Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panjozekkkkkkkkkkkkkkkkfff

chemia, niech ktos mi rozpisze jak obliczyc stezenie prosze!!

Polecane posty

ej wezcie no:D mam olej kokosowy,ale peeling na nim by zadzialal?? cos popieprzylas - oczywiscie chodzi mi o stezenie kwasu. Ja nie wiem na sto procent ile ten kwas ma ciezaru, bo w necie roznie podaja, na LU tez byly takie dyskusje,ale jak dla mnie nic z nich nie wyniklo, moge tylko pwoiedziec ze mam proszek nie igielki.

gdjandjnsjancjak skoro ma byc 6ml calego roztworu i roztór o stęzeniu 10% to dodaj 0,60 ml proszku i dopełnij do 6 ml wódką- czyli wódki 5,4 ml No mi tez tak wyszlo, ale i na wizazu i tutaj teraz kolezanka twierdzi inaczej i chce sie dowiedziec czemu te wyliczenia sie roznia, jak wpisalem w kalkulator stezen 1ml kwasu i 5 ml wodki to wyszlo mi,ze to jest stezenie 20%,!!!! a nie 10%

Gość gdjandjnsjancjak
jesli chodzi o te procenty alkoholu to bym to jeszcze inmaczej zrobiła.. skoro ma byc 0,6 proszku i 5,6 ml alkoholu i wtedy wychodzi 10% roztwór.. to może z ten alkohol trzeba jeszcze rozpuścić w Aqle,aby też miał 10% . czyli bym wzieła 2,24 ml alkoholu dobrała aqle do 5,6 ml ( żeby całośc tyle miała) i wtedy alkohol tez będzie 10% a roztwór też wyjdzie 10%:)

Gość cos popieprzylas
no to nic nie poradzimy, bez tego nie dasz rady sporzadzic roztworu procentowego. no chyba, ze masz dobra wage kuchenna?

Gość gdjandjnsjancjak
rozumiesz teraz proszek 0,6 ml i 5,4 ml alkoholu = stężenie 10%. Ale mamy jeszcze procenty z alkoholu i aby wyruwnać do 10% alkohol rozpuszczamy go w wodzie- 2,24 ml alkoholu i dociągamy wodę do 5,6 ml a następnie w tym rotworze rozpuszczamy proszek 0,6 ml:)

cos popieprzylas - nie mam wagi w ogole. Patrze na strone zsk. http://www.zrobsobiekrem.pl/?36,kwas-salicylowy i tam jest ze 1ml to 0.54 grama i ze maja rposzek, czyli mozan zalozyc ze to to samo.

Gość gdjandjnsjancjak
wyrównać*

gdjandjnsjancjak - ale do peelingu nie mozna dodawac wody, nie mowiac o tym ze musialaby byc to woda destylowana,ktorej nie mam. kurde, ja chce to wreszcie polozyc na twarz!!@!:D

Gość gdjandjnsjancjak
aczkolwiek pewna nie jestem ponieważ producent powinien napisać w czym rozpuszczamy (w ulotce powinno byc stężęnie roztworu w którym zamierzamy rozpuścić)/ bo tak naprawde nei wiadomo czy mamy rozpuszczać w alkoholu 40% czy 10%:P

Gość gdjandjnsjancjak
aqla z apteki ewentualnie woda przegotowana- to samo co destylowana:)

Gość obliczajcie szybko....
bo idiotka myśli że wyładnieje do sylwestra ;) a ktoś jej kwas hialiuronowy wcisnął :D musi być piękna i młoda już na 1,5 tygodnia ;) :classic_cool: 🖐️

Gość cos popieprzylas
gdjandjnsjancjak on ma to rozpuscic w alkoholu bo kwas aalicylowy nie rozpuszcza sie dobrze w wodzie. ja doradzilam dobrze, pracuje czynnie w laboratorium i jak nie chcesz mi wierzyc to nie, radz sie takich jak gdjandjnsjancjak ktora chce zrobic 10% roztwor kwasu i alkoholu jednoczesnie :D 🖐️

gdjandjnsjancjak ja mam odsypke tego kwasu bez glownego opakowania, ale z tym sie problemu porobilo, wszyscy jakos normalnie sobie robia, tylko ja to zagmatwałem i sam juz nic nie wiem, zaraz wymieszam po prostu 1ml kwasu i 5 ml wodki i poloze na twarz i tyle

cos popieprzylas, ja nie mowie ze komus nie wierze, tylko sie pytam czemu w kalkulatorze stezen z 1ml kwasu i 5 ml wodki wychodzi mi roztwor 20%? wytlumacz mi to prosze, zebym mogl sobie inne stezenia liczyc juz sam!!!

obliczajcie szybko - za kwas hialuronowy bym sie nie obrazil debilu;)

Gość cos popieprzylas
no ale skad kalkulator moze wiedziec jaki masz kwas salicylowy? sam piszesz ze sa dwa rodzaje. kazdy z nich ma troche inny ciezar i nikt tego nie moze wiedziec. jak nie mozesz zwazyc to zaloz ze 1 g = 1 ml. tak bedzie bezpieczniej

Gość gdjandjnsjancjak
mogłam coś poplątac nie twierdzę że nie.. a na koniec skoro smarujesz kwasem buzie to zmyj mydłem- zasada..a potem żeby uniknąć podrażnien wklep krem bambino, niwea lub inny lagodny:)

turlaj dropsa leszczu 🖐️ w końcu to Ty nie potrafisz użyć wzoru z 6 klasy podstawówki :D 🖐️

cos popieprzylas - ale w zsk jest ze 1ml to 0.54grama, czyli wtedy jest o polowe za wysokie, jesli zaloze ze 1 g to 1 ml . Jestli 1ml to 0.54g to wtedy jesi wrzuce 1 ml kwasu i 5 ml wodki to dostane kwas 20procentowy tak??

obliczajcie szybko - tu nie chodzi o wzor tylko o ciezar nasypowy i wlasciwy jelopie,najpierw dokladnie przeczytaj a potem gadaj

Gość gdjandjnsjancjak
ps. przy produkcji alkoholu 40% też uzywa sie wody.. :P także jakby rozcieńczył alkohol do 10% on nadal byłby alkoholem:P ale moim zdaniem ma uzyć 40% alkoholu i proporcja 0,6 proszku i 5,4 alkoholu:P a tak na marginesie, robić kwasy na twarzy przed świętami samobojstwo, skóra się złuszy i twarz dojdzie do siebie za jakiś tydzień- chyba że ptrzeba jest na sylwestra to tak:P

Gość cos popieprzylas
jezeli 1 ml tego kwasu faktycznie wazy 0.54g to uzupelnij alkoholem do 6 ml i wyjdzie roztwor 10 % !!!

ty koorwa masz obliczyć stężenie % a nie wyjeżdżać z jakimś ciężarem nasypowym - niedouczony debilu 🖐️

haha obliczajcie szybko - trzeba to przekonwertowac na ml i g i do tego jest potrzebny ciezar, jesli nie widzisz ze w tym jets glowny problem to wypad, dla mnie eot. Dobra, czyli do 1 ml wlewam 5 ml wodki i ide to nalozyc. gdjandjnsjancjak - te dni traktuje jako wolne podczas ktorego moge siedziec w domu i sie luszczyc, nie mam konkretnego celu - do kiedy.

troche sie wytracilo, ale i tak sie posmarowalem - szczypie, jest bialy nalot. potrzymam ile sie da.

Gość rpr
schodzi ci już skóra? :classic_cool: