Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karmjit

nowy rok-nowa ja

Polecane posty

od wakacji staram sie zrzucić trochu sadła,ale nie bardzo mi to wychodzi ale od jutra postanowiłam silnie zabrać się za siebie Mam 18 lat,a przez swoją wagę wstydze sie wychodzic do ludzi. Nawet ze swoim chłopakiem nie mam odwagi się spotkać,bo wiem,że chcialby zebym byla szczupla. Tak więc 25.12-6.01 dieta kopenhaska 6.01-19.01 dieta kopenhaska a później moze dieta 10dniowa albo po prostu mż od jutra zaczynam też A6W,hula hop z masażerem i więcej ruchu. Przyłączy się ktoś?

Gość dzisiajwbetlejem
Wybrałaś bardzo kiepski termin na rozpoczęcie diety. To się nie uda :) Próbujesz od wakacji i nic. A dietę chcesz zacząć w święta największego obżarstwa?

daj sobie spokij na swieta z tym odchudzaniem - zacznij zaraz po nowym roku i bedzie dobrze - wesolych świat! a w swieta po prostu jedz mniej i wybieraj mniej kaloryczne potrawy, nie jedz do syta

zacznij od teraz. Nie ma diet na chwilę, bo to gwarantuje efekt jojo. ZAWSZE! Dieta, to zmienienie sposobu żywienia na całe życie. Najzdrowszą gotową dietą, mającą świetne efekty zdrowotne i estetyczne jest dieta montignaca, ponieważ opiera się na zasadach racjonalnego żywienia i bez trudu można ją stosować przez całe życie, nie odmawiając sobie przyjemności z jedzenia.

Gość bassssia
zawsze chcialam byc na mm ale te zasady , nie wiem czym sie rozni 1 faza od 2 i pytalam nieraz na forum i nikt mi nie odpowiedzial

w drugiej od czasu do czasu można włączyć produkty o wysokim IG. Generalnie jednak można być na pierwszej cały czas

Gość bassssia
dzieki czyli zasady mm trzeba dobrze się rozeznac i najpierw dużo poczytac zeby sie nie pogubic- pop nowym roku sprobuje ,

trzeba sobie wydrukować listę z produktami o nikim i wysokim IG i ich przestrzegać, co do drugiej fazy to już trzeba odpowiednio komponować te posiłki, które zawierają cukry proste.

trzeba sobie wydrukować listę z produktami o nikim i wysokim IG i ich przestrzegać, co do drugiej fazy to już trzeba odpowiednio komponować te posiłki, które zawierają cukry proste.

Co z tego,że święta to czas największego obżarstwa. Wigilie mam już za sobą więc nie mam obowiązku nic więcej jeść.A o to chyba właśnie chodzi żeby nauczyć powstrzymywać się od łakoci. bassssia też nie pojmuje tych zasad. Dlatego wolę jednak diete kopenhaska,poza tym mi pasuje bo rano przeważnie nic nie jem tylko kawa. ;)

Nie wiem,może masz rację. Podjelam wyzwanie Dk i mam nadzieje,że nie polegne po kilku dniach i sluch po mnie nie zaginie.

rób jak sobie życzysz. Mogę się założyć, że po skończeniu diety nie minie miesiąc, jak wrócisz do poprzedniej wagi. Pozdrawiam Cię serdecznie!

Gość Killeruś
Współczuję wam problemów ja żre jak koń i przytyć nie mogę:( jestem chudy jak szkapa

Gość bassssia
mam taka książkę w domu HELEN FOSTER- łatwa dieta ig, jest tam jest i ch pare 1 )-genialna dieta odchudzajaca i jest rozpisana na 14 dbi ( menu) 2)-wegetarianska dieta odchudzajaca ( dla mnie moze byc bo ja miśea nie lubie )( opisane menu na 14 dni) 3)-pobudzająca dieta ig ( rozpiska na 1 4 dni 4)- dieta ig na cale zycie ( rozpiska na 7 dni ) i tak sobie pomyslalam ze jakbym po kolei te cztery diety stosowala czyli , ok 50 dni wychodzi to bym schudal i nauczyla sie jak sie potem odzywiac kazda potrawa ma pokazane wartosci . ile ma bialak wegli, jak niskie ma ig jest tabela zig no i cala wiedza na temat zdrowego odzywianai \ jest zawarta w tej ksiazce ktora ma128 stron co myslicie o takim stylu odzywiania ; menu zawiera wszystk co zdrowe . organizm sie uczy zdrowego odzywianai zastanawiam sie nad tym albo nad mm a kopenhaska nie dla mnie mam 5 kg do zrzuicenia i chce taka diete zeby moc ja stosowac do konca zycia

Gość bassssia
przepraszam za te błędy ale pisze z kompa siostry ( klawiatura zamazana) bo mój sie zaciąl :)

Dlaczego szukasz gotowego sposobu, zamiast po prostu zacząć się zdrowo odżywiać? Potem, jak skończy się dieta znowu przytyjesz, bo sobie nie poradzisz... Sama możesz sobie spisać plan, zrobić tabelki co jeść, czego nie jeść. Postawić cel - ile chcesz chudnąć na tydzień, obliczyć ile w takim razie kalorii dziennie musisz zjadać. To ma jeszcze taki plus, że sama szukając co jest zdrowe a co nie, automatycznie to zapamiętujesz i nie miną 2 tygodnie jak chodząc po sklepach będziesz przed zakupem dokładnie sprawdzać co jest w środku danego produktu...

Gość bassssia
juz sama nie wiem za co sie wziasc ) mam 5 kg ) tylko albo az 5 kg

bassssia myślę,że te 50 dni pomogom Ci zrozumieć jak powinnaś sie odżywiać więc jeśli myślisz,że dasz radę to spróbuj. A 5 kg to niewiele ;)

Gość bassssia
TEZ TAK MYŚLE, A POWIEDZ MI JAK CZUALS SIE PO KOPENHASKIEJ BO MOJa siostra po nowym roku sie zabiera do niej , a ja jej odradzam

Myślę,że jeśli lubi pić kawę to jej się uda ;) wystarczy troszku silnej woli ;)

Gość bassssia
ale chodzi mi o to zcy jej sie robilo slabo , jakiesc ciemnosci przed oczami itp

Gość bassssia
znaczy tobie :)mysle o mojej siostrze i tak mi sie napisalo