Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trakcja reakcja

Reakcje niemowląt na nowe jedzonko

Polecane posty

Gość Trakcja reakcja

Jak reagowały Wasze dzieci na nowości, które im podawałyście. Chodzi mi to to, czy były to wysypki, jakieś plamy na skórze, zaczerwienienia, zaparcia, biegunki, a może i nawet temperatura. Napiszcie jakie to było jedzenie i w jakim wieku dziecko. Moją córkę np. wyskakują czerwone krostki na twarzy po wszystkim co zawiera jabłko. Robiłam 3 podejścia z dwutygodniowymi przewami i zawsze to samo. Po świętam mamy wizytę u lekarza z tego powodu. Po słoiczku ziemniaki ze szpinakiem miala zaparcia.

Gość ależ problem :P
nie przypominam sobie negatywnych reakcji na cokolwiek.

ziemniaki ze szpinakiem działają rozluźniająco mam taki mały "poradnik" w którym jest napisane co działa rozluźniająco, co normalizująco, a co zestalająco jabłuszko,szpinak, śliwka na pewno rozluźniająco natomiast mój malutek miał zatwardzenie po marchewce i ją w sumie najgorzej przyjął teraz wcina z mięskiem i jest super- zero problemów aha próbowałam mu podawać kaszki po 4 msc ale nie za bardzo mu służyły

Gość Trakcja reakcja
No właśnie też sądziłam że szpinak działa rozluźniająco, a tu taka niespodzianka. Jestem pewna tego na 90 % - szukałam przyczyny w kaszkach, ale przed podaniem szpinaku jadla je już od ponad 2 tygodni i to niewiele, bo 2/3 tego co na opakowaniu, albo i mniej robiłam i dziennie była ładna kupka, o ile kupka może być ładna :D Narazie je odstawilam, gdyż od soboty, kiedy to zjadła ten szpinak, nie potrafi się porządnie wy...ać.

przede wszystkim nie panikuj, bo to norma przy zmianie diety kaszki na mojego malucha działały najgorzej- odstawiłam jest ok teraz je mięsko i nic mu nie jest czekaj chwile znajdę ten poradnik i napisze ci co jak działa

soki: rozluźniające jabłka jabłka-winogrona porzeczka-jabłko nektar śliwkowy nektar jabłka-truskawka-maliny normalizujące jabłko-marchew maliny-jabłka zestalające marchew owoce: rozluźniające jabłka gruszki jabłko+gruszka brzoskwinia morela śliwka jabłko+banan+brzoskwinia normalizujące jabłko+banan banan+brzoskwinia banan+morela zestalające banan warzywa rozluźniające szpinak+ziemniaki normalizujące dynia+ziemniaki risotto z warzywami zestalające marchew marchew+ziemniaki wszystkie zupki i dania mięsne z hippa mają działanie normalizujące używam także bobovity i działa tak samo jeżeli chodzi o jabłka i ewentualne uczulenie spróbuj produkty oznaczone literką A- czyli mało alergizujące pamiętaj,że musi dużo pić:) jeżeli podajesz przez pare dni dany produkt,a ma zatwardzenie to dodawaj do tego np drugi rozluźniający produkt u mnie jest normal:)

Gość Trakcja reakcja
pyskacz jadowity bardzo ci dziękuję, zaraz to sobie wydrukuję :D