Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MercedesCa

Obawiam sie,ze jestem w ciazy?!

Polecane posty

Gość MercedesCa

Witajcie, Mielismy wpadke z moim facetem. zaraz po okresie mielismy stosunek,ktory skonczyl sie w srodku wytryskiem. Na szczescie mialam dni nieplodne. czy moge sie obawiac,ze jestem w ciazy?

Gość niunia von felcia
no raczej będzie dzieciak... ruchajcie się 20 dni po ciocie bez gumy nawet- ryzyka nie ma, ale po ciocie dzieci so ... jak to było do 72 godzin to łyknij tabletkę "po" - to nie aborcja, bo plemnik nie doleciał do jajeczka... po 72 h - to zabójstwo embriona ludzkiego.... najwyżej polulasz troche, pieluchów nazmieniasz trochu

Gość MercedesCa
no ale w dni nieplodne to raczej jest nie mozliwe prawda?

Gość niunia von felcia
teoretycznie, chociaż po okresie łatwiej wpąść niż przed... zrób test

Gość MercedesCa
To byly 2 dni po okresie. A wiec nieplodne, jestem pewna. nawet z obserwacji sluzu wynika tak.

Gość Verdis
Ja tez mam ten "problem" kochałam się z facetem i stało się jak stało. Też byłam 2 dni po zakończeniu okresu. Ale ja się nie boje. Mam cykle 29-31 dniowe więc to niemożliwe. A ty jak długie masz cykle?

Gość MercedesCa
Verdis- ja mam cykle przewaznie 28 dniowe,ale ten grudniowy byl troszke dluszy bo trwal 30 dni plus jeden dzien plamienia czyli 31dni. Myslisz,ze moglo dojsc do zaplodnienia?

Gość Verdis
Nie sądzę. :) daj znać czy dostałaś @ ja tez dam Ci znać . Jesteśmy w końcu w podobnej sytuacji. Ja okres najpóźniej mam dostać 13.01 a ty?

to nie trzeba sie puszczac z pierwszym lepszym przed slubem, zeby potem sie modlic, aby nie wychowywac bekarta! Uzywacie czasem mózgu?

ja 2 dni po okresie mam już płodne. Tzn tak było jak nie jadłam tabletek .

Beatka s-k a Ty swoje dziewictwo straciłaś dopiero po ślubie? dziewczyna Pisze, że ze swoim facetem miała wpadkę, także jeśli ejst to jej facet to chyba nie pierwszy lepszy...

Gość Verdis
Beatka chyba ty sie puszczasz z pierwszym lepszym skoro takie rzeczy tu wypisujesz. Z własnego życia to chyba wiesz. ja jestem z moim facetem ponad 2 lata i sobie nie życze takich komentarzy. A dziewczyna która założyła ten temat to tez nie jest jakaś puszczalska żebyś takie swoje denne teksty wypisywała

Gość Verdis
maanam a jakie długie masz cykle?

Gość Verdis
choćby nawet szybciej nastąpiła owulacja to i tak plemniki nie przezyja 7 czy 5 dni

Gość ytjiuyi
W śluzie płodnym plemniki mogą przeżyć nawet 7 dni. A przeciętnie zyją właśnie 3-5 dni.

Gość Verdis
ale to i tak niemożliwe. Zreszta zobaczymy w dniu @ . Kiedyś też tak miałam wykonałam 2 testy i po tyg spóźnienia dostałam @

Gość MercedesCa
Beatka s-k- Przykro mi,ze tak mowisz to znaczy,ze i tak samo myslisz. Nie uwaznie przeczytalas moj post skoro odnoslas sie do tego topiku wtaki niewlasciwy sposob lagodniej mowiac. Ps Masz dobry podpis w swoim profilu,ale chyba go nie rozumiesz. Verdis- dzisiaj mam 19 dzien cyklu. Okres powinnam dostac na 1 Stycznia jesli mialby trwac tak jak zawsze czyli 28dni. Ten ostatni grudniowy trwal duzej o dwa dni i wynosil 30dni czyli najpozniej moge dostac 4 stycznia. no zobczymy jak to bedzie. W sumie to moglabym juz zrobic test,bo wpadke mielismy na poczatku grudnia,wiec... ale narazie niechce robic testu :(

