Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz sie zaloguje

Do jakiego wieku mozna wygonic dziecko do kąta?

Polecane posty

Gość gość
dziecko do kąta?to dobry sposób kary. ale im wczesniej to się stosuje tym lepiej.ja to w dzieciństwie przerabiałem byłem z natury zabijakiem i nie raz stałem w kącie a to w szkole i w domu.w domu to stałem nie 5-10min.jak to piszą na forum ale pół godz.a nie raz i godzinę.było w domu stosowne miejsce gdzie mnie stawiano.a było to od pierwszej klasy szk.podst.do 7-8kl.dziwna rzecz ze ZAWSZE MUSIAŁEM STAĆ W MUNDURKU SZKOLNYM A TO BYŁY W TYM CZASIE FARTUSZKI Z BIAŁYMI KOŁNIERZYKAMI a były to lata 60 ub..wieku i w tm stroju zawsze w domu stałem w kącie twarzą do sciany.czy to normalne dni nauki czy ferie czy wakacje.innych kar nie miałem.i co zle było a wyszedłem na człowieka i uwazam ze ta forma kary jest wychowawcza.jak cos zmalowałem a pierwszy raz miałem isc do kąta słysze a nie wiedziałem ze ide do kąta Wkładaj szkolny mundurek a ja po co wkładaj to wkłada i niestety.dziwne ze zawsze w tym stroju.

Gość gośćmati
b.interesująca wypowiedz goscia oczywiscie stawiac i basta nawet 3-4 godziny bezwzgędnego stania.

Gość gośćzuza
dawniej stawianie niesfornego dziecka do kąta było powszechne i uwazam nalezy to stosowac ale ta forma kary jest na wymarciu chociaz niektórzy to stosują.ja jestem za......ja to przerabiałem i nie raz stałem w kącie czasem w szkole jak równiez w domu.jak mi się to dostało to musiałem stac twarzą do sciany i to 2-3godziny.były to lata 60 ub.wieku. w szkole obowiązywały fartuszki granatowe z białymi kołnierzykami nazywano to mundurkiem i jak cos zmalowałem za kare miałem w tym stroju isc do kąta i to zawsze. takze w wakacje itp.nigdy nie w normalnym stroju.jeszcze w uszach słysze jak cos zmalowałem to mundurek wkładac i marsz pod sciane i odwrócic sie. dziwne ze w tym stroju. i co lata minely wyrosłem na porządnego człowieka i uwazam ze to dla dziecka nie jest zadnym ponizeniem jak to inni piszą.kara musi byc karą zakaz uzywania komputera dziecku nic nie da bo pójdzie do kolegi i tam skorzysta.

Gość gośćkier
wiek nie ma znaczenia im wczesniej tym lepiej ale dziecko Ma Wiedziec za co idzie sie do kąta.ale trza byc konsekwentnym i nie popuszczac.a jesli do kąta to nie na 3-5min ale min.godzina.twarzą do sciany.ja jestem daty lat 60 min.wieku i ta forma kary była powszechna.ja nie raz to miałem cy to w szkole ale tez i w domu a byłem typem zabijaka i co....wyszedłem na porzadnego człowieka.mysle ze ta forma kary była dobra i nalezy do tego powrócic im wczesniej tym lepiej.to były lata 60 ub.wieku i mnie stawiano ZAWSZE w szkolnym mundurku a były to granatowe fartuszki z białym kołnierzykiem i w tym stroju stawałem w kącie nigdy w stroju normalnym czy to normalny czas nauki czy ferie zimowe czy wakacje.i co?wielkie mycyje?

Gość gość
Dziecko dobrze wytresowane, inna osoba w jej wieku juz nie dalaby sie tak ponizyc

Gość gośćgocs
kto tu mówi o tresurze?a co zle było?jestem za zachowaniem a własciwie przywróceniem tej formy kary.więc o trezurze nie ma mowy.

Gość gośćkier
zgadzam się z moim przedmówcą.