Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka fasolka.....

biżuuuteriaaa slubna :)

Polecane posty

Gość olka fasolka.....

Dziewczyny jaka jest teraz modna biżuteria??? Czy jakaś taka strojna bardzo czy dalej raczej minimalizm ?? Mam suknie skromną , prostą , raczej w stylu empire. http://www.mariage.home.pl/autoinstalator/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=55 PIERWSZA Z PRAWEJ. Co byście doradziły?? Mam strojny welon , obszyty koronką i boje sie że jak zaloze naszyjnik , kolczyki i bransoletke to przesadze :/

Gość olka fasolka..
no pomozcie dziewczyny :P chcialabym znac opinie osob trzecich...

Załóż może coś bardziej skromnego. Jakbyś miała welon skromny, to byś mogła poszaleć, a tak to może nie przesadzaj, bo koronka sama w sobie jest ozdobna i gorset przy sukni też. Także kolczyki i naszyjnik mega mogłyby razić. Btw - widzę, ze salon z moich stron ;)

Gość olka fasolka...
Zakochana Ania, :) no własnie tez tak uwazam, jeszcze sie zastanawiam czy jak doloze do tego bransoletke czy nie bedzie za duzo . Albo np zalozyc kolczyki i bransoletke a z naszyjnika zrezygnowac.. ehh juz sama nie wiem. Z czegos zrezygnowac musze napewno.. To skąd Aniu jestes??

Naszyjnik miej :) Jak coś to bym zrezygnowała z bransoletki, bo są zaczepne bardziej i przeszkadzające :) ja mieszkam 40km od PTb, ale tam studiowałam, często tam bywam i zamierzam sukni szukac też :) A Ty skąd jesteś?

Gość olka fasolka...
Ja jestem z Drużbic :) Dzieki za rade. Strasznie ciezko jest wybrac tu w okolicach jakis sensowny salon . Bełchatów tragedia, brzydkie kiecki , kiepska obsługa :/ Zduńska wola -jest jeden zajebisty salon ale ceny tez fajne :) , Piotrkow Tryb. Fajne 2 salony w których wybrałam po jednej kiecce ale padło na tą jak w linku :)/ A ty przymierzasz sie już do szukania czegos? masz zaplanowane wesele czy narazie tak tylko z nudów tu wchodzisz?:)

Ja wiem co. Ale to istnieje w mojej wyobrazni. Naszyjnik z dlugim, srebrnym, skreconym wisiorem w ksztalcie kwiatu. Koniec :)

Gość olka fasolka...
Sorki dopiero teraz zauwarzylam suwaczki:) Szukasz juz sukni???

Gość olka fasolka...
Callune79 Wiele mi to nie mówi :P

Nie Oluś jeszcze nie szukam, zamierzam po Nowym Roku, tak w lutym pewnie. A jak u nas z cenami? Strasznie bardzo? Który jeszcze salon fajny w Piotrkowie? Koleżanka moja w Lilea kupiła, tez fajna nawet. Ja nie wiem czy nie będę szyła. W Szczepanowicach fajne są podobo i niedrogie. A Ty kiedy ślub? :)

Gość olka fasolka...
No powiem Ci żę mi bardzo zależało zeby kiecka była elegancka i bez koła. Jak mierzylam wiekszość to zalatywała straszną tandetą. A ceny hmmm... mierzylam kiecki hiszpanki, bardziej strojne no to ceny tak od 1800-2100zl Chociaz "wielkość" kiecki , falban itd nie swiadczy o cenie podobno. Ta skromna kiecka co wybralam kosztuje 2200zl bo jest recznie wyszywana góra i w ogole jest tak elegancka :), zdjecie nie oddaje uroku. Na stronach są gorszej jakości zeby nie kopiować :) W zdunskiej woli są bardzo drogie, przynajmniej w jednym salonie które najbardziej wpadły mi do gustu ceny wahaly sie od-3500 zl do 6500 zl takze strasznie drogo , przynajmniej jak na moja kieszen :) Pytalam tez u krawcowej za ile by uszyla jakąś juz fajna kiecke to mówila że w granicach 2000zl . Takze tez nie za tanio :) ja wybralam w salonie, kiecka byla prawie idealna ale i tak bedą szyc na mnie nową.

