Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość g=h=j

Jest jakiś przepis zabraniający palenia na klatce schodowej?

Polecane posty

Gość g=h=j

Jeśli tak, proszę o podanie podstawy prawnej.

jedynie ustalenia odgórne tak zwanej spółdzielni:D , nie ma przepisu prawnego o paleniu na klatkach schodowych, cóż ...co innego kultura osobista:)

Gość g=h=j
hmm, więc skoro nie ma takiego przepisu to osoba paląca na klatce nie otrzyma mandatu?

Gość ewrew
Z czystej, ludzkiej przyzwoitości powinnaś przestać kopcić na klatce. :classic_cool:

Gość klatka matolki
klatka-tomiejsce publiczne jak przystanek czy restauracja...

Gość drynnn
tak! moja pięść

Gość lena #
na moją koleżankę, która wynajmowała mieszkanie i miała zakaz palenia w nim (paliła na klatce schodowaej) , sąsiedzi nasłali dzielnicowego

Gość klatka matolki
ty jestes matolek haha

teraz nie pokaze Ci przepisu bo szukac mi sie nie chce. ale kiedys sie dowiadywalam i na klatkach MOZNA palic.

Gość g=h=j
niedajka oki dzięki, studiujesz prawo? ;) klatka matolki - podaj podstawę prawną

Gość g=h=j
inka88 - można palić i jest taki przepis? oo, to nie wiedziałam. Przydałby mi się taki przepis.

Gość klatka matolki
Ograniczoność dostępu do określonego miejsca nie musi oznaczać, iż nie jest ono miejscem publicznym. Dla uznania danego miejsca za publiczne wystarczy stwierdzenie, że dostęp do niego ma bliżej nieokreślona liczba osób (każdy). Dostęp ten może jednak być ograniczony zarówno czasowo jak i mechanicznie, a niekiedy koniecznością spełnienia jakiegoś warunku, np. posiadania biletu wstępu, przepustki itp (...) miejscami publicznymi są: klatki schodowe bloków mieszkalnych, choćby dostęp do nich był ograniczony np. poprzez zainstalowanie domofonu

Gość klatka matolki
i co???MATOLY

zadzwoń na straż miejską i osoba taka otrzyma mandat. na klatce schodowej palić nie wolno! chyba że jest to klatka schodowa prywatna jednaj rodziny.

Gość g=h=j
klatka matołki - podaj przepis mówiący o zakazie palenia na klatce schodowej

Gość g=h=j
annor1 - podaj przepis mówiący o zakazie palenia na klatce schodowej

tak, jest przepis mowiacy o tym ze na klatkach mozna palic. sama pale i kiedys mnie to zastanawialo, szukalam na stronie (chyba strazy miejskiej abo cos w tym stylu) i znalazlam paragraf w ktorym jest napisane ze mozna palic na klatce.

klatka matolki - ty idź się dowiedz konkretnie w konkretnej sprawie a nie głupoty tu wypisujesz:D

Gość klatka matolki
KLATKA SCHODOWA TO miejsce publiczne-od zeszlego roku W POLSCE WSZEDL KOMPLETNY ZAKAZ PALENIA W MIEJSCACH PUBLICZNYCH!!!

Gość klatka matolki
niedajka zamilcz jak nie masz nic do powiedzenia dziewczynko

" Czy będzie zakaz palenia na klatce schodowej w bloku? Nie. Zgodnie z przepisami nowej ustawy nie ma zakazu palenia na klatce schodowej w bloku. Nie zmienia to faktu, że wspólnota mieszkaniowa może taki zakaz uchwalić. Osoba, która go złamie, nie będzie musiała jednak zapłacić mandatu w wysokości 500 zł." Podstawa prawna Art. 5 i 5a ustawy z 9 listopada 1995 r. o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych (Dz.U. z 1996 r. nr 10, poz. 55 z późn. zm.)

Gość lena #
i dzielnicowy ją upomniał podobno sąsiadom przez jej palenie też w mieszkaniach śmierdziało

Gość g=h=j
bazinka dzięki:):) inka88 to też muszę to znaleźć mówisz na stronie straży miejskiej. klatka matołki - podaj podstawę prawną

Gość g=h=j
niedajka - ale podstawy prawnej to podać nie chce, nie wiem dlaczego, przecież udowodniłaby swoją rację, a tak się tylko ośmiesza ;)

Gość aguśka;)
przecież jest zakaz palenia w miejscu piublicznym a klatka schodowa to miejsce publiczne, albo kup przywieszke zakaz palenia przyklej na klatce i wtedy juz zakaz jest