Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekopielucho

eko pieluszki

Polecane posty

Gość ekopielucho

moja corka ma ciagle reakcje alergiczne po wszystkich mozliwych pieluszkach dostepnych w sklepach. Czy ktoras z mam uzywala eko pieluszki ???? http://allegro.pl/eko-pieluszki-wielorazowe-minkee-rozne-wzory-i2006930297.html To sie pierze w pralce widze, tylko na ile taka pielucha wystarczy ? To higieniczne ? Pranie osikanych i nie tylko wkladow tej pieluszki ??? A moze sa jakies specjalne pieluszki zwykle dla dzieci alergicznych ?????? Ktoras mama cos wie na ten temat ? A moze takie juz ktoras mama zaklada swoim dzieciom ??? Bardzo prosze o odpowiedz

poczytaj sobie na www.pieluszkarnia.pl my używaliśmy bambusowych formowanych z otulaczem wełnianym. albo kieszonek. bardzo sobie chwalę i jedne i drugie :) teraz przy maluszku mam zamiar na początek używać tetry w połączeniu z wełnianym otulaczem. a jak nieco podrośnie to właśnie tego zestawy co przy 1 synku. pieluszki prałam w 60 stopniach, w pralce, bez dodatku płynu do zmiękczania. ładnie sie spierają itp. mam do nich olejek lawendowy, dodaję kilka kropel do wiaderka z wodą w którym moczą się pieluszki przed wypraniem. nie śmierdzą wtedy i jednocześnie się dezynfekują. pieluszki po synku są w idealnym stanie! teraz dla drugiego są w sam raz :)

Gość Ruby Soho
Używamy eko-pieluszek od 8 miesięcy, jestem z nich bardzo zadowolona. Ostatnio poświęciłam im trochę miejsca na blogu: http://lifestajlababy.blogspot.com/2013/03/eko-pieluchy-teaser.html kilka postów dotyczy tego, jakie wybrać, ile to kosztuje i ogólnie jak ich użytkowanie wygląda w praktyce. Mam nadzieję, że informacje będą przydatne. Pozdrawiam młode mamy:)