Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość diadro

O JEHOWYCH.

Polecane posty

Gość diadro

Prosze wypowiedzcie sie na taki oto temat- opisuje sytuacje tak z grubsza... Moja tesciowa zawsze brzydzila sie jehowych ale dwa lata temu zapukali do jej drzwi i od tej pory sama nia jest. Dostala jakiegos jobla na tym punkcie. Swemu(wtedy)facetowi(teraz)mezowi postawila ultimatum ze jak i on nie przejdzie do jehowych to ona go zostawi-a u nich nie mozna zyc w konkubinacie...Mnie i mego meza tez namawiala-a wlasciwie zmuszała! Ja jej pow.stanowczo, ze tego nie chce bo chce zyc wtakiej wierze jakiej wychowali mnie rodzice ale szanuje inne wiary i nie jest to dla mnie przeszkoda by z kims rozmawiac itp ale z nia nie da sie rozmawiac! Ona tylko o jednym! Ze nasza wiara(katolicka)jest taka i siaka a ich jest cudowna.,ble ble ble. W kazdym razie moj maz tez nie chce byc jehowym.wysluchal matki a jak jej pow.ze nie chce bo tak mu dobrze jak jest to sie obrazila po czym stwierdzila ze to moja wina bo ja jestem s u k a i zla zona bo gdybym byla dobra to bysmy przeszli na jehowych jak ona...dodam ze mamy4l i2msc corki...obecnie sytuacja jest taka ze moja4l.corka widziala tesciowa ost.raz2lata temu-miala wtedy taki wiek ze zapamietywala tych ktorych czesto widywala wiec obecnie nawet nie wie ze ma taka babcie(w jej swiecie jest tylko moja mama i moja babcia czyli prababcia)o istnieniu naszej drugiej corki tesciowa prawdopodobnie nawet nie wie...mego meza od roku dreczyla telami i esami o jehowych wiec przestal odbierac i odpisywac.mnie tez dreczyla i wyzywala...dodam ze zrazila do siebie swoje rodzenstwo i ojca ktorych tez do tego zmuszala...nie obchodza ja jej wnuki ani syn-moj maz. Wiecie co to sie nazywa brak tolerancji dla drugiego czlowieka i jego wolnosci! Bo do cholery to jest jej syn a ona sie wypiela na niego bo jest innego wyznania? Jak me dzieci kiedys zmienia wiare na jakakolwiek to nigdy sie ich nie wypre bo nie wazne czy ktos wierzy w budde czy jest zydem itp ale kuzwa nawet nie miec instynktu macierzynskiego? Ale ponoc u jehowych jest tak, ze sa zamknieci w swym wlasnym kregu i nie wskazane im sie spotykac z osobami z poza ich wiary(dla mnie takie cos w takim razie zwie sie sekta) nie pojmuje tylko jak mozna nawet od wlasnego dziecka sie odwrocic?glupi przyklad-jak rozmawiasz z sasiadem, kolezanka, listonoszem..itp..dazysz te osobe sympatia to do cholery zastanawiasz sie jakiego jest wyznania?:-|:-|

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować