Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hłubabłuba

Menu na Sylwestra - przystawki, sałatki - co proponujecie?

Polecane posty

Gość hłubabłuba

Będzie ok 8 osób, jakie menu byście proponowali? Chciałabym coś extra, niestandardowego ;)

Gość Lady Maromolada :)
jak będą tylko dziewczyny to zamów striptizera

Gość ja proponuje
kupe na zimno :)

Gość kopciuchowa
to od sylwestra za 9 miesiecy wzrośnie przyrost naturalny

Hmm ja mam zrobić pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem w sosie wiśniowym :p Wiem, że ma być też sałatka z tuńczyka, a reszty menu nie znam. Na pewno będą czpisy i dużo wódki. Amen.

Gość hłubabłuba
francuskiego hahaha, czyli oralnego?

Gość hłubabłuba
Jakiś podszyw widzę zaczął dizałać ;) Sałatkę zrobię chyba gyros albo kus kus z kurczakiem (do tego sok pomarańczowy, ocet balsamiczny). Myślałam nad paszecikami z ciasta francuskiego tylko nie za bardzo mam pomysł na nadzienie :o

Gość hłubabłuba
8 osób - 4 dziewczyny i 4 facetów, co mamy robić?

Gość hłubabłuba
4 pedalow i 4 lesby :)

Gość A chłopay na sylwka lubią
bardzo zjeść golonke - mało roboty i dobry podkład do wódki :)

takie male kwadraciki z ciasta francuskiego z krazkiem parowki w srodku, mozna posypac sezamem. koreczki ser plus oliwka plus cos tam. i nie wiem co jeszcze bo sama aktualnie pomyslu nie mam :D

Gość hłubabłuba
Czy wypada zeby dziewczyny jadly na sylwestra parówki?

Gość GOLONKI!!!!!!!!
Golonki to podstawa!!!!!

Gość prośba taka wielka
Fajnie - a jak robisz te pierożki? Możesz podać przepis???

fajna salatka: - puszka czerwonej fasoli - sloik selera salatkowego - kukurydza - szynka konserwowa - majonez - przyprawy :)

i jeszcze jedna, robilam ja teraz na swieta: - seler salatkowy - szynka konserwowa - kukurydza - mala puszka ananasa (pokroic w kostke) - majonez - przyprawy jest super!

fajne sa tez koperty z ciasta francuskiego ze szpinkiem. farsz; przesmazyc szpinak, mozna dodac jakies warzywa, przyprawy, szosnku lepiej nie ;), potem do chlodnej masy wbija sie jajko. na kwadraty ciasta kladzie sie farsz, zwija rogi i posypuje z wierzchu serem, piecze sie do zrumienienia.

Gość myszellina
zróżnicowane te sałatki Scarletta 10/10 :classic_cool: 🖐️

Gość myszellina
W dupę się nie znasz, chodzi pewnie o sałatki warstwowe, no przyznasz, że różnica jest znaczna :classic_cool:

Tak, to mój przepis na pierożki z ciasta francuskiego (oralnego): Na 4 osoby - kupujesz 1 opakowanie ciasta francuskiego (polecam z Lidla :D ) - 400g piersi z kurczaka - 100g koziego sera lub camembert - 100ml czerwonego wina - 150ml syropu wiśniowego - 1 jajko do posmarowania pierożków ;) - łyżeczka rozmarynu - cynamon - pieprz i sól do smaku Kurczaka (wcześniej pokrój na nie zbyt duże kawałki - mniej więcej jak do nuggetsów) smażysz na mocno rozgrzanym oleju, odstaw do ostudzenia, potem pokrój kozi ser lub camembert, dodaj do kurczaka ze szczyptą rozmarynu i wymieszaj. Potem wytnij trójkąciki (ja tak wycinam, żeby pierożki miały kształt croissantów) lub co preferujesz (np. kwadraty) z ciasta francuskiego. Nałóż na nie farsz i zawijaj. Potem posmaruj jajkiem i wstaw na ok. 20 min do piekarnika. (Na opakowaniu ciasta jest napisane, żeby w 200 st.C piec). Sos: Na tą patelnie po kurczaku (nie myj jej!) wlej czerwone wino i dodaj syrop wiśniowy, szczyptę cynamonu i resztę rozmarynu. Gotuj wszystko aż zgęstnieje. Wiem, że przydługie, ale naprawdę robi się raz dwa. Ja jeszcze planuję, żeby postawić miseczkę z tym sosem, a same pierożki nabić na te takie od szaszłyków :p Bo u nas będzie spoko osób = finger food.

Gość dssdadsadsa
Masz Sylwa u siebie? Zazdroszczę Ci... też bym chciała, żeby przyszło do mnie kilka osób, ale wszyscy w tym roku wybierają się do jakiś klubów itd, a ja nie lubię Sylwestra więc wolę być w domu, no i będę sama :D

Gość katttte
ja polecam sałatke nicejska: -tunczyk -oliwki -jajko -sałata -pomidor -papryka -fasolka szparagowa -świeża bazylia podawać z sosem vinegrette