Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

co gotujecie na wigilie?

Polecane posty

Gość cooooooooooooooooooooooo
Tylko Wigilia , w TYM ROKU ( bywal tez karp w galarecie, llazanki z makiem ) barszcz z uszkami grzybowa z lazankami kapusta z grochem pierogi ruskie pierogi z kapusta i grzybami karp/dla młodszych filet rybny z ziemniaczkami i z kapustka czerwoną lazanki z kapusta kompot z suszu salatki itd drugi dzien swiat, plus flaki plus goląbki

czy wy schaby itd na WIGILIE JADACIE?????????? matko w pytaniu bylo co na wigilie, czyli kolacje , wiec po co wymienace ciasta i miesa?????????????????????????

Gość a u mnie bedzie...
barszcz z uszkami barszcz biały chrzanowy Jajka faszerowane pasztet z zająca bigos sałatka z jaj i pieczarek śledzie krokiety biała kiełbasa mazurek babka biszkoptowa

Gość ziemniaczki kapustka
Chryste panie czytać się tego nie da :P

uszka pierogi krokiety z pieczarkami barszcz salatka z tunczyka miesko pieczone-udka,karkowka,poledwiczka rybki w salatkach szarlotka na miodzie sernik ciasto z wisniami wszystko kupne oprocz mieska i salatki z tunczyka;) przy garach sie marnuje;)

belle, ja za bardzo nie wiem co to za sernik, moj maz zrobil , pewnie w google mozna przepis znalezc :)

Ja to sie pochwale teraz..zrobilam pierwszy raz w zyciu pierogi i o dziwo wyszly pychaaa. Mam juz salatke,placka.Jutro barszczyk z grzybciami, i salatka ze4 sledzikiem.

Gość a u mnieee
Ja nie gotuję - mama się tym zajmuje :p Ale zazwyczaj mamy na wigilię: zupę grzybową z łazankami barszcz czerwony z grochem i uszkami barszcz biały na grzybach z ziemniakami pierogi z kapustą i grzybami kapustę z grochem i grzybami smażonego karpia kompot z suszu Jak byliśmy młodsi to były jeszcze kluski z makiem, ale teraz już nikt tego nie chce jeść, więc nie robimy.

Gość mnie to pierdoli
Ja ide z rodziną do restauracji na wigilie,zawsze tak robimy i jest super,nie ma potem w domu tego całego gówna.

ja mam w kuchni dwie lewe ręce:) na wigilie idziemy do znajomych. mam przygotowaną sałatkę warstwową "pod pierzynką" ze śledziami (zawsze robię, pycha) i kapustę z grzybami - tę zrobiłam pierwszy raz i wyszła:)

jasne że mogę robię bardzo podobna do tej: http://www.mniammniam.com/Sledz_pod_pierzynka___8211__czyli_wielowarstwowa_kolorowa_salatka-2665p.html w sumie znam kilka wersji, teściowa i bratowa robią je inaczej. ja dziś zrobiłam w takiej kolejności: na spód śledź z cebulką wymieszany( to polałam łyżką oleju, śledzie były dość słone więc je trochę pomoczyłam), buraczki, ziemniaki, marchewka a na koniec jajko (białko i żółtko starłam oddzielnie i usypałam efektowną gwiazdę) na jajka już nie kładłam majonezu.Niektórzy na wierzch dają ser. każdą warstwę posoliłam i popieprzyłam i posmarowałam cienką warstwą majonezu - duużo cieńsza niż na zdjęciu. dodałabym jeszcze ogórki kiszone ale nie miałam w domu i nie chciało mi się iść do sklepu tylko po to.

Żona on skompi z przepisami lol A znacie stronke Dorotus www.mojewypieki.blox.pl , tam to cuda niewidy .

Gość taaaa, skapi z przepisami
kupny ma sernik a wam kit wciska :D

On jest kucharzem i wiele potraw sam wymyśla lub udoskonala i nie chce dać przepisu .

Gość poioi87
wydalam na zarcie do sylwestra 350 a wy? w tym alkochol i fajki

Gość poioi87
polski sklep 100 morison -100 lidl 50 aldi 100

Gość poioi87
jak tutaj przyjechalam 7 lat temu to za te zakupy zaplacilabym polowe tak wszystko podrozalo.

Gość choinka choinka
kurczea mi sie juz nie chce u mnie bedzie tak: barszcz z uszkami standardowo pierogi z kapusta i grzybami tez standardowo salatki sledz w oliju i po kaszubsku lazanki z makiem miesko ale to na pozniej nie dzisiaj ciacha bo dzieci lubia piernik postanowilam zrobic sama ale chyba bedzie katastrofa karp, dla meza pstrag glazurowany czyli troszke tradycji troszke czegos innego

Gość mi mała z domu
no to u mnie, po lekkim zmodyfikowaniu jest tak: - barszcz kiszony czerwony z uszkami - barszcz biały z grzybami - karp smażony (pycha, francuski - bardzo delikatne mięso:P) - kapusta z grochem i grzybami -śledz w oleju - sałatka warzywna oprócz tego w Święta będzie bigos, schab pieczony, różne wędliny, sery itd. z ciast: piernik z powidłem śliwkowym i miodem oraz carrot cake z orzechami pistacjowymi makowiec i sernik jako prezent od zaprzyjaźnionego cukiernika polskiego:) wesołych!

Gość piasek pustyni
ja pierdziele tak sie zaczytałam, że jeszcze moment a z mojego ciasta czekoladowego byłby węgiel:) u mnie barszcz z uszkami, ryba po grecku pierogi z kasza gryczana i serem, ryby smażone, kluski z makiem, to biore do tesciowej, a co ona wymysli to nie wiem. Z ciast upieklam sernik wiedenski, czekoladowe z polewa i kokosem i kupiłam stucle makowa

Gość chwilowa emigracja...
barszcz z uszkami pierogi z kapusta i grzybami krokiety 2 rodzaje śledzi kutia pstrag pieczony ryba jakaś lososio podobna (w NL nie ma chyba karpii, zresztą ja i tak nie lubię) sałatka jarzynowa ryba po grecku sernik makowiec pierniczki na jutro bigos, zrazy i golabki.

Gość chwilowa emigracja...
baddel mojewypieki to jedyna strona z ktorej korzystam jak szukam przepisów na słodkości :) swietne ma przepisy. robiłam 1 raz pierniczki i wyszły genialne.

A jakie ona tam ma zdjecia piekne no nie ? my zrobilismy z jej przepisu lody z dynia i pomarancza, sa przepyszne . Chcialam jeszcze zrobic lizaczki reniferki ale juz mi sie nie chcialo :(

Gość elelelsiala
''cooooooooooooooooooooooo czy wy schaby itd na WIGILIE JADACIE?????????? matko w pytaniu bylo co na wigilie, czyli kolacje , wiec po co wymienace ciasta i miesa?????????????????????????'' - skoro piszą (piszemy bo ja tez takie rzeczy wymienilam) to znaczy ze tak, JADAMY. i nie widze w tym nic dziwnego. kazdy je to co lubi i na co ma ochote i juz.

lecz sie sieroto, twoja inteligencja mnie poraza, albo poczytaj o wigillii, albo nie swietuj jej