Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaaniepookojonamama

Mąż wyrzucił mnie z domu z 4 miesięczną córką i rodzina się ode mnie odwróciła

Polecane posty

Witajcie :) Moja córka trzydziestego grudnia skończy 5 miesięcy. I do tej pory podawałam jej tylko raz dziennie np. marchewkę ziemniaka i jabłuszko. Ale w sieci wyczytałam że powinnam podawać np. raz zupkę a potem po południu jabłko czy to prawda ? I teraz mam zacząć wprowadzać gluten czyli kaszę mannę ? jaką kupujecie ? Przepraszam że treść całkiem inna niż w temacie... ale jak bym naoisała w czym mam problem to na pewno byście tego tematu nawet nie otworzyły :) a jak tak trochę drastycznie to mam nadzieję że tu weszłyście i mi pomożecie

Gość Paseczki czekoladowe z turkuse
jebnelo cie z tym temtem? oby ci sie tak zdrzylo

aha i czy powinnam dodawać kleik np do jabłka ? bo do tej pory tego nie robiłam jeśli tak to po co ? przecież on nie ma żadnych wartości odżywczych. I teraz mam zamiar wprowadzić kaszkę na dniach... więc jeśli rano dam kaszkę o 9:00 to o któej podać ziemniaka ? i czy po południu powinnam podać jabłuszko ? Bardzo proszę o odp. Jestem bardzo młodą mamą i wszystko jest dla mnie czarną magią i nie mam kogo się zapytać o radę.

Gość acadalfoooooooooooo
ppojeba..a laska z Ciebie!!!

Gość anita1978
NO faktycznie nagłówek dramatyczny :) Ja wprowadzam gluten w 7 mieś.Gluten zawierają kaszki pszenne, w sklepach jest duży wybór. Owoce to możesz wprowadzać ale pamiętaj nie dawaj jej późno bo nie można.maks do 18 godz,Możesz dawać jabłko,jabłko z marchewką ,tylko wprowadzaj stopniowo ale pewni to już wiesz :)

nie po_ebało mnie :) po prostu mam problem a jak bym napisała w czym to nikt by tu nie zajrzał na pewno. A tak mam nadzieję że znajdzie się jakaś fajna mamuśka która mi pomoże

Gość anita1978
A był już taki post więc poszukaj i tam wiem że było pisane

anita1978 no to już wiem tylko nie wiem... tego o co pytałam więc jak byś mogła mi odp ? bardzo proszę

Mi się tak nie śpieszyło z wprowadzaniem pokarmów. Jak skończył 5 msc dawałam tylko jabłuszko z kaszką manną żeby wprowanić gluten a warzywa, zupki i pozostałe owoce dopiero jak skończył 6 msc. Dodam że karmiłam piersią co też jest ważne bo chyba dzieciom na modyfikowanym mleku wprowadza się wszystko troche wcześniej. A Ty jak karmisz?

Gość no tooo tak
moja też ma 5 miesięcy i podaję jej 8;00rano kaszka jabłkowa 12 : 00 np. ziemniak z marchewką i potem mleko Teraz zamierzam na wieczór dawać jej kaszkę a na rano kleik. też sie zastanawiam czy podawać jej po południu np o15 jabłko ? kurczę coś nie bardzo dziewczyny piszą penie myślały że to prawda w temacie i się zbuntowały i nir będą pisać

Gość zaniepokojonaaaa
ja karmię butelką aj nikt mi nie pisze :( a jaką kupowałaś kaszkę manną ? są jakieś z bobovity ?

Gość zaniepokojonaaaa
i ile podawałaś na początku ?

Na samym początku to mały słoiczek rozdzieliłam na 3 porcje i tak dawałam przez trzy dni po 1/3 słoiczka, a kolejny słoiczek już rozdzieliłam na dwie porcje.

Gość zaniepokojonaaaa
ha dzięi a czy możesz odpowiedzieć mi na tamte pytania ? bardzo cię proszę

skoro mają być trzy posiłki - kaszka - ziemniak - owoc - to ja bym proponowała rano kaszka, w południe ziemniak a owoc np o 18 czy tam po popołudniowej drzemce. ja nigdy nie dawałam kleiku ryżowego do owoców bo i po co?