Gość olka fasolka...
Swoją drogą bym sie bała szyć u krawcowej tak ze zdjecia :P te kiecki wszystkie są tak róznorodne.. ja sie tylko najezdzilam , naprzymierzalam , nic mi nie pasowalo :( myslalam ze nigdy nie znajde na siebie fajnej kiecki.. Ale trzeba szukac do bólu. Ja juz mialam brac na siłe jakąś ale ciesze sie ze szukałam dalej. Przynajmniej mam swoją wymarzoną. Chociaz przyznam że totalnie odbiega od mojego pierwszego pomysłu. Także trzeba mierzyc i mierzyc. Podobno są piekne w Tomaszowie ale czy drogie to nie wiem bo w ogole tam nie bylam. Slub mam 9.06.12.

fajnie, ze się spiknęłyśmy, to chociaz mnie wprowadziłaś w salony nasze ;) Ta Twoja sukienka jest śliczna, jak wchodziłam na stronę tego salonu, to ona mi go gustu przypadła właśnie :) chociaz ja wolę takie bardziejsze ;) ale takie mi się podobają :) też nie chce koła. Na razie jestem przy stylu hiszpanki i koronki ;) white one mi się podobają wzory, ale ceny ... :/ Jeszcze mam trochę czasu, mam nadzieję, ze uda mi się mieć taką ach :) A wesele też w Ptb czy już w waszych okolicach? I kiedy? :)

no to dobrze, ze tamtej nie wzięłaś. Teraz będziesz miała swoją ach :) Ja w stronę Tomaszowa to już raczej się nie udam ;) A co do krawcowej, to tam w Szczepanowicach mają modele normallnie do mierzenia i z tego później się szyje. Ja chcę pochodzić, poprzymierzać, w jakim mi ładnie i w jakiej się dobrze czuję i dopiero wtedy jak nie znajdę swojej wymarzonej to na szycie pójdę. tak mam teraz, ale co będzie w lutym to nie wiem :D

Gość olka fasolka...
W piotrkowie wybralam jeszcze fajną kiecke w tym salonie koło dworca " studio slubu" bodajze. Bardzo przesympatyczna babka tam pracuje. Nie wciska , doradza , nie popędza a to wazne. W innych salonach na siłe ci wciskają kiecki, robią łaske że w ogole pozwolą ci mierzyc:/

Gość olka fasolka...
No dla mnie też hiszpanki i w szczegolnosci koronki byly numerem jeden :) uparłam sie na te hiszpanki ale tak jak pisalam wczesniej, wygladają tandetnie, ciezko znalezc hiszpanke zeby była uszyta z fajnych materiałów. Pierwszą kiecke na ktorą prawie sie zdecydowalam byla wlasnie kiecka z pieknej koronki, ( wybralam wlasnie w PT kolo dworca) nie była az taka droga bo chyba coś kolo 1900zl . No ale jak tą drugą przymierzylam to ... :p wiadomo, tamta sie kryła. Widze ,ze mamy bardzo podobne gusta. Slub w moich okolicach a wesele zdecydowalam ze bedzie w wynajetej sali ( remizie) . Ceny w restauracjach mnie przerażają a i opinie " zadowolonych" też nie są ciekawe. Takze zaadecydowalam ze bede miec kucharki itd...

Gość olka fasolka...
no white one przesliczne :):) ale pewnie ceny kosmiczne... co do koronkowych kiecek babka w salonie mi odradzała :/ nie wiem czemu.. gadała że nie są wygodne , że cieżkie, bardzo mnie zniechecala , byc moze dlatego zeby wcisnąc mi takie co miała na stanie:P

Gość olka fasolka...
Moja koleżanka tez ma slub w tym miesiacu co ty i kiecke ma już zamówioną , lepiej jest spisać umowe jeszcze w tym roku bo od stycznia ceny znowu pojda w gore, w szczegolnosci koronki.

ja w tym roku to już nie mam szans na wybranie się do salonu jakiegoś, czy szwalni. Nie mam kiedy, pracuję, mam dość daleko, więc wiesz jak to jest sie wybrać ... My mamy w lokalu wesele. Płacimy 150 zł od osoby za dwa dni. Wnosimy tylko alkohol i napoje. ogólnie to nie wiem jak ja ta suknię wybiorę, bo u mnie z ubraniami to ciężko, zebym była na maxa zadowolona ... ale moze w jakiejś od razu się zakocham ;) hihi :) a macie fot. i kam.? Jeśli tak, to z Piotrkowa?

Gość olka fasolka....
Nie martw sie , u mnie tez bylo bardzo ciezko. Najtrudniej sie za to zabrac :) Niby sie wydawalo ze tak fajnie przymierzac kiecki itd :D że to frajda a dla mnie okazalo sie nic bardziej mylnego. Jak pomyslalam ze musze jechac i ogladac to juz mi sie nie chcialo. Nic mi nie odpowiadalo az sie zakochalam w tej jednej :) wisialo 100 kiecek ja chcialam jedną przymierzyc i była idealna. No ja zrezygnowalam z wesela w lokalu (mimo ze zalezalo mi bardzo ) bo mi powiedzieli 245-250 zl od os. Takze sama widzisz. U nas w okolicach strasznie drogo. Juz w lodzi chyba taniej :/ Mamy juz prawie wszystko. Sprawdzone kucharki, obsługa. Zespół. A kam i fot z okolic czestochowy hehe tak wszystko porozrzucane :P Ps. Slyszalam ze jest zajebisty zespol z piotrkowa "kontakt" biorą coś ok, 5000zl ale terminy mają zajęte na dłuuugo w przód . A Ty masz juz cos zaklepane i gdzie?

