Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie beda swięta

zapalenie płuc u 3 latki !!!! któras mama to przechodziła

Polecane posty

Gość takie beda swięta

poradzcie jak przeszłyscie czy były komplikacje czeka nas szpital i jestem podłamana

Gość mama dwójki
Przechodziłam to, ale dzięki Bogu lekkie i u jednego dziecka i u drugiego. Tylko moje przeczucia kierowały mną i udawało się wyłapać rozwijające się po cichutku cholerstwo na początkowym stadium. U nas udało się w domu, antybiotykami i przy telefonicznym kontakcie z lekarką prowadzącą nas. Głowa do góry, w szpitalu córcia będzie bezpieczniejsza.

Gość takie beda swięta
ja nawet nie wiem kiedy to sie rozwineło...w pt.była badana i osłuchowo okej a tu takie coś....w nocy kaszlała az skrzeczała

Gość soxooxos
a jakie objawy wskazały u was na zapalenie płuc? pytam, bo przecież nie zawsze mocny kaszel to zapalenie płuc...

Gość mama dwójki
Moja córa kaszlała nie tak szczekająco, ale słychać było, że coś jej przeszkadza i prowokuje kaszel, lekarka zbadała ją i powiedziała, że nie słyszy prawego płuca na dole i że zaczyna się zapalenie płuc. A pojechaliśmy w sumie z czymś innym, kontrolnie, po wizycie w miejscowej przychodni:-o i też było tu ok, czysto, a u innej lekarki okazało się, że nie czysto. Drugi raz była na zastępstwie nasza druga awaryjna pani doktor (jak nie w przychodni na zastępstwie, to u siebie w domu) i u syna ona usłyszała, że się zaczyna, aczkolwiek to było po zapaleniu oskrzeli (a wg innej , stałej pani doktor - inna niż te dwie, było ok i leczenie objawowe, bo to wirusowe i w gardle tylko):-o

Gość mama dwójki
Powiem ci, że i w jednym i drugim przypadku nie było objawów drastycznie wskazujących na zapalenie płuc. Ja byłam (jestem) wyczulona na tle wszelkich dziwnych kaszelków i niepokoiły mnie, stąd były wizyty u więcej niż jednego lekarza. Przy tym gorączka pojawiła się później (jak zaczęliśmy podawanie antybiotyków). Zapalenie płuc czasem zaczyna się bezobjawowo, niestety.

Gość soxooxos
dzięki za info. moja córcia 2,5 roku już dość długo kaszle, ale- tylko w nocy, nie gorączkuje, i jest w trakcie przyjmowania broncho - vaxomu. Niby osłuchowo czysta... mam nadzieję, że do świąt sytuacja się wyklaruje. A jak było u was z samopoczuciem dzieci w tym czasie?

tylko w nocy- to wlasnie gorzej. Kaszel w nocy moze wskazywac na oskrzela. Moja tez miala zapalenie pluc. Jak byla mala to nigdy nie przeziebiala sie , tylko odrazu - zapalenie oskrzeli, az w koncu poszlo na pluca. Antybiotyk i inhalator w domu. Naszeczescie tej jesieni do teraz nic!!! CHyba juz z tego wyrosla:)

Gość Eelina72
mój syn też kiedyś miał zapalenie płuc(4 l.) lekarz powiedział że,tylko szpital i to na 4tyg!!!poszliśmy do drugiego potwierdził diagnozę podpowiedział żeby, postawić bańki i, na szczęście pomogły

myśmy w lutym przez zapalenie płuc u syna przechodzili miał wtedy 2 miesiące :/ oczywiście szpital bo dla takich maluchów nie ma innych antybiotyków jak dożylne :/ do do objawów to jedyne co miał i co mnie zaniepokoiło to jak oddychał to bardzo mocno mu klatka piersiowch chodziła i tak świstał trochę i to był jedyny objaw obustronnego zapalenia płuc i uszu gorączki zero

Gość takie beda swięta
bańki na zapalenie płuc ?

Moj synek mial zapalenie pluc gdy mial 16 miesiecy Oprocz duszacego kaszlu nie bylo zadnych objawow Poszlam do przychodni i bylam w szoku jak dostalismy skierowanie do szpitala Spedzilismy tam 3 tyg , nie bylo zadnych kaplikacji