Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie o moj brzuszek

34 tydzień ciąży- mały brzuch!!!!

Polecane posty

Dziewczyny, lekarz mówi że jest ok- jednak mierzenie i orientacyjne ważenie za pomocą usg było w 22tc (560gram). Teraz jest w 34 tygodniu ciąży /termin na 14 luty/, brzuch mam malutki!! Objętość brzucha na wysokości pępka to równe 100cm , z tym że chyba mi się na biodra rozlał czy co... Każdy mówi i nie wierzy że to już 8mc - święta to masakra wyglądąłam jakbym dobrze pojadła. Czy taki brzuch może świadczyć o małym dziecku? Ja już głupieje... wizytę mam 9 stycznia

dodam że jestem już 13kg na plusie...

Gość a cfoz sie tak przejmujesz
jesli lekarz powiedzial, ze jest ok to sie nie przejmuj. Ja miałam taki ogromny, wygladalam jakbym z blizniakami byla w ciązy. porobily mi sie rozstepy itd. Dziecko wazylo jedyne 3300, wód płodowych była masa i dlatego taki wieki byl brzuch.

spokojnie! ja za to mam wielki brzuch i każdy pyta czy nie bliźniaki, albo czy już na porodówkę się szykuję :) a dziecko za duże nie jest, wg usg. wszystko zależy od tego jak sie maluszek ułoży w brzuchu, jak ułożone jest łożysko, od twojej budowy, od ilości wód......czasem przy malutkich brzuchach rodzą sie duże dzieci, i na odwrót - duży brzuch nie koniecznie gwarantuje wielkie dziecko!

Wielkosc brzucha nie ma znaczenia - wszystko zależy od tego jak się dziexcko ułozyło Moja kuzynka w 38 tyg wyglądała jak ja w 24tyg a urodziła dziewczynke 3500g Także nie ma reguły Skoro lekarz mówi ze jest ok to jest dobrze

Gość mamama27
ciesz sie bo potem ci szybko zniknie - ja leżałam na patolgii w 36 tc i jak na mnie patrzyli to byli w szoku że to ten tydzień - zresztą sama jak widziałam inne dziewczyny to byłam w szoku jakie one mają brzuszyska wielgachne - ja przytyłam całą ciąże 10kg - synek urodził się końcem 37tc i miał 3300 i 55 kg więc całkiem sporo jak na mój mały brzuszek - szybko wróciłam do formy - żadnego rozstępu nie mam ani zwisu skóry - a dodam jeszcze że mialam cc

dokładnie ciesz sie małym brzuchem! przy dużym jest więcej problemów! jejku co ja bym dała za 100 cm w obwodzie! jakie wszystko byłoby prostsze! ale nie, wielki bebzol sterczy z przodu! przytyłam do tej pory ok 10 kg, obwód brzuszka na wysokości pępka - 123 cm! w 1 ciąży ze 120 cm szłam rodzić, teraz będzie spoooro więcej! a dziecko ponoć mniejsze niż poprzednio.

Gość 100cm w 34tc to mały brzuch?
:O chyba żartujesz:O pomyśl ile jeszcze przed Tobą i co będzie w dniu porodu jeżeli już teraz jest to aż 100cm:O może jesteś grubokoścista i generalnie masz mocniejszą budowę dlatego wygląda na nieduży. ale na pewno 100cm w tym tygodniu ciąży to nie jest mało

kurcze nie mam jak zrobić zdjęcia... ale autentycznie brzucha mi nie widać jak na ten mc. Nie wiem gdzie te cm się rozlazły- może dlatego że biodra mam szerokie. Wzrost mój to 164cm a waga sprzed ciąży to 53kg...

No to świtęach rodzina do mnie że ich wkręcam i że na pewno nie mam terminu na luty... obok mnie siedziała ta co ma na kwiecień termin i brzuch taki ogromny!!! A ja patrzę na mój a on tyle co go widać... Aż tak głupio mi było...i zaczęłam się zastnawiać nad moim brzuskziem- lekarz mówił że brzuch nie ma znaczenia a macice mam prawidłową jak na ten tydzień ciąży /wtedy 32tc/.

Gość xyzzzzzzzzzzzzz
100 cm to wcale nie jest mały brzuch, ja rodziłam w 41 tc i miałam 95 cm. W 34 tc miałam w obwodzie niecałe 90cm. Nie wkręcaj sobie, skoro lekarz mówi, że jest ok

Gość ja swojego brzucha
nie mierzylam gdy bylam w ciazy, ale moj byl naprawde malutki. do 6 miesiaca chodzilam w zwyklych dzinsach. z lozka porodowego zeszlam z plaskim brzuchem. gdy widzialam na oddziale dziewczyny z tymi brzusiskami po porodzie to ja takiego nie mialam gdy szlam rodzic. mialam malutki, zgrabny brzuch, zero rozstepow. przytylam w sumie 10kg. po porodze zostal mi 1kg. wydaje mi sie, ze to twoje 100cm to bardzo duzo..

Gość a ja 35tc mam
wcale nie jest maly, nie przesadzaj, ja teraz w 35 tc mam 92 cm w brzuchu!!!!!

Gość ojtytyty
Ja na porodówce brzuch miałam 98 cm. Całą ciążę miałam kompleks małego brzucha i obawy czy z dzieckiem będzie ok. Tydzie przed terminem porodu kupowałam sukienkę na Sylwka i śmiałam się do ekspedientki czy tylko wczęśniej na porodówce nie wyląduję. Miała wielkie oczy i ze zdizwieniem powiedziała " przecież ma Pani dużo czasu, który to miesiąc piąty?" Dziecko urodziłam zupełnie zdrowe, 34 cm i 3140 gr. Pamiętam jak na usg połówkowym siedziałam pod gabinetem zestresowana, wkoło same kobiety z dużymi brzuchami i ja jedna jakbym miała wzdęcie.

Gość ojtytyty
54 cm i 3140 wagi

Gość błęęęęęęęęęękitno okaaaa
To jest mały brzuch ? Ja jak rodziłam moje bliźniaczki to w dniu porodu miałam 96 cm :O. A dziewczynki urodziły się w pełni zdrowie i nie takie małe wcale 2600 i 48 cm i 2440 i 46 cm . Takze nie sądzę,ze masz mały brzuch :O

Gość hey ho ho
Wprawdzie urodzilam miesiac przed czasem ale do 100cm mawet nie dobilam(chyba z tak 94cm mialam)-dziecko wcale male nie bylo

Gość martusia2902
Jestem w 34 tygodniu ciąży i mój brzuszek w obwodzie ma 89 cm w najszerszym mijescu, dalej chodze w przedciazowych spodniach, takze nie martw sie nie masz malego brzuszka. Dodam ze moj wzrost to 162 cm i 52 kg przed ciaza bo teraz to juz prawie 61. Dzidzia w 30 tyg wazyla 1600g, dziewczynka. Synka urodzilam na poczatku 41 tyg wazyl 3920 g a w brzuszku mialam 96 cm i 15 kg na plusie takze wszystko jest ok z twoim brzucholkiem. Pozdrawiam!!!