Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pupolina

Karta zblizeniowa PKO-dlaczego niektórzy nie chcą korzystać z tej formy płatnośc

Polecane posty

Dostalam nowa kartę z banku PKO bo stara skonczyla wazność i jest tam funkcja zbliżeniowa na której płaci sie kwoty do 50 zł.Dzis Pani w kasie sie mnie spytala czy chcę placic karta zblizeniową i powiedziala ze sie pyta bo nie kazdy klient sobie zyczy.Dlaczego niektorzy sie na to nie zgadzaja? Dodam ze placilam dzis i ta transakcja nie jest jeszcze sciagnieta z mojego konta.Kiedy to nastąpi?

Gość WUKRZONAMAMA
gash. mi ukradli ta karte i zanim zdążyłam zablokować nie miałam juz nic.

Jest limit 50 zl,tak?Ale to jest limit dzienny czy moge np placic kwoty do 50 zl w dziesięciu sklepach w ciagu dnia?

Gość dorsz w galarecie
dlatego nie chcą, że nie masz kontroli nad tymi wydatkami - nic nie podpisujesz, zadnego pinu. KAŻY może zapłacić twoją kartą i tak sobie po 50 zł wyciągać z twojego konta :O

Tę kartę z funkcją zbliżeniową dostalam bez mojej zgody. Czy moge isc do banku i pwoeidziec ze nie chce takiej funkcji na mojej karcie?

Gość dfsadsad
Kartza zbliżeniowa to ryzyko. Kontaktuje z kilkunastu do kilkudziesięciu cm, w zależności od skanera. Po pierwsze ktoś może 2 razy nabić ci rachunek, a wydać 1. Nie autoryzujesz transakcji. Po drugie każdy może mieć skaner w kieszeni, nawet w mwtrze, czy autobusie w tłoku i nawet nie będziesz wiedziała, kidy kilka razy pobierze ci po 50 zł.

Gość dfsadsad
Poprosić w banku o nową kartę bez tego. Dowiedz się ile będzie kosztowało wydnie drugiej. Tą wtedy dezaktywujesz.

Gość callmemaybe
kupić etui ochronne na kartę zbliżeniową, które jest wykonane tak, że zakłóca fale radiowe, a dzięki temu nikt stojący obok Ciebie, posiadający taki skaner, nie sciagnie sobie danych i środkow z Twojego konta, etui to koszt okolo 20 zl ale jestes bezpieczna przed taka sytuacja, wkladasz w nie karte i to w przegrodke portfela, torby czy nawet do kieszeni.

Gość profesor ania
Powiwm tak ***** wszystlo