Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Karina

czy niania powinna się malować ?

Polecane posty

ona przez te 3 miesiace ciagle tak pomalowana przychodzi,nie podoba za bardzo mi sie jej styl bo to taki z zary jakis widzialam jej kurtke ze stamtad jest i podejrzewam ze wszystkie kreacj e bo jakies takie nad wyraz i tak sie zastanawiam to normale? No to sie autorko zdecyduj makijaz czy ciuchy. Bo bronie Cie jak rasowa lwica walczaca o male a wychodzi ze Mulan i reszta maja racje.

Gość mama Karina
chodzi mi o caloksztalt tez.makijaz jest dla mnie mocny,te usta zwlaszcza jakies w pomarancz wpadajace albo czerwone badz ciemny roz i do tego to ubranie no mi by bylo niewygodnie w rurkach sie bawic

kaciaa Mulan wydaje mi sie ze autorce nie o to chodzi. Makijaz jak makijaz no ale karmisz np dziecko aono opluje cie kaszka sokiem czy czyms Niania powinna miec ciuchy nie mowie zestare zniszczone ale wygodne a nie nowki z salonu. ale co pracodawcę obchodzi czy pracownica ubrudzi nowy ciuch czy stary? :D:D mama karina lecz się

mama Karina chodzi mi o caloksztalt tez.makijaz jest dla mnie mocny,te usta zwlaszcza jakies w pomarancz wpadajace albo czerwone badz ciemny roz i do tego to ubranie no mi by bylo niewygodnie w rurkach sie bawic to musi być prowo:P

Dziwny temat...Nie pomyslalbym,ze matce moze przeszkadzac nawet styl ubierania sie niani.Jezleli jestes zadowolona z jej pracy to co cie obchodzi jak ona sie ubiera?Moze jej jest tak wygodnie. Popieram wpisy o zazdrosci autorki.

Mulan :) Autorko mnie tez by bylo niewygodnie ale podczas opieki nad dzieckiem niemozliwoscia jest nie ubrudzic sie nie zachlapac nie pomiac ciuchow wniosek albo ona jest robotem :D albo zlewa dziecko

Gość e5g6g5h34w4h6w
ale to skoro ja nagrywalas kilka dni to widzialas jak sobie daje rade, czy bawi sie z dzieckiem w marynarce itd. to jej sprawa, jelsi chce sobie zniszczyc ciuchy, ona moze sie ubierac jak chce, byleby to nie zagrazalo dziecku, Do pracy tez musi sie jakos dostac, wychodzac z pracy widzi innych ludzi, to co, ma byc bez makijazu i zaniedbana?? Niania ci sie kojarzy z warkoczami - pamietaj,ze jest to jej praca dodatkowa, ona wychodzi od ciebie i ma swoje zycie, wątpie,zeby myslala o sobie,ze w pierwszej kolejnosci jest "nianią":)

Tylko, że dziewczyna chyba sama zdaje sobie sprawę, że może zostać opluta albo stracić garść włosów? Już nie przesadzajcie, widać ona dobrze się czuje zadbana. Jestem pewna, ze ktoś kto sam o siebie zadbać nie umie będzie idealnym opiekunem dla dziecka.

Gość mama Karina
pare razy miala slady farby albo od czekolady zapewne synek mial rece i ja dotknal ale nic nie powiedziala.A czemu mialaby byc to prowokacja? po prostu ja osobiscie sie zdziwilam jej wygladaem i podejsciem do tej pracy bo jak ktos pisal mnie tez by bylo szkoda drogich ciuchow,malowac tez sie czym mam ale robie to tylko na okolicznosci a nie codzien,wiec o jakiej zazdrosci mowa? nie chce jej rowniez zwalniac,tylko tak w ten nudnawy wtorkowy wieczor postanowilam sie podzielic z wami ' moja niania'

Gość klup klup
nie podoba za bardzo mi sie jej styl bo to taki z zary jakis widzialam jej kurtke ze stamtad jest i ze w sieciowce sie ubiera to zara...z masz problem? :););)

Temat szeroki jak rzeka ja bym nie zatrudnila niani z mocnym makijazem ubrana w markowe ciuszki i kij z moim wygladem bo zaraz sie tu posypie ze bylabym azdrosna :D schludnie porzadnie opieka nad dzieckiem to nie wybieg

ale przesadzasz jak by chodziła jak lump to byś pewnie pisała czemu ona taka nie ogarnięta itd..

Autorko - skoro jest dobrą nianią to co ci przeszkadza. Dobrze ktoś napisał, że ona ma swoje życie i jeżeli jest przyzwyczajona zawsze wyglądać dobrze to myślę, że źle by się czuła. Inna sprawa, pamiętaj, że ludzie makijażem często poprawiają w twarzy to co im się nie podoba.

Gość mama Karina
nie! ludzie ale wy sobie dopisujecie moge ja prownac np do anny muchy o usta pomalowane oczy tylko wytuszowane wlosy rozpuszczone styl tez taki nie wiadomo jaki.Was by taka niania nie dziwila? moze tak,ja z takim wygladem staralabym sie o prace wlasnie jako asystentka/sekeretarka czy cos a nie niania.

