Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jouitkyoewds

Nie wierze w Boga

Polecane posty

Gość tez kiedys bylam u wróżki
a na kogoś z kafeterii nie liczcie. To do tej osoby która pytała o wróżby u " bmblondyn". Żenada.

Gość mikikun
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Gość dfkleorer
odciski ziemi ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Gość vdssvs
Wiec nie trzeba bylo pisac zeby wyslac maila z pytaniem, zegnam w takim razie.

Gość dfkleorer
wiecie, oglądnęłam ten film do końca czekając na jakiś zaskakujący wniosek a tam jak zwykle tania sensacja, kto robi takie filmy? kosmici?

Gość dfkleorer
wynika z tego że pan Bóg stworzył świat w jeden dzień, avw ogóle Noe zabrał do łodzi 10 mld gatunków, wszystkie się zmieściły, pozbierał je po całym świecie. Dr Mengele umarł w spokoju ,nie spotkała go żadna kara. Spędził resztę swojego życia w słonecznym Sao Paulo

a ja w Boga wierzę , Biblię czytam i nie mam takich dylematów - jak to możliwe żeby Bóg stworzył świat w jeden dzień:) bo jakbyś Pisamo czytał / a to byś wiedział /a jak to jest możliwe :)

a ja myślę, że to są i tak słabe argumenty, bo kto nie wierzy i tak pewnie nie interesuje się Biblią na tyle żeby się nad nią zastanawiać ;)

religie chrześcijaństwo, islam, są to religie księgi, a księdze różne rzeczy mogą pisać, właściwie judeo-chrześcijaństwo. Zadziwiająca jest to,że właśnie Jezus, jeden z wielu proroków, zrobił taką karierę i jego religia przetrwała do naszych czasów. Można powiedzieć że tandem kuzynów Jan Chrzciciel i Jezus Chrystus, zaczęli coś co dzięki zdolnościom Św. Pawła z Tarsu, przetrwało do naszych czasów. A wydawałoby się , że drobna sekta buntowników żydowskich, zrobi taka kariere.

Gość Belisii
Do autorki: Jak nie wierzysz w Boga to w porządku, nie przejmuj się...Idz własną drogą, bądz sobą...Nikt Ci nie każe wierzyć!

czy " zdolności " Pawła nie są właśnie zasługą Boga ? Bo przecież zanim stał się gorliwym wyznawcą i głosicielem Jezusa był gorliwym a nawet nadgorliwym prześladowcą Jezusa . Co więc taką zmianę w nim zainicjowało ?

Gość mikikun
macie lepsze dowody niz w tym filmie odciski ziemi lub młody wiek ziemi jeżeli chcecie sie dowiedzieć o arce to obejrzyjcie Dr Kent Hovind - Dinozaury i Biblia http://www.youtube.com/watch?v=zA8op-G_iNo i poszukaj zakazana archeologia

Gość dfkleorer
co tam wyczytałaś w tej Bibli? znasz chociaż 10 przykazań?

czytając Cavanna, można sobie wiele rzeczy ładnie zrozumieć. Jest w Genesis, opowieść o tym jak aniołowie wybierali wśród ziemskich kobiet , piękne i kopulowali z nimi a w wyniku rodziły się olbrzymy. A gdyby pociągnąć ten wątek dalej. Aniołowie widzieli, że kobiery ziemskie są piękne, ale samiczki innych gatunków, też są nawet niczego sobie. I tak zaczęli sie kochać i kopulować z samiczkami innymi. I tak np kopulując z kotką domową , narodził sie tygrys, a z jaszczurką, krokodyl, a i krokodylowi tez sie należy, i wiemy skąd są dinozałry. Czyli to jest dowód na to, że Biblia to prawda najprawdziwsza.

Gość dfkleorer
no przecież dekalog i przykazania to dwie różne rzeczy.

czy " zdolności " Pawła nie są właśnie zasługą Boga ? Bo przecież zanim stał się gorliwym wyznawcą i głosicielem Jezusa był gorliwym a nawet nadgorliwym prześladowcą Jezusa . Co więc taką zmianę w nim zainicjowało ? po prostu , św. Paweł z Tarsu, jako prawowierny Żyd wyczuł, że zrobi dobry interes

Gość dfkleorer
biblia jest pełna okrucieństwa, zabobonów , uprzedzeń i bajek.

Gość dfkleorer
dobry interes zmienia postać rzeczy a wszystko to zasługa nawrócenia

Biblia, jest opowieścią, historią pełnego pychy narodu, który sobie przez to narobił wielu wrogów i nie wspomnę o nazistach i Hitlerze, a o pogromach to juz nawet nie wspominam

rzeczywiście , narażanie sie praktycznie każdej grupie społecznej - i faryzeuszom i sadyceuszom i swoim szefom , a w czasie póxniejszym narażanie sie na nieufność , w najlepszym razie , uczniom Jezusa , narażanie sie na niebezpieczeństwo dla zdrowia i życia poprzez podróże lądem i morzem , katastrofy , uwięzienia , trzęsienia ziemi - to interes życia . nic tylko korzystać. nie bardzo wiesz o czym piszesz .

Gość dfkleorer
znasz Apoloniusza Z Tiany, żył w tym samym czasie co Jezus, podawał się za syna Bożego, wskrzeszał zmarłych, wypędzał demony, uzdrawiał paralityków i ślepców, zostaje uwięziony i skazany a następnie wstaje z martwych i ukazuje się swoim uczniom/ wynika z tego że mesjaszy było 5 w każdym miasteczku, takie to były czasy a historia Jezusa to tylko konglomerat wszystkich opowieści

Gość xderr
Każdy, kto doświadczył Bożej miłości w swoim życiu, nie ma wątpliwości, że Bóg istnieje :) Znam wielu takich ludzi i sama jej również doświadczyłam. Bóg nigdy mnie nie zawiódł i nawet jeśli coś wydawało mi sie niezrozumiałe i niesprawiedliwe, po czasie stawało się jasne...Nie rozumiem dlaczego ludzie wolą radzic sobie sami skoro mogą zwrócic się o pomoc do kogoś kto ich zawsze wysłucha i pomoże...trzeba tylko chcieć i być cierpliwym bo Bóg nie zawsze odpowiada od razu. Ale dzisiaj ludzie niecierpliwi, nie chcą czekać...

wiadomości z Animal Planet z cyklu Tajemnice Biblii " stoją w moim rankingu niżej niz prawda zawarta w Piśmie . Ponadto zapytam tak - czy Apoloniusz przebaczał grzechy ?

ludzie są niecierpliwi i traktują boga jak złotą rybkę - chca tylko cudów i spełniania zyczeń . Nie rozumieją albo nie chcą rozumieć ,ze żeby cos z garnka wyjąć trzeba najpierw coś do niego włożyć .

Gość dfkleorer
tu nie chodzi o wiarę w boga ale wiarę w siebie i swoje możliwości. Każdy kto powie sobie wytrzymam, dam radę, potrafię ,ma większe szanse.

Gość dfkleorer
nie wiem czy wiesz ale rzymscy cesarze też uzdrawiali, np .Wespazjan. Byli obdarzeni szczególną mocą boska, uzdrawiali ślepców, paralityków

Gość co za durny topik
.

chorujesz na białaczkę - mówisz sobie -" wytrzymam" czy modlisz sie o cud ? i co masz wytrzymać ? chorobę ? chemię ? ból ?