Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strachliwaa

chcialabym isc do spowiedzi ale sie boje

Polecane posty

Gość a żeby tak
fajny kierunek, od października też się wybieram na psychologię zaocznie (jako drugi kierunek)

Gość inka a ty germanistyki nie sko
nczyłas? gubisz sie w zeznaniach:O

"a zeby tak" i dobrze robisz :) nawet nie wiesz jak zabawnie jest czytac na forum wypowiedzi ludzi znajac mechanizmy kierujace ich mysleniem i emocjami :) czytasz i widzisz gdzie ktos sie zastanawial dluzsza chwile, gdzie zwatpil w to co mowi.. :) marze o wlasnym gabinecie :)

Faktycznie, rózga to rekwizyt katolików, zwłaszcza jeśli chodzi o umartwianie sie ;) W sumie zaskoczona jestem, że takim antyklerykałem jesteś że tak zwalczasz kosciół. Facet, który dzieckiem już nie jest powinien chyba głębiej się nad pewnymi kwestiami zastanowić. Aja odnosze wrażenie, że wyszukujesz w swoich "badaniach" wszystkiego co by potwierdzało wcześniej przyjęte przez Ciebie tezy. A przecież niczego w ten sposób nie osiągniesz, do prawdy w ten sposób na pewno nie dojdziesz.. sza bardzo uprzedzony jesteś, nawet w stosunku d samego Boga Może zamiast wałkować bez końca o KK, lepiej byłoby się skupić nad Pismem?

zaraz jeszcze kazesz mi napisac w ktorym roku poszlam do zerowki.. skonczylam licencjat z germanistyki oraz kierunku pokrewnego z psychologia. do tego obecnie jestem na 2 roku psychologii i rpbie magistra z germy. proste?

skończ bo sie całkiem skompromitujesz inka

Ty sie kompromitujesz. przeczytales jeden topik i juz masz wrazenie ze wiesz o mnie wszystko.. a go..wno wiesz:)

nie jeden ale tamte co były podane... wszedzie piszesz to samo, ze facet nie chce sie zenic, ze ma cie gdzies, ze siedzi przed kompem. kurcze naprawde mi ciebie zal.

ja nie zwalczam kościoła, bo Kościół to, przestrzeń sacrum, tylko nie podoba mi sięto, że Bóg, kościół stają się częścią polityki. Szczególnie jak Bóg jest zaprzegany do wojny i po jednej stronie śpiewają Bogurodzice a po drugiej Gott mit uns do tego samego Boga.

Gość gdzies tu był topik
współczuje ci cierpienia jakie cie czeka Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. Ten czas już niedaleki, bardzo bliski. Nie spostrzeżecie się, z której strony nadejdzie klęska... Już rozpoczął się czas panowania szatana, on teraz zbiera swoje żniwo. Walka o Królestwo Boże już się rozpoczęła. Tchórzostwo ogarnie niektórych z was tak dalece, że będziecie sprzedawać swojego Boga za srebrniki, by uratować skórę. Ci, co tak uczynią, pójdą na zatracenie, ci zaś, co w głodzie pozostaną wierni Samemu Bogu, będą doznawać łaski oczyszczenia i zbawienia.

no i z tych topikow latwo mozna domyslic sie jaki byl temat mojej pracy lic :) gdybys byl choc troche inteligentny domyslilbys sie ze gdybym napisala "hej ludzie, pisze prace na temat ... i napiszcie co byscie zrobili gdyby facet... bla bla bla" to niewiele osob by odpowiedzialo, kazdy odpowiedz by przemyslal. kiedy pisze ze mam problem bo moj facet cos tam to wszyscy rzucaja sie z radami.. proste?

tak jasne:)

nie chcesz, nie wierz, lepiej wierzyc w ksiedza :D mam gdzies co inni o mnie mysla, ciesze sie ze dobrze mi samej ze soba :]

Gość mnie sie wydaje ze inka
to kłamczucha sama nie wie co pisze i gdzie. Odwalcie sie w końcu od tematu założycielki, bo dziewczyna chce dobrze, a jak już sie zdecydowała to robicie jej zamęt w głowie. TAK SIE NIE ROBI !!!! Wy ja bałamucicie. Idźcie sobie do Owcy, albo Kamelii w sam raz te jałowe dyskusje dla Was u na tamtych tematach. Ja jestem chrześcijanka, ale nie wpindalam sie w zycie niewierzących i nie próbuję im na siłe wciskac wiary. żenada:o

Gość Wierzę w Jezusa
honneyaplle @ Słowa Jezusa o głoszeniu Ewangelii nie odnoszą się tylko do ochrzczonych. Kazał On głosić Dobrą Nowinę wszystkim narodom, udzielając im chrztu w Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Tak jest napisane. I nie oznacza to, że Ewangelia ma być głoszona tylko i wyłącznie ochrzczonym. Chrzest ma być następstwem, efektem nauczania. Innowiercy, którym podobało się Słowo Boże przechodzili na chrześcijaństwo i dawali się ochrzcić. Odnosząc się do omawianego wyżej fragmentu Ewangelii wiemy już o Trójcy Świętej. A antyklerykałowie mówią, że nic o Niej nie ma w Piśmie Świętym :)

Gość mnie sie wydaje ze inka
inka powiem jedno : uważaj ,bo kiedys obudzisz sie z ręka w nocniku. Nie bądź taka cwana, bo tylko słabi ludzie bronia sie w ten sposób co Ty.

Gość strachliwaa
no ale się mój topik rozkręcił jak nigdy:)

Gość znawca arabuw z Janowa Podl
Wasserman ze strachu przed yebnieciem samolotu w glebę strzelił sobie w ten durny łeb z samopała, tzn obrzyna

Gość hellenka z okkienka
inka zostaw tego faceta bo sciagnie cie na samo dno :o

Gość d*-*b Laura...
Ja bym tez poszła, ale głupio tak opowiadac komus obcemu o swojej "ciemnej" stronie :classic_cool:

Gość hellenka z okkienka
o osobach studiujacych psychologie wiem tyle, ze najczesciej wybieraja ten kierunek bo sami potrzebuja pomocy, najczesciej po przejsciach z dziecinstwa. kto inny chcialby sie siedziec w ludzkich tragediach?

Gość a żeby tak
może ktoś, kto ma w sobie odrobinę empatii i wyobraźni?

Gość hellenka z okkienka
moze tak:) nierwatpliwie trzeba miec powołanie. ale czym jest psychologia bez Boga??

Gość a żeby tak
ja wierzę w Boga

Gość hellenka z okkienka
ale inka nie bardzo :o