Gość a ja sadze ze jednak autorko
jest troche zawiści w tobie...ze ona, niania, nijako stojąca nizej niz ty na szczeblu zawodowym a wygląda..lepiej. i wiesz co nie sciemniaj tylko sie przyznaj bo mi tez na twoim miejscu byloby głupio. juz taka kobieca natura - wpusciłas do swojego domu obca kobiete...która nie jest szara myszka ani starsza panią . jestes zazdrosna, taka prawda. albo zacznij dbac o siebie, albo ja zwolnij.

mama Karina a kto określa jak ma się malować niania, sekretarka, a jak farmaceutka? Ty?:D:D

Gość e5g6g5h34w4h6w
widocznie zna jej dziecko i wie,na co moze sobie pozwolic, tez jestem niania i dziecko nigdy mnie nie oplulo i nie pociagnelo za wlosy-a mam dlugie i rozpuszczone, nie ubrudzilo, pracuje od ponad 3 lat,a farba bylam z 2 razy wybrudzona. Czasami przebieram sie w pracy w dresy,ale nie zawsze,zalezy co mamy robic. Maluje sie codziennie, ubieram sie tak,zeby mi sie podobalo, niewazne czy ide na zajecia, do pracy czy na miasto, chce wygladac po prostu ladnie i ona pewnie tez.

Gość mamamkacpraaaaaaaaaaa
ja cale dnie chodze w ,,rurkach" i jakos one mi nie przeszkadzaja w zabawie z synkiem:) mi sie wydaje ze jestes zazdrosna ze niania tak elegancko wyglada a moze martwisz sie o mezusia?? hehe dajcie spokoj jak niania to musi byc jakis kocmołuch idz ty sie jebnij w łeb

Nie zdziwiłaby mnie, bo zdaje sobie sprawę, że studentce najłatwiej jest złapać pracę jako niania. Poza tym sama może doskonale wiedzieć jaka praca jest dla niej w tym momencie odpowiednia. Nie musi być kocmołuchem z warkoczami żeby być nianią. Równie dobrze mogła pracować w mięsnym na pół etatu i też tak wyglądać. Dobrze, że sobie nie odpuszcza.

Gość mama Karina
nie martwie sie o 'mezusnia' bo nie widze zeby jakies zainteresowanie jego wzbudzila zreszta bywaja dni ze nie widza sie pare pod rzad bo wroci pozniej z pracy.Tak sobiie zalozylam temat a wy mi juz jedziecie.Gdybym byla zazdrosna pisalabym ze jest taka i owaka a nie jest tak,napisalam ze dzieckiem zajmuje sie prawdilowo-zadowolona jestem z tego.Do mnie odnosi sie tez grzecznie,jest punktualna i ugodowa .Wiec gdzie moja zazdrosc pytam sie? kosmetyczke rowniez posiadam i czas taki jak inny wiec moge kiedy chce ustawic budzik te 30 min wczesniej i tez sie malowac,ale ja nie odczuwam takiej potrzeby

Gość e5g6g5h34w4h6w
mama Karina nie! ludzie ale wy sobie dopisujecie moge ja prownac np do anny muchy o usta pomalowane oczy tylko wytuszowane wlosy rozpuszczone styl tez taki nie wiadomo jaki.Was by taka niania nie dziwila? moze tak,ja z takim wygladem staralabym sie o prace wlasnie jako asystentka/sekeretarka czy cos a nie niania." Hahahaha jaka glupota, to jakby byla brzydka to powinna szukac pracy jako matematyczka?:D Wyglad nie ma nic do rzeczy tylko preferencje i predyspozycje. Teraz wiekszosc dziewczyn wyglada i maluje sie ladnie, nudno jest byc szara mysza, czemu ma nie uzywac roznych szminek, jesli chce moze nosic skarpety nie do pary - teraz jest czas klonow na ulicach, ale tez i indywidualnosci, jestes starsza od niej wiec pewnie tego nie rozumiesz,w jej wieku jeszcze liczy sie wyglad .

To się dłużej nie zastanawiaj. Może po prostu ten makijaż jest częścią jej perfekcjonizmu - zawsze miła, dobrze sobie radzi, zawsze jest dobrze ubrana, idealnie umalowana itd.

Gość mama Karina
może i tak.Ja szanuje wasze zdanie i faktycznie chyba przesadziłam z tym.W koncu wszystko jest w sklepach i kazdy ma prawo to kupić.Nie powiem tez ze brzydko wyglada ale mowie ja jestem nauczona malowac sie tak na specjalne okazje ,moja mama tak robila i ja tak robie i moze stad to moje zdziwienia ze zastosowanie szminki codziennie mozna wykorzystac.Ale nie mialam na celu dziewczyny jej tu zrownac z 0 tylko wlasnie spojrzenia na to z drugiej strony.

Gość jestemm jestemmmmmm
mama Karina przyznajcie ze niania kojarzy sie albo ze starsza pania albo ze studentka taka w warkoczach itdt to osoba ktora nie przywiazuje uwagi do wygladu wow, a jak ją przyjmowałaś to zauważyłaś że nie jest straszą panią?:D i co to za stwierdzenie że niania to osoba która nie przywiązuje wagi do wyglądu???:D jest jakiś kodeks dla niań który zabrania im się ładnie i modnie ubierać?:D i zakładać zbyt nowych ubrań?:D ile razy musi mieć na sobie wcześniej ubranie żeby mogła je założyc do pracy? jak bardzo musi być zmechacone i ile ma mieć dziur?:D

Ja tam nie widzę problemu. Jeśli niani tak akurat jest wygodnie to jej sprawa. I piszę to jako mama którą ma pełną szafę szpilek i względnie ładnych ciuchów, nienawidzę dresów i nie mam żadnych ( poza spodniami do spania). Włosy często mam rozpuszczone i mimo, że długie to nie przeszkadza mi to w zabawie nawet jak córka czasem mnie szarpnie. Paznokcie też mam długie ( swoje nie tipsy), ubieram się codziennie "ładnie" bo tak lubię