Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

co gotujecie na wigilie?

Polecane posty

Gość sdfsfsdfsdfsdfsd
kapusta z grzybami barszcz czerwony z uszkami sledzie ( w occie i oleju) ryba smazona (ale nie karp) rypa po grecku i po japońsku i tyle:P

Gość numerowaaaaaa
A jaka to jest po japonsku? Ja nic nie gotuje, bo ide w gosci na swieta, chyba zrobie sernik na zimno.

Gość lkjhgfty7
a ja mam 150 pierogow z kapusta i grzybami uszka z grzybami krokiety golabki barszcz kapusta z grzybami 6 rodzaji ryb ryba w galarecie ryba w sosie slodko kwasnym z warzywami ziemniaczki z grila buraczki makowiec 2 rodzaje indyka zrobilam sernik makowki tort z adwokatem ryba smazona a na 2 dzien swiat kluski i rolada.z czerwona kapusta i rosol salatka warzywna

karp się oprawia...miał byc mały kurna! zupa grzybowa, ale to na dzisiaj;) nadzienie z kapusty do knysz, które upiekę jutro sałatka warzywna, piernik, barszcz tez jutro, nie wiem kto dorabia uszka jeszcze muszę upiec córce bułki, bo nie może normalnego pieczywa, a tak w ogóle to chyba bedzie szpital wesołych Świąt!

sdf - własnie ta po japońsku to przypadkiem nie z marynowaną papryką, ogórkiem i cebulą?

Gość elelelsiala
ja zamarynowalam kurczaka zeby na jutro bym aromatyczny, przygotowalam pierogi z miesem jutro sie tylko podgrzeje barszcz czerwony z uszkami farsz pieczarkowy salatka gyros juz prawie gotowa jeszcze tylko alkohol do kupienia i kilka plackow i jutro bedzie uczta :)

Gość sdfsfsdfsdfsdfsd
aha a na I i II dzien swiat zamierzam zrobić malo wymagającą ze tak powiem sałatke:) malo trzeba kroic z zupek chinskich podam Wam przepis moze ktos sie skusi: 2 zupki chinskie kurczakowe 2 selery w sloiku kukurydza trohce szynki majonez, sol, pieprz kluski z tych zupek biore do miski, krusze, zalewam tym selerem, odstawiam na 3 godziny powiedzmy az zmiekna:) dodaje kukurydze, kroje troche szybki w słupki i oczywiscie sol pieprz do smaku i majonez;) naprwde malo roboty a pyszna jest:) moja mama nie przepada za salatkami ale ta jej bardzo smakuje:)

Gość u mnie traqdycyjnie jak zawsze
na wigilie: barszczyk z uszkami zupa z grzybami makowiec sernik z brzoskwiniami pstrag smazony ryby po grecku kapusta z grzybami kapusta z grochem kompot gotowane ziemniaki pierogi z grzybami a na kolejne dni: to co zostanie z wigilii + bigos + krokiety z grzybami i kapusta

Ogolnie na swieta: losos (nie lubie karpia) krokiety z kapusta i grzybami bigos kapusta z grzybami rozne rodzaje mies barszczyk salatka warzywna salatka z kurczaka wlasnie wstawilam sernik do piekarnika pierniczki Nie za wiele, bo na nasza mala gromadke wiecej nie ma sensu:D

Uwielbiam świeta w polskich górach :) Wielkanoc i rodzinny spęd mi w zupełności wystarcza, gwiazdke wole spedzac w przytulnym pensjonacie z moim mikolajem :classic_cool:

sdf - uwielbiam tą rybę - dodaję jeszcze trochę sosu sojowego do zalewy, ale w tym roku nie robiłam:) w drugiej części zrobię szybki sernik, mam też pofiterolki z coopa (pyszne z andzieniem alkoholowym;)) i pewnie pieczeń jakąś, coś tam w zamrażarce jest , nie chce mi się myśleć;)

Gość uragura
U mnie na Wigilii jest - karp smazony -sledzie w oleju -sledzie w smietanie - barszcz czerwony z uszkami -pierogi z kapusta i grzybami -ziemniaki w mundurkach -kompot z suszu -salatka jarzynowa

Hmm,więc: ryba po grecku tuńczyk smażony karp smażony śledzie w warzywkach sałatka warzywna sałatka z kalafiora pierogi ruskie pierogi z kapusta i grzybami barszcz z uszkami krokiety różne wędliny schab pieczony bigos biała kiełbasa,pieczona sernik na zimno jabłecznik babka z bakaliami. UUUfff,to tyle. WESOŁYCH ŚWIĄT!

Gość offerma:::
a mi mamełe jak co roku pozwoli lizać sluz z karpia :)

Gość 904i8rr
barszcz z uszkami,karp smazony ,sledzie,pierogi,salatka,kompot,sernik,krokiety

Gość elelelsiala
do tego pieczonego kurczaka lepiej daj sob majonezowo keczupowy niz sam keczup, smaczniejszy bedzie (mieszkasz sos z majonezem dodajesz pieprzu jeszcze i czerwonej ostrej papryczki troche jak lubisz pikantne) polecam

Gość a ty zona
co masz w garze?

Gość alannnattyty
dziekuje ale jak uwielbiam kurczaka maczas w tym ketchupie to moje ulubione danie dlatego pod choinke :)

ja w te swieta dalam sobie na luz... w wigilie pracuje do 8 (wrrrrrr...) a potem ide do kolezanki na wyzerke wigilijna spozniona, a w pierwszy dzien swiat do tesciow na tradycyjne brytyjskie swieta.. ale w lodowce mam przygotowana salatke warzywna, pierogi z miesem i sledzie w oleju. zeby chociaz troche uczcic swieta z mojej strony... :)

Gość a ja nic nie mam bo kasy nie
brak kasy na zarcie i na bilet do rodzicow nokt mnie tez nie zaprosil, amm dzem , make ziemiaki i troche wedliny, do wyplaty 12 dni:(

U mnie: pierogi z kapusta i grzybami zupa grzybowa, karp sledzie salatka "sledz w kozuchu" salatka jarzynowa bigos king prawns z grilla malze w sosie czosnkowym na deser domowy sernik bailays lody domowej roboty z domowymi bezami

Gość jak zawsze co roku
uszka, barszcz, pierogi ruskie i kapusciane, karp i kutia ;)

Gość łomatkooo
Wy urządzacie wigilię dla pułku wojska czy jak?? U nas grzybowa i karp smażony plus kompot z śliwek suszonych (nie cierpię :P). Jakaś sałatka tak ogólnie na święta. I chyba tyle. Nie jesteśmy zbytnio żarłoczni :P a na wigilii 4 osoby.