Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptankaa

Zmiana planów ślubnych przez przyszłą teściową.

Polecane posty

Gość szeptankaa

Co chwila ta kobieta zmienia zdanie. Nic jej się nie podoba. Nie podoba jej się slub i wesele. Nie chce go i robi wszystko,żeby było po jej myśli.Mamy pozapłacane zaliczki na marzec (fotograf,kamerzysta itd.). Kiedy do niej dzwonię w sprawie ślubu,nie odbiera,nie odpisuje na smsy. Nie chce tego ślubu i wesela. Narzeczony w końcu stwierdził,żeby wziąć skromny ślub i obiad. Ja już nie wytrzymuję nerwowo.

Gość rysa na oku
fajne prowo, daje Ci 3/10

Gość szeptankaa
Źenujące,ja naprawdę mam problem.

Nie przejmuj się nią, to Twoje wesele nie jej. Masz zrobić takie, jakie Tobie się podoba. PS. Po co do niej dzwonisz w sprawie wesela?

Gość wiktoryjka,,,,
to w końcu Twój ślub czy jej???co ona ma do gadania???

Gość przelot_em
Ale po co Ty dzwonisz w sprawie ślubu/wesela do teściowej? Czy Ona się dokłada finansowo? A jeśli nawet to Wy o tym wszystkim decydujecie a nie teściowa, no chyba, że wesele ma się odbyć w jej domu.

Gość podstawowe pytanie
Kto płaci za wesele?

Gość szeptankaa
Czesciowo jej bo ja jej zabieram jej synka Tomcia.

Gość venge.
nidojdo, zrób sama za swoją kasę teściową zaproś lub nie

Gość szeptankaa
Koszty wesela rozkładane sa po połowie. Za gości Narzeczonego mieli płacić jego Rodzice,a za moich-moi. Wódka i inne sprawy po połowie. Mamy już zrobione na zamówienie zaproszenia ślubne,ale przyszła teściowa nie chce dac listy gości i twierdzi,ze jej nie da i koniec. Nie podoba jej się,że do ślubu cywilnego wesele i że nie przejde na wyznanie prawosłanw ei ślubu nie będzie w cerkwi. Nie chce tego wesele i już.

Gość venge.
a po co ci wesele jedź na Dominikanę albo Bali za tę kasę

Gość przelot_em
dziecko a ile ty masz latek? i czy jesteś już w cionży :D:D:D

Gość stella23
dokladnie poinformuj ja, ze wesele bedzie tylko i wylacznie dla Twojej rodziny i masz nadzieje, ze ona poinformuje rodzine pana mlodego, zeby po mszy rozjechali sie grzecznie do domow (jesli wogole jacys goscie z jego strony beda). To Twoje wesele i nie widze powodu zebys sie przejmowala humorami starej wiedzmy

po takich akcjach w ogole nie robcie wesela.przeciez to wesele i tak wesole nie bedize,to po co tyle kasy w bloto.wezcie cywila,moze kiedys sie dorobicie,to zrobicie cos wiecej.a soja droga niezla synus jak nawet nie wie kto ma przyjsc na jego wesele...

Gość szeptankaa
Oczywiście,powiedziałam tak. Pół roku temu zarezerwowaliśmy salę na 140 osób,bo przyszła Teściowa powiedziała plus minus,ile osób z ich strony mogłoby być. Od tamtego czasu co chwila zmienia zdanie. Nie odzywa się, na na świętach u moich rodziców przegięła maksymalnie. 3 godziny trzeba było jej tłumaczyć i uspokając (cviesze się,że mam takich Rodziców). Jeśli byłyby tylko osoby z mojej strony,będzie ich ok.50 i właściciel Dworku,nie zgodzi się na wesele z 50ciorgiem gości w sali na 140 osób... My nie jesteśmy dziećmi. Mamy po 27 lat.

Gość szeptankaa
Na śiętach,po tołkowaniu,w końcu odburknęła: "Niech będzie,jak chcą młodzi"... A dzisiaj? Dzwonię do niej w sprawie listy gości i nie odbiera. Myślałam,że już wszystko jes na dobrej drodze. Mówiła wcześniej,że nie będzie zadowolona,jak dojdzie do wesela i koniec. Starałam się do niej dobrze,zaangażowac w przygotowania,bo może czuje się pominieta,lae ona ma to w dupie. Nie wiem teraz,co robić. Może poczekam do świąt prawosławnych. Po nich mieliśmy zapraszać gości. Jeśli nie da listy,to trzeba bedzie co innego wymyslić...

Gość szeptankaa
Co na to mój facet? Jasno mówi matce,że to ja będe jego żoną i ze mną bedzie miał dzieci i on tak chce,a nie inaczej.

Gość stala baba na peronie
hehe czegos nie rozumiem - z twojej strony 50 osob, z jego 90 i dzielicie sie po połowie? niesprawiedliwe. druga sprawa - wy chcecie tylko cywilny i wesele do tego a ona koscielny( cerkiewny ) ? no to ja bym tez wesela po cywilnym nie brala tylko obiad dla najblizszej rodziny zrobila.

Gość szeptankaa
Po połowie wódka,ciasta itd. Tak moi Rodzice zaproponowali. Za gości,to każdy za swoich. My chcieliśmy do cywilnego wesele.

Gość venge.
a czemu nie chcesz w cerkwi?

A ja na Waszym miejscu zrobiłabym wesele na jakie WAS stać, bez pieniędzy rodziców. Stać Was, żeby zaprosić 20 osób na obiad, to tyle zapraszacie.

Gość aguśka;)
a ty bierzesz ślub z nią czy z jej synem?? Po co do niej dzwonisz w sprawie ślubu wy ustalajcie wszystko a jej tylko wręczcie zaproszenie i koniec rozmowy

Gość stala baba na peronie
no to skoro chcecie to wesele to co wam tesciowa na przeszkodzie stoi? niech syn da matce swoja liste gości , skoro ona swojej nie chce dac:D najwyzej moze grzecznie zapytac czy mam jeszcze kogos chciała zaprosic bo wy własnie zaproszenia wysyłacie.

Gość venge.
moim zdaniem do cywilnego weselicho to bezsens pewnie jego strona nie przyjdzie

Gość suczka co lubi biegać
Czemu sami za wesele nie zapłacicie, tylko pasożytujecie? Dobrze wam tak - kto płaci, ten wymaga. Proste i uczciwe.