Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strachliwaa

chcialabym isc do spowiedzi ale sie boje

Polecane posty

Gość hellenka z okkienka
tu nawet protestanci by zaprotestowali

Gość do inka 88
qrcze co jak co ale w necie to chociaz wsród obcych ludzi mozna prawde mówić. rodzince możesz wmawiac inka ze jestes taka przeszcześliwa, ale jak piszesz na kafe gdzie kazdy moze czytac ze masz problemyz z zaborczościa ze facet mysli o bzyknieciu innej to licz sie z tym ze ktos to kiedys czytał i zapamiętał. wiec prosze nie pisz teraz inaczej, miej odrobine prawdomówności w sobie. nic wiecej przeciez nie chce. zycze powodzenia i rozwiązania problemów.

Wchodzenie z butami w czyjeś życie, uważam za przegięcie. Co was w zasadzie obchodzi jak Inka żyje? Już nie potraficie normalnie w dyskusji argumentować, nie mieszając kogoś z błotem?

Gość do inka88
chodzi o to ze jak juz ktos tak bardzo krytykuje najwazniejsze podwaliny koscioła to chociaz sam powinien byc prawdomówny.

Gość a żeby tak
no i tak powiem, że spowiedź ok( "co zwiążecie na ziemi będzie związane w niebie" itd. - słowa Jezusa), przy czym wolę u zaufanego księdza, z którym można porozmawiać, który sam zachęca do spowiedzi przed Bogiem, który doradzi i przy którym czuję , ze jest z powołania a nie dlatego bo nie miał pomysłu na siebie w życiu... księża są bardzo różni- jeden ksiądz chciał uwieść moją matkę i czasami on gości w naszym kościele... moja mama nie może się wówczas przełamać, żeby nawet u niego komunię przyjąć... a jak on się na nią patrzy na mszy, raz nawet wyszła biedna... ale ja się nim nie przejmuję, chociaż razem z ojcem i mamą wolimy mszę bez udziału tegoż księdza... inkwizycja nie była przekłamana- była zła, te wyprawy krzyżowe, mordowanie ludzi, bo chcieli czytać Pismo Święte we własnym języku ojczystym, za to, że byli muzułmanami-chociaż tak samo jak chrześcijanie wierzyli w tego samego Boga, tylko Go inaczej nazywali ,b o żyli w innej kulturze... Kościół z księżmi też popełnia błędy, tak samo wszystkie inne wyznania i religie... bo ludzie nie są doskonali, poza samym Bogiem- Siłą wszechmocną , która wszystko stworzyła- zarówno dobro, jak też dopuściła zło... Pozdrawiam... pokrzyczcie na mnie , jak chcecie, bo i tak wiecie lepiej ( mam tylko 26 lat, co ja biedna mogę wiedzieć o życiu)

smutna mam twarz nie musisz mnie bronic :) wystarczy spojrzec kiedy to bylo :) od 2 lat sie dotarlismy i jest super wiec niech wklejaja co chca :) ktos tam napisal ze na jakiej podstawie ksiadz ma mi dac rozgrzeszenie... na zadnej heh!!:D bo, jak caly czas Wam tlumacze, rozgrzeszenie moze dac mi Bog a nie pierwszy lepszy ksiadz! jak kon idzie to ma takie klapki na oczach zeby sie nie rozgladal po bokach tylko szedl tam gdzie trzeba. Wam ksieza zalozyli takie klapki. przykre ze nie potraficie samodzielnie myslec. jeszcze troche a dojdzie do tego ze zamiast Krzyza bedziecie w domu zdjecie ksiedza wieszac. no coz.. szkoda Was ludziska

Może czas sobie odpowiedzieć, na ile my, czyli ja lub Ty, jesteśmy godnymi naśladowcami Jezusa.. Bo ja nie mam odwagi, wypominać czyjeś grzechy, skoro ja mam ich bez liku na swoim koncie. Aż się ciśnie pod palec cytat z Pisma o belce w oku. Dyskutować, podważać czyjeś argumentację, jak najbardziej. Ale po co wyszukujesz czyjeś posty, z innego tematu? Tym bardziej że dyskusja tyczyła czegoś innego. Temat zapowiadał się fajnie i jak zwykle zrobiło się bagienko, ech..

