Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panjozekkkkkkkkkkkkkkkkfff

chemia, niech ktos mi rozpisze jak obliczyc stezenie prosze!!

Polecane posty

mam proszek i plyn - alkohol 40 procentowy. chce zeby wyszlo 6ml 10%roztworu. Specyfikacja dla proszku to - masa łyżeczki 2.5 ml - 1.34 g (1 ml waży 0.54 g) Ile mp proszku musze wrzucic do ilu ml alkoholu, zeby wyszło 6ml 10%roztowru?? Moze mi ktos wytlumaczyc jak to sie oblicza?

10% roztworu tego proszku. no cholera nie pamietam jak to sie robilo,cos na krzyz sie liczylo,ale jak to nie pamietam:/

Gość hahahahahahahaaa
stawiam że masz wyższe :D

Gość jaki peeling chcesz
zrobić podaj nazwę kwasu

kwas salicylowy, ale w proszku, nie igiełki!!

wyzsze filologiczne hłe hłe hłe :)

spirytus rektyfikowany ma 96 czy 95 procent,a podobno na 7ml 10%roztworu trzeba 1 ml kwasu i 6 ml spirytusu. A na 6 ml z wodka 40% bedzie 1ml kwasu i 5 ml wodki? cos mi sie nie zgadza, przeciez procenty w alkoholu bardzo sie roznia:(

Gość mimisiowy
Nie chodzi o procenty tylko o tak zwany ciężar nasypowy. Zrób odrazu 15 % 0,44 ml kwasu i 4,56 ml spirytusu

Gość cos popieprzylas
rozumiem ze masz kwas salicylowy w proszku i chcesz sporzadzic roztwor 10%? 1g w 100ml roztworu = roztwor 1% 10g kwasu salicylowego w 100ml alkoholu = 10% 0.6g w 6ml = 10% ale czy Tobie przypadkiem nie chodzi o to ze alkohol ma miec stezenie 10%? cos pokrecilas

mimisiowy potrafiłbyś zsyntetyzować amfetaminę gdybym dostarczyła ci sprzęt i wszystkie składniki?

mimisiowy,ale wlasnie zrobilem w kalkulatorze stezen i wyszlo mi na 105 to co ty podales, w zaokragleniu 0.43 ml kwasu i 5.6 wodki!!!!!!!!!!

mimisiowy, ja nie robie na spirytusie tylko wodce 40% a moj kwas jest w postaci prosku,wiec nie wiem czy jego objetosc nie jest inna niz ta podawana zazwyczaj,bo igielki zajmuja wiecej miejsca niz prosze, ja ten proszek chce scisnac w strzykawce zeby wyszly mililitry

moze byc tak jak napisales większej różnicy nie odczujesz jeżeli chodzi o peeling. Potrzebujesz do peelingu twarzy ?

Gość cos popieprzylas
ja ci to zrobie ale musisz napisac dokladnie tak jak jest w przepisie i nie pisz wlasnymi slowami

to co mi wyjdzie jesli dam 1ml kwasu i 5 ml wodki? ile procent?

Gość gdjandjnsjancjak
a ja bym podstawiła pod wzrór na stęzenie: cp= ms/mr-r* 100%. I wyszło by mi 41,6 ml roztworu (całego) czyli wódki 39,1 ml a proszek 2,5 ml:)

Gość cos popieprzylas
jesli stezenia kwasu ma byc 10% (a nie alkoholu) to dodaj tak jak napisalam wyzej nasyp do sktrzykawki 1 ml proszku plus i uzupelnij alkoholem do 6 ml

cos popieprzylas - jak inaczej mam napisac niz wlasnymi slowami? to nie zadanie tylk cos,co chce polozyc na twarz:D mam wodke 40procentowa mam kwas salicylowy w proszku, podobno jego 1ml wazy okolo 0.54g (sa roznice miedzy tym w proszku a tym w igilkach,ale juz nie wiem co jest czym,mozna zdurniec) ja chce uzyskac z tego 6mililitrow roztworu 10procentowego finito. jak wrzucilem w kalkulator stezen 1 ml kwasu i 5 ml wodki to wyszlo mi 20%, na wizazu podawano,ze powinno byc z tego 10%. jest roznica, nie chce spalic twarzy!

gdjandjnsjancjak taa, to tez liczylem, ale ja chce tylko 6 ml calego roztworu:D

Gość cos popieprzylas
bo nie wiem (i wciaz mi na to nie odpisales) czy stezenie 10% odnosi sie do kwasu czy do alkoholu. Zakladam, ze do kwasu, wtedy patrz na moja proporcje. Jesli faktycznie 1 ml wazy 0.54 g (musisz to wiedziec!!!!) to dodaj 1 ml proszku i uzupelnij alkoholem do 6 ml

jozek kurwa napisałem ci przecież zrób odrazu 15 % 0,44 ml kwasu i 4,56 ml spirytusu kwas ściśnij w strzykawce i nie będzie wtedy ważny ciężar nasypowy. TYlko nie jestem pewien czy się rozpuści w wódce. W spirytusie, glikolu pegu lub oleju się rozpuści na pewno.

Gość gdjandjnsjancjak
skoro ma byc 6ml calego roztworu i roztór o stęzeniu 10% to dodaj 0,60 ml proszku i dopełnij do 6 ml wódką- czyli wódki 5,4 ml:)

Gość cos popieprzylas
i nie sluchaj sie tego mimisiowego bo gada bzdury..

Gość cos popieprzylas
kolego skonczylam biotechnologie zanim ty zaczales :) i pracuje w zawodzie! ha!