ja tez mam nadzieję, ze będe wiedziała, że to ta jedyna cudowna sukienka i innej nawet nie będę chciała już przymierzać ;) fajnie, ze macie sprawdzone wszystko :) Drogo Wam powiedzieli, ale właśnie w niektórych miejscach tak jest :/ Moja koleżanka w Łodzi szuka i mówi, ze tez masakra jest z cenami. Przynajmniej 200 zł od osoby za 1 dzień! My mamy fot-kam z Ptb, dj (sprawdzony, na dwóch weselach byliśmy jak grał i suuuper było, więc stwierdziliśmy, że tylko on, zespoły się kryją, te które grały na weselach, gdzie byliśmy) Dj przychodzi z akordeonistą i saksofonistą :) Jest z okolic Ptb. Sala bardziej w naszych stronach.

Gość olka fasolka....
No to w łodzi tez drogo widze , no ja ci ceny podalam za 2 dni , chociaz za jeden dzien wiele sie nie różni bo jest to 220 zl . No to super ze juz macie wiekszosc załatwione. Najwazniejsze zeby brać co sprawdzone :) ehh tyle przygotowan do jednego dnia :P W ogole to juz sie stresuje na samą myśl. Ile placicie za fot i kam? Jestem ciekawa jakie ceny w PT. W bełchatowie za samego fotografa powiedzieli mi 5000zl :/ dlatego szukalam gdzies dalej.

o matko jedyna! 5000 za fot tylko? o_O My wzięliśmy najpierw kamerzystę (1800) i fot na plener (800) więc wyszło 2600, ale stwierdziliśmy, ze chcemy jeszcze fotoreportaż, więc doszło kolejne 800. 3400 wychodzi teraz. 200 już zapłacone, bo to zaliczka była. Trochę dużo, ale mamy do tego dwa albumy, osobno z pleneru (z 30 zdjęć) i z reportażu 9ponad 40 zdj.) i mnóstwo zdjęć na płycie. Porter mają nam też zrobić w cenie. Cena za dwa dni. Znaleźliśmy fajnego za 2500, film, plener fotoreportaż i zdjęcia wydrukowane, ale za późno już było i miał zajęcty termin nasz. Ale Ci nasi bardzo ładne mają zdjęcia i film super nam sie podobał. A jak u Was cena?

Gość olka fasolka...
No my za wszystko płacimy 3000zl czyli kam. i fot. ( plener, fotoreportaz z przygotowan , slubu i wesela) oczywiscie album i plyty.. nie pamietam ilosc tych zdjec ale byla ogromna roznica jak porownywalam innych. Wiec dosyc sporo ma być.. a kam i fot zajmuje sie jedno studio, slyszalam ze to ulatwia prace , żeby byli zgrani i jedno drugiemu nie wchodzilo w parade :) A tak z ciekawosci ile taki dj bierze?? My za zespol placimy 5000zl

Gość olka fasolka...
No tak na marginesie to kolezanka bierze jakiegos goscia z lodzi bo sobie upatrzyla zdjecia , bardziej zalezalo jej na dobrych fotkach niz filmie i za fotografa dala 6000zl :D wiec my w porownaniu do niej to grosze placimy hehe

o jaa ... cena ładna za fot ! My za dj i tych jego pomocników (oni robią normalne oczepiny, przyśpiewki przy stołach, przed domem itp.) płacimy 2000 za 2 dni. Zespół drogi macie. Ale teraz poniżej 3500 się nie znajdzie :/ masakra co się dzieje. I jeszzce te terminy na wyrost :/ My też mamy z jedngo studia fot. i kam. :)

Gość olka fasolka...
No strasznie jest z tymi cenami ale jeszcze troche i wszyscy zlecą z cen :) najbardziej to mnie wkurzają te restauracje :/ tyle pieniedzą chcą i sie nachapać nie moga:/ Ludzie już coraz czesciej rezygnują z organizowania wesel i w ogole slubow koscielnych . Wiec cala reszta tez podupadnie :P i dobrze..

nasza sala taka chyba w porządku jest. jedzenie, które zostaje dają nam do domu, sami to sprzątają i pakują w pojemniki. Nic nie trzeba samemu robić (dla przykładu - druga sala jest niedaleko i tam samemu sobie to trzeba zorganizować). My mówiliśmy, ze robimy albo wesele takie dla najbliższych albo takie spore. Padło na to drugie ;) Stwierdziliśmy, że tylko raz w życiu jest taka impreza i musimy ją przeżyć :)