Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Karina

czy niania powinna się malować ?

Polecane posty

Gość mama Karina

mam mieszane uczucia bo niby to normalne ale właśnie tak sie zastnanwiam czy w tej pracy? Niania mojego synka jest studentka i zawsze jest elegancko ubrana i pomalowana tzn wykonturowana twarz wytuszowane rzesy i pomalowane usta czerwono lub ciemny róż zawsze,brwi tez ma mocno wyregulowane z henna i generlanie wyglada jakby pracowala w biurze albo jak jakas asystentka nie wiem no,ja sama pracuje w firmie ale nie mam czasu na makijaż,maluje sie na wyjscia tylko i to tyle a ona przez te 3 miesiace ciagle tak pomalowana przychodzi,nie podoba za bardzo mi sie jej styl bo to taki z zary jakis widzialam jej kurtke ze stamtad jest i podejrzewam ze wszystkie kreacj e bo jakies takie nad wyraz i tak sie zastanawiam to normale? powinnam jej uwage zwrocic ze to jednak praca z dzieckiem a nie wybieg? przyznam ze w pracy nie mam do niej zastrzezen,byla nagrywana 4 dni i wszystko ok bylo ale jakos glupio sie czuje kiedy ja wracam padnieta a ona taka nienaruszona siedzi jakby z salonu wyszła?

Gość Wera.....
Prowo, albo jestes zazdrosna kutwa.

No wiesz odrobina pudru czy tuszu do rzes ok :) Dla mnie powinna zrezygnowac z bizuterii ( niebezpieczne dla dziecka ) dlugich pazurkow wlosy schludznie spiete wygodne buty wygodny stroj sweter dzinsy. Przeciez dziecko czesto bawi sie w kojcu tarza po dywanie itd a jak do parku wyjdzie albo do piaskownicy to co ( no oki inna pora roku ) szybko pisze schludnie wygodnie czysto a nie garsonki bluzki szpilki prosze Cie :D

Gość mama Karina
może nie lepiej,ale kazdy kto przychodzi do mnie czy to moja siostra czy teściowa zdziwieni byli ze tak niania moze wygladac,mojej kolezanki niania to zwykla prosta dziewczyna do pracy ubiera sie wygodnie sweter zwiazane wlosy i nie maluje sie i tak jakios zastanwial mnie ten kontras

Gość mama Karina
bizuterii nie nosi z wyjatkiem zareczynowego(chyba) pierscionka .wlosy ma rozpuszczone przewaznie za lopatki lub koka

Gość wyjść do ludzi
No to zwolnij ją z powodu że jest zadbana

chohzi pewne o to,że Autorka miała nadzieje czuć się lepsza od pracownicy...ale wyszło jak wyszło,heh

Gość Nic strasznego
Prowo a ty masz kompleksy

no a jak dziecko mocnniej pociagnie z te rozpuszczone wlosy? Coz Wy znowu autorce wmawiacie???

wyobrażała sobie pewnie,że przygarnie jakiegoś kocmołucha a sama będzie Panią na włościach zgrywać

Gość Lubi o siebie dbać i tyle
Ja tez lubię i nawet w domu staram sie wyglądać zawsze ładnie. Nie lubię ostrego makijażu, ale blyszczyk i delikatnie podkreslone oczka jak najbardziej. Jeśli do pracy nie masz zastrzeżeń to o co chodzi? Dlaczego Ci to przeszkadza ? Ja myśle, ze chyba trochę zazdrOsna jesteś :)

Gość mama Karina
nie przesadzajacie nie mam kompleksow pytam tylko jak wy byscie sie do tego odniesli ? przyznajcie ze niania kojarzy sie albo ze starsza pania albo ze studentka taka w warkoczach itd przynajmniej mi,na pewno jest to osoba ktora nie przywiazuje uwagi do wygladu-tak dotad bylo u mnie w wyobrazni,

Gość sylvina28
Moim zdaniem to dobrze o niej świadczy, jest zadbana, więc twoje dziecko nie będzie chodziło z flukiem do pasa cały dzień, albo oblepione kaszą, pewnie trochę jej zazdrościsz tego zorganizowania, ale wierz mi młode dziewczyny po pacy mają czas dla siebie, rano jak wstają też mają czas żeby porządnie się wyszykować, a pracujące matki czasami zapominają jak się nazywają, nie powinnaś jej za to ganić, ja bym się taką nianią chwaliła, a nie martwiła.

Gość sama gtemat zalozyla
wiesz laski dzis dbaj o siebie, jet ok to wporzadku ..moe powiedz zeby sie w leginsyw domu przebierala wygodniej jej bedzie..a co dygasz ze mezowi sie podobac bedzie?

Pracowalam jako niania makijaz prawie zerowy odrobina podkladu rzesy wloski spiete w kitke na karku bizuterii zero adidasy dzinsy dres Przeciez niania przewija malucha karmi siedzie na podlodze biega po parku karmi kaczki robi ludziki z modeliny rozwija w dziecku mase zainteresowan niejednokrotnie siedzac na podlodze latem w parku na kocyku. I ma miec garsonke i szpilki albo seeterki i spodnie z zary czy innego lepszego butiku?? Ludzie :D

Gość wredna menda
A jesteś zadowolona z jej pracy? Jeśli tak, to nie wydziwiaj, to chyba dobrze, że dziewczyna dba o siebie? I trzeba popracować nad własną wyobraźnią, może ;) rozwinąć ją, czy cuś ;)

kacia dzięki nie jestem złośliwa, satwiam się tylko na miejcu dziewczyny, któa sumiennie(co jasno wynika z postu) wykonuje swoje obowiązki, a jej jedynym "przewinieniem" jest makijaż

gdybyscie wiedzialy jak takie nianie potrafia sie maskowac :D Ja dostalm te prace bo bylam po odpowiednich studiach uroda nie grzesze wiec nie bylo zagrozenia dla malzonka mialam doswiadczenie w pracy z dzieciakami Malo tego powiedzialam mamusce wprost zdaje sobie sprawe ze powierza mi Pani swoj najcenniejszy skarb licze sie z kontrolami inspekcjami itd :) maluch byl slodki rodzinka zajefajna

z wypowiedzi Aurorki, wynika,że według Jej wyobrażenia idealna niania, nie powinna jej do pięt dorastać w kwestii fizyczności, co jest obrzydliwie powierzchowne

Mulan :) w tytule o makijazu w poscie juz nieco wiecej. Zadna z nas nie chce byc zaniedbana ale inaczej ubiera sie niania a inaczej pani z biura i o to chodzi

Mulan wydaje mi sie ze autorce nie o to chodzi. Makijaz jak makijaz no ale karmisz np dziecko aono opluje cie kaszka sokiem czy czyms Niania powinna miec ciuchy nie mowie zestare zniszczone ale wygodne a nie nowki z salonu. :)

Gość mama Karina
Jestem zadowolona,pisałam.Jak ja przyjmowalam myslalam ze na rozmowe sie elegancko ubrała i tyle nie podejrzewalam ze tak bedzie codzienn.Szpilek nie ma tylko te kalosze huntery czy cos tam