Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pepti na recepte

Pepti na recepte

Polecane posty

Gość Pepti na recepte

Mam pytanie dzisiaj moja koleżanka powiedziała mi że musi mieć zaświadczenie od alergologa ze jej dziecko może dostawać mleczko bebilon pepti(kosztuje ok 9,90)do tej pory lekarz pediatra wystawiał jej normalnie recepte a teraz musi iść z małą do alergologa i wizyte ma w sierpniu na NFZ,mówię jej żeby poszła prywatnie a ona na to ze nie moze isć prywatnie.Puszka mleka bez recepty kosztuje ok 60 zł..Jak to możliwe po co to zaświadczenie???Ktoś miał podobny problem???

Gość bzduraaaa
bebilon pepti w mojej aptece kosztuje 22.42 a wypisany na Rp.P kosztuje dokładnie 50% czyliu 11.21! Wiec prosz bzdur nie pisać! informacja ode mnie z najpewniejszego źródła , czyli mgr farm ;)

Gość a ja.....
puszka nie kosztuje 60zł, a u mnie w aptece 23zł, na receptę 50% taniej. Chyba że będzie jakaś podwyżka od stycznia. Już od kilku lat teoretycznie trzeba było mieć zaświadczenie, ale nfz tego nie pilnował. Od stycznia mają pilnować

Gość kupowałam pepti
Zaświadczenie jest potrzebne przy długotrwałym stosowaniu tego mleka, ale bez recepty z tego co ja wiem kosztuje 2 razy drożej niż na recepte, a może iść prywatnie. A jak lekarz potrzebuje zaświadczenia to ciekawe co sam myśli na temat tego jakie mleko powinno pić dziecko. Matka o to nie zapytała?? a może pora spróbować inne mleko najpierw HA skaza białkowa często mija z wiekiem

Gość bzduraaaa
poprawka dokładna cena to Cena detaliczna: 22,23zł Zapłata pacjenta: 11,12zł*

Gość Pepti na recepte
Więc znowu mnie zrobiła w "konia".O to mi chodziło coś mi nie pasowało zeby 60 zł za puszke płacić dzięki dziewczyny:)

Gość Pepti na recepte
Jej córeczka pije mleczko na recepte od około 3 miesięcy.

Gość maomam27
może teraz wiecej mam się przekona do karmienia piersią, a nie gdzie nie gdzie bieda aż piszczy ale piersią nie karmią leniwe, j znam wiele takich przypadków bo papierochy wazniejsze, az mnie trzesie

Gość Pepti na recepte
Popieram Twoje zdanie ona kopci jak parowóz niby musiała przerwac karmienie bo dziecko na wadze nie przybierało i lekarz znalazł jakiegoś guzka w piersi...ech;//// Dzisiaj mówiła ze jej mała zdnowu nie dobiera :(moze dlatego wskazana jest ta wizyta u alergologa?

Gość maomam27
a może z ta twoją koleżanką jest coś nie tak a nie z malutką?

Gość test z wiedzy ogólnej
Ja mam dziwne wrażenie,że autorka to albo ktoś o małym rozumku,albo dziecko. czy Ty wiesz czym zajmuje się alergolog? alergiami a nie odżywianiem w sensie problemu z przybieraniem tylko eliminacją z diety matki karmiącej lub dziecka tego co je uczula. ja musiałam przestać karmić piersią bo dziecko miało alergie,nigdy nie paliłam,dobrze się odżywiałam. pierwsze dziecko karmiłam do roku, drugie niestety tylko 2 miesiące,bo chcą niemal piłam już tylko wodę i jadłam gotowaną marchew to dziecko i tak miało wysypki,boleści brzuszka i biegunki. wiadomo jak ktoś nie ma pieniędzy to łatwiej jest dać pierś niż kupić mieszankę,ale to czy ktoś karmi piersią czy nie nie zależy od tego jaki ma status majątkowy! co za dziecinadę tutaj odstawiacie!!!!

Gość Pepti na recepte
Przepraszam Cie bardzo ja tylko pytam o to co powiedziała mi koleżanka a wiem że lubi bajki pisać...więc chciałam sie dowiedzieć co i jak z tym pepti.

pepti bez refundacji kosztuje 22,23 zł-mam puszke przed nose z cena.po refundacji 50% ceny.ja i tak karmiłam enfamilem i za puszke 400g placilam 28-30zł.niestety okazalo sie ze dziecko nie toleruje bialka pokarmowego dlatego dostaje na bebilon pepti.