

Gość njhjjj
przecież wszystko szkodzi. powietrze zanieczyszczone. Najlepiej nawet nie oddychać.

Gość już to widzę jak wy w ciąży
wąchałyście domestos. a jak tat to współczuję dzieciom takich matek. autorko generalnie ciężarna nie powinna wdychać oparów detergentów, najlepiej niech ktoś zrobi to za ciebie . ewentualnie może płynem do naczyń? cifem?

dokładnie najlepiej niech to zrobi ktoś ze współlokatorów :) a jak już koniecznie musisz ty to polecam bref :) nie śmirdzi i jest bardzo skuteczny

Gość njhjjj
ja malowałam ściany w 33 tyg ciąży i żyję... a łazienkę czyszczę proszkiem do czyszczenia- umywalkę i wanne. Domestos używam tylko do toalety.,

Gość łazienke w ciazy?a od kiedy to
lazienki zachodza w ciaze ? hhhehe

Gość bose nogi
amoniak + ocet i szczoteczką czyścic, ewentualnie zmoczony proszek do pieczenia.

Gość już to widzę jak wy w ciąży
njhjjj to polecam ci film, w którym pokazane jest jak reaguje dziecko w brzuchu jak matka pali, wdycha dym lub inne ostre zapacy, nie mogę go teraz znaleźć ale jak mi się to uda na pewno wkleję link. może i żyjesz ale maluszkowi przyjemnie na pewno nie było.

Gość njhjjj
w ciąży to najlepiej rozczulać się nad sobą, leżeć i stękać... rozumiem jak ciąża jest zagrożona czy jeśli problemy jakieś są no to wiadomo, niektóre rzeczy w ciąży są zabronione, akurat w moim przypadku malowanie to nie było zbyt mądrei odpowiedzialne, może nawet nie jeżeli chodzi o zapach tylko o podnoszenie rak do góry. Ale to nie znaczy że nie można pewnych rzeczy robić...

Gość wilinijka
a skąd przypuszczenie,że mam męża? Własnie o to chodzi, że nie mam ani męża ani partnera, mieszkam sama, więc sama musze sobie radzić, dlatego pytam koleżanek czym, gdyż domestos wybaczcie ale tak smierdzi, że nawet jak nie byłąm w ciązy przeszkadzal mi zapch, a teraz nie zamierzam sie narazać, moż epowinnam myć domestosem i rzygać.

ocet plus soda oczyszczona. bardzo ładnie czyści. ja zresztą wszystko tym myję, od sanitariatów, przez podłogi po kafle na ścianie :) do tego dolewam odrobinę płynu do naczyń, albo jakiegoś do mycia podług, żeby jakoś pachniało i tyle.

Gość gość
Co do łazienki to teraz głównie bazujemy na płynach ze sklepu na http://chemiadoczyszczenia.pl/17-lazienka. Kamień rzeczywiście schodzi i na szczęście nie z ceramiką:P Nie trzeba też przy okazji się naszorować nie wiadomo jak długo, wystarczy nałożyć płyn i po pewnym czasie kamień sam się rozpuszcza, potem to już wysatrczy tylko szmatką przejechać i gotowe.

Gość gość
Soda