Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladkaa milkaa

czy ktoś daje dwulatkowi mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość anana maryja jopeekk
i te wasze 2-3 latki pija te duze ilosci mleka mm z butli ze smoczkiem??

Mój syn mleko dostaje w formie kaszy mlecznej : mannej, z płatkami gryczanymi, owsianymi itp. Samego mleka nie chce, czasem kakao wypije. Czasem zje jogurt lub serek. Kaszę mleczną przważnie zjada na śniadanie lub kolację.

Gość ale co tu oczekiwalas
tak,mleko modyfikowane to bomba witaminowa-tak samo jak zupki w proszkach,samo zdrowie!

Gość Klara Inez z serialu
Iskierka dlaczego twoje ponad 3 letnie dziecko pije 240 ml mleka w nocy????powtarzam w nocy??????ja pierdziele...........dzieci w tym wieku to już nawet nie powinny śnić o jedzeniu nocnym...niszczysz mu zęby.

Gość a co was to obchodzi
a co was to obchodzi kto jak daje mleko i czy daje w nocy ????? Nie wasze dziecko nie wasza sprawa. Jak dla mnie wy swoim dzieciom mozecie nawet dawac mleko przez lyzke i to mnie nie interesuje a juz tym bardziej czy to modyfikowane czy tez nie

Gość a co was to obchodzi
siedza i gdaczą jak kury ! Tez mi sensacja ze ktos w nocy mlekiem karmi i czy zle to robi czy nie . wy nie macie swojego zycia widze i wiekszych problemow na glowie

Gość Klara Inez z serialu
ale idiotko autorka się właśnie pyta w temacie czy dajemy 2 latkom mleko mm!!!no to ja piszę,że tu jedna daje 3 latkowi w nocy 240 co uważam za absurd bo dzieci w tym wieku już nie jedzą w nocy!!kretynko porąbana odpowiadamy tylko na zadane pytanie,wyrażamy swoją opinie ,o co autorka prosiła w temacie.

Gość czekoladkaa milkaa
hm, zaszumiało w temacie jak to na kafe ;) do o rany: jakbym mogła podać zwykłe z kartonu to bym nie zakładała tematu. Moje dziecko miało problem z białkiem w mleku a nie z laktozą. Alergia na białko a nietolerancja laktozy to dwie różne rzeczy. A co do mieszania dobry pomysł, ale problem w tym że mi sie juz to sojowe skończyło dziś, a pediatra nie chciała mi już więcej przepisać, bo mam próbowac zwykłe mm, albo np. nan ha ale tego to na 100% młoda się nie tknie. Chyba za chwilę założę temat : czy dziecko może nie pić żadnego mleka :o Spróbuje jeszcze jakieś inne, ale nie dziś, bo mam do sklepu daleko

Gość magrog
Ja podawalam Bebilon do 2,5roku bo krowiego moj syn nie tolerowal. Wystarczalo ze wypijal wiecej niz 10mililitrow krowiego mleka i wysypka byla. Teraz ma juz 8 lat a dzien bez mleka to dla niego dzien stracony. Codziennie rano pije kakao i mleko do obiadu.

Gość Mama Bartka i Oliwki
Słyszałam, że zmienił się schemat żywienia niemowląt i małych dzieci i lekarze pediatrzy pozwalają (dzieciom zdrowym) po skończeniu roczku picie już mleka krowiego. W innych krajach np. USA tak jest od dawna. Czytałam kiedyś artykuł na temat mm i podobno to właśnie producenci mleka modyfikowanego tak gorliwie zachęcają rodziców do karmienia nim dzieci nawet do 4 roku życia. Coś w tym jest... Moje dzieci w wieku 2 lat piły już mleko krowie.

ja mojemu prawie 2,5 latkowi daje Bebiko bo je bardzo lubi, 2 x dziennie po około 300 ml wypija zwykłego nie chce pic ale zjada w budyniu, naleśnikach itp

Gość nie wiem gdzie mieszkasz
Ale jak masz gdzieś w okolicy kaufland to tam są mleka sojowe. może te podejdą Twojej corci. nam alergolog polecił po 2 roku bebilon pepti,a po 3 miesiącach zwykły bebilon. i też mieszaliśmy. aż wreszcie udało się przejść na mleko krowie-ale dopiero po skończeniu 5 lat,bo wcześniej były wysypki.

moj bratanek niby musi pic nutramigrn,wle jogurty czy kakao je/pije i nic mu nie jest :o

enfamil 3 , nie chce jesc warzyw i owocow bo za duzo jej mleka dajesz. Moj jak dawalm mu duzo mleka to tez nie chcial jesc nic nawet obiadu jak daje mleko 1x na dzien to dostal takiego apatytu ze az milo. :)

Gość ijabuba
Syn ma 6 lat..i nie zna smaku krowiego mleka, a raczej wyrobu mlekopodobnego z kartonu. Własnej krowy niestety nie mamy,więc zostało nam mleko ryżowe o smaku waniliowym :) Syn ma alergie nie do zdarcia.. nawet soja go uczula.. Pije 2x dziennie po kubku mleka, albo rano je płatki zmlekiem.Czasami spróbuje kefiru czy maślanki do obiadu,najbardziej przyswajalny wapń :) Ale niestety alergia trzyma sie mocno..

Klara Inez - ale nie uważasz, że to moja sprawa, że daję dziecku mleko w nocy? Chce to dostaje, dla mnie nie ma problemu, że musze wstać i zrobić to mleko, regularnie bywamy u dentysty i uwierz mi nic nie dzieje się z jego ząbkami.

Klara Inez - ale nie uważasz, że to moja sprawa, że daję dziecku mleko w nocy? Chce to dostaje, dla mnie nie ma problemu, że musze wstać i zrobić to mleko, regularnie bywamy u dentysty i uwierz mi nic nie dzieje się z jego ząbkami.

Gość do iskierka
oczywiście ze zrobisz jak zechcesz, możesz nawet e razy w nocy dawać butlę mleka ale powiedz mi po co????/ przecież organizm 3 letniego dziecka od dawien dawna powinien odpoczywac w nocy a Ty dając butlę mleka mu to uniemożliwiasz :O kiedy żołądek ma czas na odpoczynek??? przecież organizm powinien miec chwilę oddechu a nie ciągle trawić....:( 3 letnie dziecko powinno zjeść kolacje, umyć zeby i udać się na odpoczynek co najmniej 9-10 godz. Rób jak chcesz ale zdrowe to, to na pewno nie jest! A Ty od tego jesteś dorosłą matką by wprowadzać dziecku zdrowe nawyki żywieniowe.