Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja,

Istnienie Boga nie jest sprzeczne z prawami fizyki....

Polecane posty

Gość to ja,

taka jest prawda

Gość Irenka O
ujmę to tak: Istota Transcendentna może mieć Newtona i Einsteina w d.u.p.i.e :D

Gość to ja,
chodzi mi o to, że w fizyce kwantowej jest teoria, która (gdyby ją trochę rozszerzyć) może w pewnym sensie opisywać Boga

Gość rurofon
wez sie chlopie/babo stuknij w glowe! gdzie ten bog w teorii kwantow? w paradoksie erp?

Gość to ja,
może tak, może nie

Gość Irenka O
w teorii kwantowej można doszukać się zaprzeczenia determinizmu, ale czyż Istota Transcendentna (o ile by istniała) podlega determinizmowi? Musiałaby być bardzo niedoskonała. wnioskując z teorii kwantowej mozemy co najwyzej być uspokojeni co do wolności naszej woli, a to i tak tylko w rozważaniach czysto filozoficznych, bo w życiu ludziom to kole pióra lata ;)

Gość to ja,
np. teoria strun umożliwia istnienie bytu nadrzędnego

Gość rurofon
sami kurwa fizycy kwantowi chyba buchne smiechem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wezcie sobie najpierw poczytajcie a potem walcie te glupoty

Kto chce wierzy, kto nie chce - nie wierzy. I niech żadna ze stron z uporem fanatyka na siłę nie przekonuje drugiej. Amen

Gość Irenka O
fizycy raczej mało sobie łebki zaprzątają Bytami Nadrzędnymi? czyli jakby pudło ;)

Gość Irenka O
oczywista w boga się wierzy a nie udowadnia go naukowo :)

Gość tp po chij
naukowcy szukają cząsteczki boskiej? Skoro go nie ma, to co se dupę zwracać? No i chyba znaleźli jakiegoś "hadrona"!!!! Że coś na rzeczy musi być, niech świadczy ekspryment rosyjskich badaczy: z klatki Faradaya nie wyszły fale elektromagnetyczne, ale duch Medium wyszedł i dla którego nie istniał ani czas ani zapora!!!! Tylko w jakiej On jesr formie, materialnej czy energetycznej i dlaczego dopuszcza do tylu nieszczęść, skoro ponoć ma być Miłością?

Gość Irenka O
ale ta cząsteczka nie jest boska w znaczeniu dosłownym:D fizykom wychodzi, że ona istnieć musi, nie mogą jej na razie wyłapać, ale są pewni, że jest, bo brakuje im do pełnego obrazu podobnie było z pierwiastkami na tablicy Mendelejewa ale chyba nikt nie sądzi, że nauka doprowadzi do jakiegokolwiek boga bóg to wiara, nauka to postęp ale filozofowie i tak trzymają rękę na pulsie, bo taką profesję obrali ;)

Gość to po chuuj
A już zupełnie nie rozumiem, co ma do tego Teoria stun. Chcecie czubki zabłysnąc mądrymi słówkami, tylko nie wiecie o co chodzi VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV Już jeden taki "czubek" jak Ty aftorze ww. cytatu, noblista Hawking negował Boga i teraz jeździ pokręcony na wózku, a pisze swe mondrości mruganięciem oka gdyż jest sparaliżowany. Kpijcie se PT Forumowicze tak dalej, a czeka Was to samo!!!!!

Gość sdkfjkljfhlsdkfh
czyz nie o to chodzi ze Bóg jest najwiekszym chemikiem, fizykiem i biologiem??

Gość Irenka O
problem zła? a istota doskonała musi być dobra, tak? a może nasz, ludzkie, widzenie dobra, zła, piekna jest tylko naszym - ludzkim a byt nadrzędny może być niepojmowalny i taki właściwie chyba jest najbardziej do pomyślenia, bo jednocześnie pomyślany być nie może, gdyż nie potrafimy ogarnąć niepojmowalnego paradoks goni paradoks nasze białkowe mózgi nie są na to zaprogramowane zwyczjnie