Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kas93

Ciąża w wieku 18 lat

Polecane posty

Młoda i głupiuta..jak mnie wkurwia takie gadanie. Za miesiąc skończę 19 lat i gdybym zaszła w ciąże za ten miesiąc dopiero lub urodziła w wieku 20 lat to już nie byłabym młoda i głupiutka??

Chciałabym usłyszec od Was w jakim wieku dziewczyna przestaje być głupiutką i niemądrą a zostaje kobietą "idealną"?

Gość aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
iwona ale jakie średniowiecze? to że ktoś ma poukładane w głowie to już średniowiecze? ciężko Ci pojąc ze nie każda nastolatka sypia z facetem?

Gość aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tu nie chodzi o Twój wiek tylko o to co ty piszesz

Nie. Ciężko mi pojąć, że na tym świecie długo się jeszcze nic nie zmieni. Z takim właśnie podejściem tych "dorosłych", "mądrych", "gotowych na wszystko". Gdy miałam naście lat słyszałam, że gdy skończę 18 lat będę już dorosła, teraz mając lat 18 widzę, że jeszcze długo mi nie pozwolą być dorosłą. Podkreślam, że mając skończone 18 lat nie robię niczego wbrew prawu.

Gość pysiulek911
ale sie czepiacie. ja zaszlam w wieku 19 lat. teraz mam 20 i za dwa msc urodze. nie wpadlam, bo planowalismy to, od roku. argumenty ze 'lepiej sie wyszalec' sa bezsensu. nie ktore tego nie potrzebuja i sa dojrzale w wieku 18, 20 lat, a inne w 27, 30. i nie ma co wrzucac wszystkich do jednego wora, bo jak 18stka to 'wpadla i biedne to jej dziecko'

Przeczytałaś ten temat cały? Ja tak i trudno mi uwierzyć, że wypowiadają się tutaj matki. Na prawdę trudno.

Gość chdhhd
Ja jak miałam 18 lat to też czułam się dorosła i to bardzo, tylko z biegiem czasu zobaczyłam jak jeszcze mi duuużo do dorosłości brakuje. I to,że masz 18 lat wcale nie oznacza,że jesteś już taka dorosła i wszystko wiesz.

pysiulek - no wreszcie ktoś, kto rozumie o co mi chodzi. Co by tu nie napisał i tak wszystko będzie skrytykowane..mówię o dorosłości formalnej. Tzn, że nie działam wbrew prawu.. Szkoda wgl gadać..

Gość pysiulek911
Iwona, ktory to juz tydzien? :)

Gość nie uwazam
moja kolezanka wyszla za mąż po zawodowce i rodzila dziecko pół roku po, potem uzupełniła średnie i juz miala isc na studia...ale wpadli z blizniakami. miala chlopaka od lat 16 i spali od razu. malzenstwo idealne. zadnej klotni. juz 11 lat mija. inna tez szybko poszla, 4 dzieci urodzila swiadomie za swą wolą skonczyla studium. i zadna wpadka.

Bo życia sie nie da zaplanować a z takimi pogladami jak niektóre tu mają to oczywiste, ze nie da sie nic osiągnąć!

Gość nie uwazam
Iwona każda 23-26 latka mówi wyszalej się, pij, baw, tańcz. Potem nagle zostają same, te które w życiu nie chciały być mamą przed 20stką. A te co powpadały jako gówniary mają dzieci w zerówce, albo po komunii, pracują i bawią się, zostawiając odchowane maluchy u dziadków. Zdążysz wyjść i się pobawić! Zresztą w życiu człowieka najważniejsza jest rodzina, bo imprezy się skończą, przyjaciele wyjadą a dziecko masz na całe życie.

Gość pysiulek911
poprostu wiem, jak moje kolezanki zareagowaly na to. prawie kazda mowila tylko ze mam usunac, i ze zmarnowalam sobie zycie. a ja jestem szczesliwa:) co innego gdybym wpadla w wieku 15 lat. ale 18 albo 19?

Gość przecież
to logiczne,że ile kobiet tyle opinii!jej...bez sensu ta dyskusja-różne są priorytety życiowe, jedna powie że w wieku 18 lat jest gotowa na dziecko, a druga że nie że ona dopiero musi się wyszaleć, zrealizować itd, itp. To jest jak z gustami-o gustach się nie dyskutuje.tyle

Gość nie uwazam
usunąć? te twoje kolezanki pewnie będą za 7 lat starały się o dziecko, nie zachodząc w ciążę:( zemsta losu.

Gość pysiulek911
jutro zaczynamy 32 tydzien :) czekamy na synka.

Wreszcie ktoś kto po za stereotypami widzi coś jeszcze..miejsce dla wyjątków i o to mi tu właśnie chodzi. To w którym tygodniu jesteś pysiulek? :) Masz rację (nie uważam)- w życiu najważniejsza jest rodzina, przyjaciele w końcu odejdą, imprezy sie skończą ale miłość dziecka pozostanie. :)

Gość nie uwazam
o gustach dyskusji nie ma- moja kolezanka tak skrytykowała wybór imienia Anastazja, jej zdaniem to patologia, podając jakaś ALinę-za swój pomysł(mi sie nie podoba). Ze wiecie co...chyba nigdy wiecej nie skrytykuje imienia Brajan ani Dzesika, bo wlasnie takie gadanie mnie wkurza. Nie wspomne o innym pomysle, szkoda gadac.

To 3 tygodnie wcześniej niż ja.. :) Ja czekam na córeczkę. A z jakiego województwa jesteś? ;p

Ta o gustach się nie dyskutuje..w sumie to po co wyrażać swoją opinię na jakiś temat jak wszystko zostaje skrytykowane i niczego to nie zmienia?

Gość przecież
I dziewczyny, ja wam życzę wszystkiego co najlepsze:)sama jestem w ciąży i mimo tego że nie mam może już 18 (troszkę więcej)i osobiście wam zazdroszczę, bo całe życie przed wami!!!

Gość pysiulek911
moja przyjaciolka usunela w 6 tc. miala 18 lat. chciala sie wyszalec. po chyba niecalym roku chciala zajsc w ciaze. jak narazie jej to nie wychodzi, wlasnie przez te tabletki :(

No pewnie, że zakompleksione, bo kto normalny nie spróbował by chociaż przyjąć czyichś argumentów. Chociaż wysłuchać. Wiem, ze ten mój głos ma tu niewielkie znaczenie ale warto próbować. :). In-flagranti - jesteś w ciąży czy już mamą? :)

Gość pysiulek911
wielkopolska. juz sie nie moge doczekac:)

Bo właśnie w taki sposób los się mści. I co jej przyszło z tego usunięcia? Teraz pewnie cholernie żałuje ale przyzna sie? Gdzie tam..szaleńswta były ważniejsze..