Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hłubabłuba

Menu na Sylwestra - przystawki, sałatki - co proponujecie?

Polecane posty

Gość hłubabłuba

Będzie ok 8 osób, jakie menu byście proponowali? Chciałabym coś extra, niestandardowego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lady Maromolada :)
jak będą tylko dziewczyny to zamów striptizera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja proponuje
kupe na zimno :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kopciuchowa
to od sylwestra za 9 miesiecy wzrośnie przyrost naturalny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hmm ja mam zrobić pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem w sosie wiśniowym :p Wiem, że ma być też sałatka z tuńczyka, a reszty menu nie znam. Na pewno będą czpisy i dużo wódki. Amen.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hłubabłuba
francuskiego hahaha, czyli oralnego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hłubabłuba
Jakiś podszyw widzę zaczął dizałać ;) Sałatkę zrobię chyba gyros albo kus kus z kurczakiem (do tego sok pomarańczowy, ocet balsamiczny). Myślałam nad paszecikami z ciasta francuskiego tylko nie za bardzo mam pomysł na nadzienie :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hłubabłuba
8 osób - 4 dziewczyny i 4 facetów, co mamy robić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hłubabłuba
4 pedalow i 4 lesby :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A chłopay na sylwka lubią
bardzo zjeść golonke - mało roboty i dobry podkład do wódki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takie male kwadraciki z ciasta francuskiego z krazkiem parowki w srodku, mozna posypac sezamem. koreczki ser plus oliwka plus cos tam. i nie wiem co jeszcze bo sama aktualnie pomyslu nie mam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hłubabłuba
Czy wypada zeby dziewczyny jadly na sylwestra parówki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GOLONKI!!!!!!!!
Golonki to podstawa!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prośba taka wielka
Fajnie - a jak robisz te pierożki? Możesz podać przepis???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fajna salatka: - puszka czerwonej fasoli - sloik selera salatkowego - kukurydza - szynka konserwowa - majonez - przyprawy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i jeszcze jedna, robilam ja teraz na swieta: - seler salatkowy - szynka konserwowa - kukurydza - mala puszka ananasa (pokroic w kostke) - majonez - przyprawy jest super!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fajne sa tez koperty z ciasta francuskiego ze szpinkiem. farsz; przesmazyc szpinak, mozna dodac jakies warzywa, przyprawy, szosnku lepiej nie ;), potem do chlodnej masy wbija sie jajko. na kwadraty ciasta kladzie sie farsz, zwija rogi i posypuje z wierzchu serem, piecze sie do zrumienienia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość myszellina
zróżnicowane te sałatki Scarletta 10/10 :classic_cool: 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość myszellina
W dupę się nie znasz, chodzi pewnie o sałatki warstwowe, no przyznasz, że różnica jest znaczna :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak, to mój przepis na pierożki z ciasta francuskiego (oralnego): Na 4 osoby - kupujesz 1 opakowanie ciasta francuskiego (polecam z Lidla :D ) - 400g piersi z kurczaka - 100g koziego sera lub camembert - 100ml czerwonego wina - 150ml syropu wiśniowego - 1 jajko do posmarowania pierożków ;) - łyżeczka rozmarynu - cynamon - pieprz i sól do smaku Kurczaka (wcześniej pokrój na nie zbyt duże kawałki - mniej więcej jak do nuggetsów) smażysz na mocno rozgrzanym oleju, odstaw do ostudzenia, potem pokrój kozi ser lub camembert, dodaj do kurczaka ze szczyptą rozmarynu i wymieszaj. Potem wytnij trójkąciki (ja tak wycinam, żeby pierożki miały kształt croissantów) lub co preferujesz (np. kwadraty) z ciasta francuskiego. Nałóż na nie farsz i zawijaj. Potem posmaruj jajkiem i wstaw na ok. 20 min do piekarnika. (Na opakowaniu ciasta jest napisane, żeby w 200 st.C piec). Sos: Na tą patelnie po kurczaku (nie myj jej!) wlej czerwone wino i dodaj syrop wiśniowy, szczyptę cynamonu i resztę rozmarynu. Gotuj wszystko aż zgęstnieje. Wiem, że przydługie, ale naprawdę robi się raz dwa. Ja jeszcze planuję, żeby postawić miseczkę z tym sosem, a same pierożki nabić na te takie od szaszłyków :p Bo u nas będzie spoko osób = finger food.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dssdadsadsa
Masz Sylwa u siebie? Zazdroszczę Ci... też bym chciała, żeby przyszło do mnie kilka osób, ale wszyscy w tym roku wybierają się do jakiś klubów itd, a ja nie lubię Sylwestra więc wolę być w domu, no i będę sama :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katttte
ja polecam sałatke nicejska: -tunczyk -oliwki -jajko -sałata -pomidor -papryka -fasolka szparagowa -świeża bazylia podawać z sosem vinegrette

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×