Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inka88

slub cywilny - co i jak

Polecane posty

witajcie! jak wyglada zalatwianie slubu cywilnego? trzeba im dostarczyc jakies papiery? ile sie placi? musze sie wziac za organizacje i chce wiedziec co mnie czeka ;)

Gość ala mała
idź do urzędu miasta i zapytaj

Gość ewentualnie wejdź
na stornę internetową urzedu miasta, wszystko jest napisane

może do Urzędu Stanu Cywilnego jeśli mieszkasz w mieście jeśli na wsi taki urząd zazwyczaj znajduje się w Urzędzie Gminy tam Ci powiedzą wszystko w temacie

oj wiem ze powiedza ale myslalam ze moze ktos kto juz bral cos mi najpierw powie :)

Gość ala mała
dowód osobisty to podstawa i akt urodzenia oczywiście, że się płaci nawet ksiądz nie modli się za darmo

Gość ala mała
nie pamiętam bo to dawno było około 100 zł na pewno

a teraz troche z innej beczki. kogo zapraszaliscie na cywilny? bo na koscielny z weselem to wiadomo - wszystkich. a cywilny? tylko rodzice i rodzenstwo? czy dziadkow, ciotki tez? my planujemy po cywilnym tylko kawe i ciasto w domu. i jak sie zachowac? jesli zaprosimy dziadkow rowniez to.. w domu nie pomiescimy sie wszyscy razem :) jesli nie zaprosimy moga sie poobrazac.. a teraz jesli chodzi o osoby ktorych zapraszac nie bedziemy.. wysylac im jakies powiadomienie o slubie (w sensie zeby ich poinformowac tylko a nie zapraszac)? czy zadzwonic i powiedziec? jak rozwiazywaliscie ten problem?:)