Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patty diphusa

Klienci z allegro !!!

Polecane posty

Mam wystawione kilka aukcji (ten sam przedmiot w różnych rozmiarach), oczywiście bcm od 80 zeta, 100 zł- na "kup teraz". kupa pytań, iluś obserwujących, na razie nikt nie licytuje, we wtorek wieczorem koniec aukcji no i dowalił się do mnie jakiś przygłup ( z 3 negatywami, za niezapłacenie i nieodebranie zakupionego towaru), który od razu żądał mojego adresu na odbiór osobisty - spławiłam go podając tylko dzielnicę. następnie stwierdził,że to co sprzedaję, to na pewno podróba (?!). dziś w nocy wysłał mi maila, że on jednak kupi za te 80 zeta i dziś przyjedzie, bo nie może czekać do wtorku, bo wyjeżdża. no to mu kolejny raz grzecznie odpisałam, tym razem,że nie sprzedaję poza allegro, a jak chce już, teraz, natychmiast- to ma "kup teraz", a ten człowiek na to: a szkoda tak będziesz jeszcze musiała zapłacić prowizję dla allegro. mam wielką ochotę odpisać mu,że do jednej piaskownicy z nim nie siurałam, by na ty mi walił, ale chyba już sobie odpuszczę pisanie cokolwiek. :o:o:o

W internecie chyba raczej nie obowiązuje pisanie do siebie w formie "per Pan/Pani". No, po za jakąś służbową, czy urzędową korespondencją.

w takim razie- jestem formalistką :P, ale nigdy nie zdarzyło mi się napisać do kogoś od kogo coś kupowałam lub komu sprzedawałam, per "ty". co najwyżej używałam formy bezosobowej.

Gość Ale wiesz mysle ze powinnas
dodac go na czarna liste

ale o co konkretnie pytasz? czy po prostu sie zalisz? moj maz ciagle sprzedaje elektronike, duzo z mojego konta i ciagle mam telefony i maile to podobnych typow wiec to standard

Gość napisz mu
że prowizja to twoja sprawa a cena podana jest w aukcji... jak mu nie pasuje, to nie kupuje - proste! Sama często sprzedaję na Allegro i jak komuś nie pasują moje zasady to niech spada na drzewo! Prosty komunikat - "jeśliCię nie interesują moje zasady, to proszę nie licytować." Koniec kropka, na inne maile już nie odpowiadaj...

nie sądzę bym miała ku temu powód ;) powyzywałam tu sobie i już mi przeszło ;) tylko jak 4 razy dostajesz maila, od irytującej osoby, to chyba trochę już nerwy siadają :D aczkolwiek stwierdzenie,że będę musiała zapłacić prowizję- nieźle mnie rozbawiło, bo z tego co mi wiadomo, to mój problem, a nie kupującego :D

madz- tak sobie tylko powyzywać chciałam :P latem, kiedy też sprzedawałam to samo, jeden koleś parę godzin przed zakończeniem aukcji też chciał adres do odbioru, bo on już jedzie :D aukcji nie wygrał, a ja nie mam zamiaru nikomu swojego adresu- bez sensu- podawać.

A to ciekawe, bo do mnie wszyscy z Allegro piszą na Pani, ja do wszystkich też. Na Ty mogę sobie popisać z kimś z kafe :D Co do aukcji to też tak miałam i duża część licytowała dopiero parę minut przed końcem aukcji licząc na to, że cena będzie jak najniższa. Oczywiście wcześniej miałam mnóstwo propozycji sprzedaży za niższą cenę, z ktorych nie skorzystałam :)