Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FlySky

Jak powiedzieć mamie?

Polecane posty

Gość FlySky

Otóż mam 16 lat i dosyć wstydliwy roblem z nadmiernym owłosieniem szcególnie wąsik broda brzuch i dekolt nie jestem zbyt ciemną osobą a wiem że mama miała również z tym problemy . Depiluje je ale to nie wystarcza bo coraz częściej odrastają Dlatego chcę poprosić mamę aby wybrała się ze mną do specjalisty chciałabym zbadać hormony ,krew i tarczycę(gdyż moja mam jest na nią chora) ale nie wiem jak ją o to poprosić szczerze mówiąc wstydzę się jej nie mamy zbyt dobrych kontaktów boje sieę że mnie wyśmieje i uzna to za głupotę gdyż "nic nie widać".

Gość mikikun
ale to jest seksowne

Według mnie nie jest to wstydliwy problem, jeśli Twoja mama rzeczywiście by to zlekceważyła lub cokolwiek, to nie przejmuj się i sama idź do lekarza, przecież to normalne, że chcesz się zbadać. Zresztą napisałaś, że Twoja mama ma problemy z tarczycą, więc powinna Cię zrozumieć.

Nie przejmuj sie, Malutka! jesli Twoja matka jest chlodna osoba, nie okazujaca uczuc, choc pewnie bezgranicznie Cie kocha, ale nie rozumie- nie pierwszy raz w historii!!!- idz sama do lekarza, jak wczesniej powiedziala Misia. Ale, taka moja mala rada, postaraj sie porozmawiac otwarcie z mama. Ja mam córy powyzej 30-stki i zawsze , od małego, z nimi starałam sie rozmawiać, odpowiadać na różne pytania, chocby takie: mamuś, a dlaczego ta pani ma taki duży brzuszek? Pytanie trzyletniej dziewczynki! Ta pani była w ciąży, co powiedziałam memu dziecko, ale na konkrety było za wczesnie! Mówiłam to, co może taki maluch zrozumieć! Dlatego podejdż do matki i powiedz jej zwyczajnie: mamo, chcę z tobą porozmawiać. Taka moja jest rada. Tylko otwartościa się zyskuje- nawet z własnymi rodzicami!!! Wierz mi. Pozdrawiam i fantastycznych świąt Ci życzę. Powodzenia!!!

zastanow sie co jest gorsze to ze mama cie wysmieje albo rzeczywiscie okaze sie to glupotami czy ze bedziesz do konca zycia wygladala jak wilkolak i zaden facet cie nie zechce

Zapomniałam dodac! Przestań z depilacją! To powoduje pobudzenie wzrostu włosa i, tak na dobra sprawę, wcale nie pomaga, a wręcz przeszkadza! Włos się sam wyciera- ja nigdy się nie goliłam, depilowałam, itp. Durna moda! Moje dziewczyny to robia i wyglądają czasem jak orangutany!!! A ja jestem łysa, jak kolano! O, nie, mam po dwa włosy na każdym z nich! Głowa do góry, Mała!!!

Wiesz co, YYugiuh, czy jak Ci tam?! Ales dziewczynę pocieszył!!! Jak masz pisac bzdury i pierdoły, to lepiej włacz sobie jakąś "M- jak miłość" i tu się nie realizuj!!! Jak nie rozumiesz dzieci, bo pewnie ich nie masz, a jesli, to chowasz je, jak w wojsku, to idż lepiej po piwo i nie gadaj bzdur!!! Spojrzaleś w lustro? Pewnie sam wyglądasz jak wilkołak, durniu!!!

16 lat to nie dzieci wilkolaki maja duzo wlosow porownanie uwazam za trafne sam bylem kiedys mlody i po kapieli przed lustrem zobaczylem ze mam nie symetryczna talie doslownie na milimetry wstydzilem sie o tym powiedziec rodzicom z obawy ze uznaja to za glupstwa bo malo widac na badaniu do wojska stwierdzili ze mam skolioze teraz codziennie bola mnie plecy skolioze wlasnie wtedy jest najlatwiej wyleczyc kiedy prawie jej nie widac zjebalem sobioe zycie przez wstyd

Totez nie pieprz bzdur dziecku, które wkracza w zycie, mając swój własny przykład!!! Ona nie ma wielkiego wyobrazenia o sobie- rodzina to mocno- NA PEWNO!- stłamsiła w niej!, wiec po co dorzucać do pieca?! Zastanów sie czasem, nim coś powiesz!!! OK? Poza tym, ona to wszystko przeczyta, i pewnie nie będzie jej zbyt miło, ale nei przejmuj się, Mała, zawsze ktoś Cię wesprze!!! Jeszcze raz: głowa do góry!!! Tylko tak musi być!!!

A poza tym, jestes typowy infantylny facet!!! Mój drogi YYYYgiahuj, czy jak Ci tam!!! Miłych świąt!!!

Gość frerfef
Depilacja nie pobudza wzrostu włosa, wręcz przeciwnie. Zresztą prawdopodobnie mylicie depilację z goleniem. Golenie też nie pobudza wzrostu włosa. Tak się tylko wydaje, ponieważ końcówka jest ścięta, bardziej drażni i bardziej ją widać. Do lekarza to nie wiem czy sama pójdziesz, bo musisz pokazać kwit, że jesteś ubezpieczona przy rodzicu (trochę bezsensu, bo masz już prawo do decydowania o leczeniu i prawo do tajemnicy o leczeniu przed rodzicami).