Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyy__---

Czy podajecie/podawałyście swoim 5 miesięcznym dzieciom kaszkę? ?

Polecane posty

Gość yyyy__---

witajcie moja córka ma 5 miesięcy i dzisiaj byłam u lekarza po receptę n amleko bo jest na pepti i pytałam czy mogę podać kaszkę jabłkową to stwierdził po co ? na razie wystarczą jej warzywa i owoce i soki A wy podawałyście swoim dzieciom kaszki ? Aha córka ma katar tylko katar i pytałam czy mogę podać jej coś nowego do jedzenia to powiedział że bez problemu mogę że to nie ma nic do tego czy ją uczuli czy nie ale mi się wydaje że może lepiej się wstrzymać ? a wy jak myślicie ?

katar nie ma żadnego wpływu na uczulenie, skąd ten pomysł? kaszek słodzonych nie daję, nie widzę sensu.

Gość yyyy__---
a bo czytałam tutaj nie dawno że dzieciom ze skazą lepiej nie podawać nowych składników :) Kurczę jutro miałam podać kaszkę jabłkową z bobovity n apoczątek 180 ml 1 miarkę (miarka od mleka pepti) teraz to ja już sama nie wiem... wypowiedzcie się jeszcze inne mamusie

Gość yyyy__---
up

Gość yyyy__---
no żadna mama się już nie wypowie ?

Gość Paseczki czekoladowe z turkuse
ja podaje od 4 m-ca na wiecżór przed nsnem. O ulubiał sobie kaszkę z owocami leśnymi nestle. te z bobovity mu nieprzypasowały - moim zdniem tez slabo pachną :P

i dodoam ze do 6-mca byla na pepti teraz jestemy na zwyklym bebilonie HA

Gość jdhfhd
"ulubiał"? Kobiety, wypowiadajcie się po polsku, bo czasem aż razi :-/

ulubiał! widzisz w tym slowie cos nietaktownego błędnego rażącego w oczy? w sensie jest jego ulubionym smakiem

Gość lkdd
paseczki...- skąd ty wytrzasnęłaś ten wyraz?? Przecież tego w słowniku nie ma! Jeszcze kretynka się kłóci, zamiast zamknąć mordę i przeprosić za błąd.

ulubiał jak i uwielbiał. to że w wikipedii nie ma nie znaczy ze nie ma takiego słowa. googlowa dziewuszko :)

Gość powracając do...
tematu.Mam dziecko 6 miesięczne(wcześniak) i od miesiąca podaje mu kleik ryżowy.A po jakims czasie podałam kaszkę kukurydzianą.Tydzien temu próbowałam z kaszką ryżowa z jabłkiem ale mu nie smakowała.Dodam,ze też jest na Bebilonie(teraz 2)

Gość a ja.....
zacznij od kleiku, jeśli chcesz zagęścić mleko? Słodkie kaszki możesz dawać, ale właściwie są zbędne- słodkie i tuczące.

Gość 161651656556
ogarnijcie sie z tym tuczeniem. soczku nie!- bo tuczy, herbatki nie!- bo tuczy, kaszek nie!- bo tuczą, chleba do gryzienia nie!- bo tuczy, chrupek kukurydzianych nie!- bo tuczą. Kurwa dawajacie dziecku samo mleko - a jak bedzie mialo anemie lub inne swinstwa tego typu to wtedy bedziecie sobie pluć w brodę. Ludzie dzieci to dzieci niech dostją troszkę słodyczy... ciekawa jestem czy Wasze mamy wychowywały Was tak bezcukrowo

Gość Aśka38
do tej wyżej ja nie widzę, żeby one pisały o soczkach czy chlebie. Ty się ogarnij. Od braku kaszki anemii nie będzie miało, wręcz przeciwnie. Dwoje dzieci wychowałam bez kaszek błyskawicznych, bo kilku pediatrów zgodnie stwierdziło, że nie ma sensu ich dawać. Można zrobić mannę, k. kukurydzianą. Te nestle czy bobovity mają cukier klistaliczny w składzie, a nie jak inne produkty dla niemowląt glukozę. Jestem zdania, że 5-miesięczne niemowlę ma czas na jedzenie cukru. Każdy ma swoje zdanie i wychowuje dziecko jak chce.

Gość 161651656556
tia to lepiej manną rozpychać dziecku brzuszek. Najlepiej w ogole karmcie tylko mlekiem, nie szczepcie, nie przytulajcie, nie poście- bo po co?

Gość 161651656556
nie noście miało być

Gość Aśka38
bez przesady, kto tu pisze o noszeniu. To że nie daję cukru niemowlakowi znaczy, że nie kocham, nie dbam???? Skoro pediatra odradza kaszkę, to po co dawać? Kaszka manna ma przynajmniej dużo wartości odżywczych.

Gość tikal
-brak cukru bialego=anemia,ciekawa teoria:) Autorko,jesli bardzo chcesz to daj kleik ryzowy lub kukurydziany. Radze Ci aby slodkich kaszek nie podawac wcale.Ja daje kleiki,kasze manna,jaglana.platki owsiane z owocami. Moje dziecko nie zna smaku gotowych slodkich kaszek.

Gość sandana
próbowałam podawać kaszkę, ale moje dziecko nie chciało jej jeść, więc jej nie dostawało.

Gość kaftanik niebieski
ja karmie tylko piersia

Gość i będziesz miała cycki
do pasa tak jak ja mam:(

Gość ja daję :)
Wracam za tydzień do pracy, a moja córka od samego początku nie chciała tknąć butelki ani mleka modyfikowanego (teraz ma 5,5 miesiąca). Dostaje kaszki Hippa Bio (bez cukru, pełnoziarniste) i nestle - też tą serię bez cukru. Pięknie je łyżeczką. Oprócz tego zupki warzywne (sama robię) i pije z kubeczka herbatkę hippa i wodę.

Gość Profamilia
Przyjmuje się, że do 6 miesiąca życia dziecko powinno być karmione tylko piersią matki. Możesz oczywiście wprowadzić inne pokarmy, ale zawsze po konsultacji z lekarzem. Jeśli nie zalecił Ci kaszek, to nie ma sensu wprowadzać ich do jadłospisu dziecka.