Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dasgsagas

mit informatyków już prysnął? jestem informatykiem i nie mam pracy

Polecane posty

Gość dasgsagas
co do branży gier to oni tyle zgłoszeń dostają, że z palca odrzucają tych co nie mają na koncie gry AAA

gry to tylko niewielki skrawek informatyki - podałem tylko przykład...jest dużo pracy dla informatyków-proramistów: Java, C#, C++.....

Gość fdfhfgjghkjhl
odpusc sobie autorze dyskusje z betonem....

Gość ziutek informatykowski
roboty jest sporo, ale trzeba miec spore doswiadczenie i wiedze, a jak to ostatnio kumpel uslyszal: a wie pan bo my myslelismy, ze przyjdzie pan jak studenciak za 1800 :D:D

zresztą w każdym zawodzie jest nadmiar - nie tak dawno czytałem że po Anglistyce nie mogą dostać pracy...Tak to już jest.

ja kiedyś byłem w takiej powalonej firmie gdzie zatrudniają 300 programistów-studencików, każdy na pół etatu...każdy dostaje minimum czyli 1380zł i jeszcze musi założyć własną działalność gospodarczą na którą będzie dostawał resztę kasy. To mi się bardzo nie spodobało.... Chciałbym mieć własną firmę.

Gość dasgsagas
umiem bardzo dobrze C++ i C# oraz C++/CLR, Cg/HLSL, maxscript C++ znam bardzo dobrze i piszę w miarę nowocześnie (przynajmniej w porównaniu ze stylem boosta) generalnie nauka nowych jezykow to nie problem ale i tak dobrze umiem tylko te ktore na bieżąco używam - tak więc jak ktoś na rozmowie testuje moją znajomość C# a od pół roku nic w nim nie pisałem to wypadam słabo wielowątkowo piszę w C++ z wykorzystaniem OpenMP napisałem właśnie duża i trudną algorytmicznie aplikację przydatną w gamedevie, ale w gamedevie mnie nie lubią bo nie znam jednocześnie 5 różnych dziedzin (co by mnie kosztowało kolejne 5 lat nauki) i nie mam zadnej gry na koncie, a nikt poza gamedevem tego nie zrozumie

Gość ryedyhdfs
mało kto po studiach ma napisaną jakąś aplikacje dla części jest praca dla pozostałych nie ma ale rząd i media wmawiają nam, że praca jest tylko trzeba skończyć właściwe studia :o

Gość julka19x
potrafiłbyś napisać program dla procka np. LPC 2105, znasz się tez na elektronice? Może potrafisz stworzyć jakiś sterownik do wyświelaczy alfanumerycznych? Raczej praktyka ma znaczenie a nie napisanie tylko programu

Gość ziutek informatykowski
dobrze, ze admini w miare w cenie sa i nie trzeba z falokwymi C sie bawic :O

jasne, bo każdy ma w nosie rodzinę, znajomych, kraj, bierze jedną walizkę i wypieprza gdzie mu każą za robotą superrada

Gość ryedyhdfs
inna sprawa to to ze pakiet relokacyjny daja tylko ludziom z min 2 letnim stazem nie kazdego stac na przeprowadzke na zachod a i firmy zachodnie wyjatkowo tylko interesuja sie ludzmi bez stazu

Gość ewa energiczna ekhem 30 latka
40 , 50 ? kucharka , super grafik kociara w jednym cud malina.I ma czas nakurwiać cała dobę na kafe.

Gość inez026
teraz to łatwo o dobrą posadkę dla informatyków w Bydgoszczy

Gość sddfdfdfdf
ludzie co ma grafik do informatyka? grafik rysuje jakies glupoty w programach graficznych, a informatyk np. naprawia komputery

Gość stanislawszymczak
Ja nie wiem w czym widzicie problem ze znalezieniem pracy. Ja znalazłem pracę na tej stronie http://www.gowork.pl/praca-informatyk , na drugim roku studiów. Trzeba po prostu wysyłać dużo CV.

Gość gość
Niestety ogólny informatyk się do niczego nie przyda aktualnie. Trzeba iść w konkretnym kierunku, czyli np programista aplikacji komputerowych, webdeveloper, serwisant, wdrożeniowiec systemów itp Co do nauki na uczelni to też nie do końca prawda, że trzeba studiować nie wiadomo ile, bo prawda jest taka, że nawet po 8 latach studiów jak nie będziesz miał doświadczenia zawodowego na podobnym stanowisku, to i tak nikt Cię nie zechce... Niestety taka jest prawda :o

Gość gość
Nie zgadzam się. Zobaczcie chociaż oferty pracy dla informatyków tutaj http://infolet.pl/oferty/ Każda firma szuka informatyków, jest naprawdę w czym przebierać!

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona