Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puszkaccoli

Czy leczenie psychiatryczne to cos strasznego?

Polecane posty

Gość też znerwicowana
Leki mnie wyciszają czuję wreszcie że zyje. Co do psychoterapii to chce ją rozpocząć jednak nie mam w tej chwili na to finansów. Wizyta kosztuje 70 zł a jest ich minimum 2 razy w miesiącu:-( Ja całe zycie byłam zestresowana, zawsze widzialam wszystko w czarnych kolorach i to sie pogłebiało z roku na rok. Zmieniłam się bardzo pod wplywem tej choroby. Bylam rpzygnebiona, wszytsko mnie draznilo, zabijałam wzrokiem.

Gość płonące statki
Nie nalezy winic ludzi, że nie posiadają wiedzy na temat wszystkich zaburzen psychicznych. Slyszą leczenie psychiatryczne i przed oczami widza psychola w kaftanie. Jedynym rozwiązaniem to jakas kampania uswiadamiajaca na skale krajowa....

Gość EFTA
To jeśli ludzie wiedzy na dany temat nie posiadają to niech się nie wypowiadają, to moje zdanie...:-)

Problem w tym, że ci ludzie zwykle uważają inaczej :P.

Gość płonące statki
EFTA nie wszyscy sie wypowiadaja ale odsuwaja od takich osob z zaburzeniami i pozniej jest placz na forum o dyskryminacje :O

Edukacja to podstawa! Niektórzy rodzice nawet na badanie dziecka w Poradni Psychologiczno Pedagogicznej nie chcą się godzić bo "nie będą z dziecka wariata robić!" :-0 Poziom niewiedzy w naszym społeczeństwie jest straszny...

hah pamiętam, gdy powiedziałam swojemu ex, że korzystam z takiej pomocy. nie napiszę jaka była reakcja, bo po prostu wstyd...

Gość EFTA
Dlatego też mówię, że ludzie nie posiadają wiedzy, snują teorie wyssane z palca, dyskryminują osoby z zaburzeniami rzucając niejednokrotnie obelgami bez pokrycia..:-) To jest dopiero chore:-(

Gość nie wyszedles na frajera
nie. pod warunkiem, ze leczysz sie tu na kafe :classic_cool:

Gość a wiec mmm
ale nie wszyscy sa takimi niedouczonymi glabami. ja wiem ze sa rozne rodzaje nerwic. mysle ze tylko idioci slyszac nerwica, leki to oddrazu waritka krzyczy, bije z byle powodu,

Gość ksdjhisfahu
Choroby tzw.psychiczne są tak naprawdę chorobami takimi samymi jak choroby gastroenterologiczne, kardiologiczne czy dermatologiczne:P We wszelakich chorobach jest zaburzona praca grup komórek, w przypadku chorób "psychicznych" najczęściej dochodzi do nadprodukcji lub braku różnych neuroprzekazników, które akurat są odpowiedzialne za emocje. Pewne zaburzenia pojawiają się pourazowo, czyli na wskutek organicznego uszkodzenia pewnej grupy komórek. Także w tym sensie te choroby powinne być pojmowane jako somatyczne. To tyle z mojej strony No cóż, pewne choroby dają dolegliwości bólowe inne nie...

Gość gosc5555
Now iec powiem tak lekarz psychiatra ktory leczy zawsze Ci powie ze nerwica to nie choroba to zaburzenie przy ktorym nierealne jest zachorowac na jaka kolwiek chorobe psychiczna a takze powie wam ze przy nerwicy nie da sie zrobic nic zlego , raczej sa ludzie ktorzy nie lecza sie na nerwice sa calkiem niby normalni a sa agresywni zabijaja itp. wiec gadanie ze osoba z nerwica moze zrobic krzywde hehe smieszne bo polowa spoleczenstwa robi krzywde za kase itp zlodziej kradnie moze przy tym nawet zrobic krzywde jakiejs osobie a tak sie skala ze jest normalny nie ma na koncie jakis lekarzy itp niby normalni ludzie robia rzeczy ktorych taka sierotka z nerwica nawet by sie odwazyla bo siedzi w niej tak okropny lęk przed swiatem, ludzmi , calym spoleczenstwem to choroba duszy .

Gość gość
nie opowidajcie bajek że trzeba sie przyznać do leczenia bo inaczej nie przyjmą do policji np . Bzdura,moja koleżanka ma CHAD i robi teraz speckę z neurologi,a leczy sie cały czas,cały czas od 21 r.z bierze leki.