Gość do inka88
temat o tym ze chora musisz mu gotowac obiad jest z października tego roku własnie. faktycznie dawno. ale co tam. Ty sama wiesz jak ci się zyje.

tak, z pazdziernika. bo jest to temat sprzed dawien dawna ktory poruszylam dopiero w pazdzierniku zeby poczytac reakcje innych i sytuacje u nich gdy sie nudzilam. co Ty wiesz o mnie czlowieku?:D zal

mam smutną twarz, no znasz mnie ztopika Kamelii, a swoją droga dobra metodę rozpoznawczą proponujesz, ale chyba dla muszek -owocówek, "po owocach" , rozpoznawanie.

nie traktuj w necie wszystkiego tak na serio :) jak napisza ze w warszawie kosmici wyladowali to wsiadziesz w pociag bo tak na necie pisza? Ty dorosly/la chociaz jestes?

Inka, samodzielnie myśleć to ja jeszcze potrafię :D klapek też nie mam założonych. Z Tobą jest chyba tak ,że jak czegoś nie rozumiesz lub nie akceptujesz, to od razu to odrzucasz. A niestety, wiara w Boga, to nie szwedzki stół z potrawami, które sobie wybierasz jakie Ci odpowiadają.

Gość do inka88
głupio Ci co?:D z nudów poruszałas stare sprawy, jasne. No ale dobra, skoro tak mówisz ;)

nie, nie jest mi glupio :) czytasz jakies stare durne topiki nie majac pojecia jak wyglada moje zycie.. i wyciagasz dziwne wnioski. studiowalam psychologie, ciekawia mnie reakcje innych na sytuacje typu chora ghotuje obiad.. wiec pisze. dziwi Cie to?

Gość do inka88
15:01 [zgłoś do usunięcia] żona-swojego-męża inne tematy tej Pani o jej facecie bhahah: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4992925 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4987407& start=0 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4679408 o kurcze inka88 ty masz ogromny problem z tym facetem! tego wczesniej nie zauwazyłam, moze nie trzymaj sie go tak kurczowo? ludzie juz ci to radzili. i litosci przestań kłamać bo to obrzydliwe.

a powracając do spowiedzi, proponuje poczytac Dekameron Boccacia, tam są opowieści i zdarzenia spowiedników.

Gość KarRmen
inka ty jednak chora jestes:O

nie wierzę w św. Mikołaja, bo to był biskup zwariowany, a ja jestem antyklerykałem i wystarczy, że moje wnusie wierzą w Mikusia.

Gość a to ciekawe
to w XXI wieku jeszcze są takie ciućmy,które same lezą do zboczonego ,pazernego na kasę klechy i opowiadaja mu o swoich intymnych sprawach?Normalnie nie do wiary,toż to trzeba byc większym zbokiem niz ten czarny ,co w tym kiosku słucha tych pierdół,hahaaaa

kliknelam tylko w pierwszego linka bo nie chce mi sie .. heh i widze swoja kolejna psychologiczna prowokacje :) po 1 moj facet trawki by nie ruszyl. po 2 slub planujemy jak tylko nazbieramy kase.. itd. a Ty wyszukujesz te durnoty (ktore m.in. byly mi potrtzebne do pracy licencjackiej) i twierdzisz ze moje zycie tak potwornie wyglada.. szkoda gadac :)

To Ty masz wnusie? O w mordę, a ja myślałam żeś młody chłopak :D Pewnie co roku rózgę dostawałeś, dlatego przestałeś w niego wierzyć. Pewnie za te antyklerykalne poglądy :P :D

to prawda, widziałem w Gitrzwałdzie , tych spowiedników, tak znudzonych i ziewających, że aż im współczułem, bo mało nie usnęli z nudów.

Gość a żeby tak
inka, ale ty masz licencjat z czegoś innego niż psychologia? tak? bo z tego co mi wiadomo, psychologia to tylko studia jednolite magisterskie?

15:15 [zgłoś do usunięcia] bmblondyn to prawda, widziałem w Gitrzwałdzie , tych spowiedników, tak znudzonych i ziewających, że aż im współczułem, bo mało nie usnęli z nudów. To było przystąpić do spowiedzi św. Zaraz by się rozbudzili jak by usłyszeli jakie herezje głosisz :D Nudno w konfensjonale by pewno nie mieli :D :P

a coś ty ze smutna twarzą tak sie tej rózgi uczepiła, jestem normalnym facetem i nie potrzebuję rekwizytów typu różga.

tak licencjat mam z czegos innego, kierunek pokrewny z psychologia, na psychologi jestem na 2 roku

trzeba było przeczytać wcześniej, że do końca życia bym do siebie czuł obrzydzenie po szeptaniu do poświeconego uszka moich bluźnierstw, a z resztą gejem nie jestem by się podniecać szeptaniem do jakieś faceta moich wymyślonych grzechów.

ale o ile sie orientuje to psychologie mozna robic rowniez w systemie 3+2 :)