Gość Do MercedesCa
Mam cykle 27-29 dni i prowadzę pełny monitoring cyklu (śluz, temperatura, do niedawna szyjkę) i średnio pierwsze oznaki płodności czyli dni płodne zaczynają mi się 6, 7 dc a owulacja 11 -13 dzień po prostu tą drugą fazę mam zmienną i dłuższą. Zakładając że okres trwa 5 dni to mam 1 czy 2 dni w tej fazie. U mnie ta ostatnia faza trwa 14 -16 dni a rekordowo to nawet 17 i 18. Więc nie radzę się opierać na jakichkolwiek statystykach w tej dziedzinie nawet jak masz regularne cykle to możesz nie podlegać (tak jak ja) prawom kalkulatora płodności w googlach. jak masz 19 dzień cyklu mogę ci polecić żebyś mierzyła temperaturę rano o tej samej porze przed, po przebudzeniu, pod językiem, w tym samym miejscu. Jak będziesz miała dostać okres to pod koniec cyklu, 1, 2 dni przed okresem zacznie spadać, a w przypadku ciąży powinna skoczyć do góry. co do żywotności plemników. Jeśli to faktycznie były niepłodne dni to szyjka macicy była zamknięta i nie miały szans się dostać do dróg rodnych. Śluz niepłodny wybija większość plemników w ciągu pół godziny a resztę w ciągu kolejnych 2 godzin (ma odczyn kwaśni który plemnikom nie sprzyja). Podkreślam jeśli faktycznie to były dni niepłodne. 3 do 5 dni żyją plemniki właśnie w śluzie płodnym (odczyn zasadowy który sprzyja plemnikom) a rekordowo mówi się o 7 dniach ale musi być śluz dobrej jakości co ciężko określić.

Gość Verdis
Nie rób narazie testu bo to niepotrzebe, zrób dopiero po spodziewanej @ i nie denerwuj się. To jest moja 2 taka sytacja i ostatnio robiłam test dzień po spodziewanej @ i wyszedł negatywny. Tylko że przez kolejny tydzień nie dostałam okresu... I teraz myślę, że to przez stres ciągle myślałam że może test był wadliwy, że może tego hormonu było za mało aby test dobrze wyszedł i tak się wkręcałam. Teraz wiem że niepotrzebnie. Próbuj o tym nie myśleć :) i daj znać jak coś

Gość Verdis
Jak zrobisz test MercedesCa to daj znać

Gość bigfysz
Teraz już na nic nie zda się moja odpowiedź dla założycielki wątku, jednak na przyszłość - nawet jeśli wydaje nam się, że wpadliśmy w dni niepłodne, to jednak warto udać się do lekarza, żeby to on stwierdził, czy aby na pewno nie należy zastosować tabletki 72h po. Z kalendarzykiem bywa różnie, doprawdy.

Gość MercedesCa
Dam znac co i jak. na razie jestem dobrej mysli,ze to nie ciaza. chociaz jesli by byla ciaza to tez nic zlego bo kochamy sie razem i planujemy przyszlosc. dzieki za wsparcie. do uslyszenia na poczatku stycznia :)

Gość Verdis
to już niedługo :) do usłyszenia ;)

Gość MercedesCa
Dzis mamy 1 stycznia,a to jest moj 25 dzien cyklu. zwykle wten dzien dzien dostaje okres. Wyjatkiem byl ostatni cykl grudniowy kiedy to dostalam na 28 dzien okres. Narazie nie odczuwam zadnych objawow zwiazanych z nadchodzaca miesziaczka. moze jakis tydz temu mialam taki tempy lekko bol podbrzusza i nic wiecej. Dla wiekszej pewnosci sprawdzam tez temperature,ktora podwyszona ma rzekomo swiadczyc o ciazy. Ja badam rano i mam ja normalna czyli 36,2C czasem troche wiecej ale nie powyzej 37C. Poczekam ze 3 dni i jak cos bede robic test i oczywscie dam znac. Tak na marginesie To zycze wszystkim Kafeteriankom Wspanialego roku 2012!!! :)

Gość Verdis
;-) trzymam kciuki za Ciebie. Ja dziś mam 21 dzień cyklu i mnie pobolewa podbrzusze czasem , ale to pewnie od tych świąt ;D dużo jedzenia mało ruchu i organizm cierpi .

Gość Do MercedesCa
Napisałam parę dni temu o temperaturze żeby ją mierzyć. Pamiętaj o warunkach mierzenia, rano ta sama pora, w tym samym miejscu, przed wstaniem z łóżka wtedy jest w miarę wiarygodnie. Chociaż z własnego doświadczenia wiem że duzo zależy od kobiety. W ciąży nie koniecznie jest temperatura podwyższona, to też zależy od tego ile kobieta progesteronu wytwarza. Chodzi o to że każdy cykl (nie ciążowy) ma przebieg temperatury dwufazowy, spada przed okresem do owulacji jest na niższym poziomie i wzrasta po owulacji i do miesiączki jest na wyższym poziomie. Jeśli ma być ciąża to temperatura zamiast spadać przed okresem to wzrasta (w skrajnych przypadkach zostaje na tym samym poziomie). Czyli w cyklu jest dwa skoki temperatury. Tylko że trzeba to obserwować codziennie żeby mieć jakiś wniosek, pojedyncze temperatury nic nie dają. Pamiętaj że temperatura może też skoczyć z różnych innych przyczyn jak, leki, alkohol, choroba.