Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciele ze mnie jak nic

Jak karmić 4-5 miesięczne dziecko ? BARDZO PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

witajcie moja córka 30 stego skończy 5 miesięcy. I podaję jej do tej pory po 4 miesiącu jabłuszko marchewkę i teraz jemy ziemniaka Wszystkie te składniki dawałam pojedynczo koło 7 dni I czy dobrze robię ? bo czytałam żę skoro jadła juz marchewkę to mogę ją podać z ziemniakiem a nie samego ziemniaka czy tak ? bo ja daję jej 4 dzień samego ziemniaka dzisiaj zjadła 12 łyżeczek jutro znowu dam jej więcej jak będzie chciała czy może podać już z marchewką ? Prosżę o odp. Aha i czy zielony groszek to mam podać ten z puszki ? czy jaki ? I czy podajecie nektary ? z bobovity ? np jabłkowy ?

i czy jeśli jadła już jabłko to czy mogę jej to jabłko dać jutro ? i po jutrze znowu ziemniaka ?

7 dni jeden produkt? po co tak długo i tak nudno? ja dawałam jednego dnia tak ze 2-3 łyżeczki czegoś nowego następnego 2 razy tyle a potem już normalnie ile chciało dziecko. a nowy składnik za pierwszym razem dawałam sama a za drugim już np jak to był ziemniaczek to z marchewką która juz znał

Gość .porada..
powinnas bardziej urozmaicac.Moze w pierwszy dzien marchewke,drugi groszek,w trzeci nie zaszkodzi podac ziemniaczka,w czwarty powinnas znowu marchewke(mniej zwarty stolec).Piatek to post wiec oczywiscie ziemniaczka

A ja dawałam synowi to co mi się wydawało za słuszne a nie książkowo czy jak w gazetach, ma ponad 1,5 roku i rozwija się super:) nie dzieliłam że dziś może 3-4 łyżeczki a jutro wiecej , chciał to jadł, nie to nie- i próbowałam znów za jakiś czas. teraz wcina wszystko. Bardzo lubiał słoiczki zupki i dania w tym wieku, ale lekką pomidorową, krupniczek, czy rosół już też jadł.

Gość koszatniczka77
Moim zdaniem lepiej ostrożniej niż zbyt szybko:) choć ja robiłam 3 dniowe próby,czyli podawałam przez 3 dni jak nic nie było wprowadzalam następną rzecz. Produkty już sprawdzone później łączyłam. Hipotetycznie reakcja alergiczna może wystąpić nawet i 4 dni po,więc moja lekarka zalecała te bardziej alergenne produkty jak np.cytrusy po roczku wprowadzać w odstępach 4 dniowych. groszek albo świeży albo mrożony,absolutnie nie konserwowy. Dobrze sobie radzisz-uszy do góry:)

długo bo córka ma skazę białkową i boję się żeby coś jej nie uczuliło czyli jutro mogę podać jej z marchewką tego ziemniaka ? a po jutrze jabłko i po pojutrze znowu ziemniaka ? Przepraszam że może zadaję głupie pytania ale na prawdę nie wiem :(

ja jak ten groszek ma mam podawać ? blęderem zrobić ciapkę i dodać wodę czy juz wody nie potrzeba ? i jeśli po groszku nic jej ie będzie to od razu mam dodać do niego ziemniaka marchewkę razem ?

up

proszę o odpowiedzi :(

Gość koszatniczka77
Jak zblenderujesz po ugotowaniu to jak bedzie bardzo gęste to daj wodę. Jakbys chciała wprowadzać słoiczki to uważaj bo większość jest z masłem i uczulą,więc patrz na sklad lub nadal sama gotuj. daj 3 dni groszek,jak nic nie będzie to mieszaj,żeby w razie reakcji wiedziec na 100%po czym.

Gość koszatniczka77
A skoro już masz sprawdzona marchewke i jabłko to możesz dać razem, możesz mieszać marchewke z ziemniakiem lub jak groszek już przejdzie to z groszkiem. ja podawałam też kleik ryżowy domowej roboty-płatki ryżowe mieliłam w młynku do kawy, a potem dodawałam do warzyw. Można też ugotować z warzywami a potem blenderem potraktować.

po groszku dostal strasznego rozwolnienia.Zalalo nas doslownie.Najgorzej,ze ucierpieli tez sasiedzi na dole.Cale mieszkanie do remontu.Wole juz nie eksperymentowac.wsadze mu znowu rure i bede kluski podawac

Gość kaftanik niebieski
nie doradze ci, bo moj skarb ma 4,5 mies. i je tylko cycek