Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka_tematu

ingerencja rodziców w moje życie i związek...

Polecane posty

Gość autorka_tematu

witam.mam 22 lata, studiuję,nie mogę znaleźć jakiejkolwiek pracy mimo szczerych checi... mam chlopaka, 26 lat,jestesmy razem 1,5 roku. coraz czesciej myslimy o zareczynach i slubie za jakies 1,5 roku. tak wyglada moja sytuacja.problem tkwi w nadgorliwych rodzicach. zbyt ingeruja w moje zycie, oraz zwiazek z chlopakiem. od jakiegos czasu staram sie coraz mniej mowic im o sobie ale to nic nie daje. kontroluja moje wyjscia, glosno sprzeciwaja sie noclegom moim u chlopaka albo chlopaka u mnie,ostatnio dostalam opierdziel za to ze na zakupach przedswiatecznych bylam pol dnia... to tylko kilka przykladow.jak im wytlumaczyc zeby zrozumieli ze mam juz swoje lata i nie kontrolowali mnie ciagle na kazdym kroku?wiem ze najprostszym rozwiazaniem byloby wyprowadzic sie z domu i zaczac pracowac na siebie, szczerze mowiac nie boje sie takiej rozlaki,bardziej tego ze nie poradze sobie sama finansowo... co robic...

Gość dcasdcfdscfsd
celebruj każdą z chwil, która daje ci radość, uśmiechaj się do ludzi, nawet jeśli oni nie są mili. nie reaguj, nie pozwalaj na to, by ktoś za ciebie decydował. ufaj sobie, kochaj siebie i dbaj o siebie.

Gość smckjenwcv lemd
magiczne słówko: spierdalaj! powinno załatwić sprawę :classic_cool:

Gość autorka_tematu
w moich stronach naprawde ciezko jest znalezc prace,mojej sytuacji nie polepsza tez to ze sie ucze czyli nie jestem calkowicie dyspozycyjna... niby rodzice akceptuja mojego chlopaka ale czesto i gesto slysze rozne przytyki,a to ze jak przyjedzie do mnie to nie przywiezie mi zadnych slodyczy czy cos, nie rozumieja ze mnie cieszy to ze przyjedzie i przytuli mnie... chlopak jest napawde ogarniety,ze swoim wyksztalceniem i doswiadczeniem napewni poradzi sobie w zyciu... porownuja czasy wspolczesne do czasow swojej mlodosci,ale nie biora pod uwage tego ze ich mlodosc roznila sie calkowicie od naszej mlodosci...

Gość autorka_tematu
niby moglibysmy zamieszkac razem, chlopak chcialby, ale boje sie tego ze taka wyprowadzka wiazalaby sie ze spaleniem za soba mostow, a tego tez bym nie chciala, bo nigdy nie wiadomo co pokaze zycie...

Gość autorka_tematu
czasem też obrywam kablem po tyłku jak za późno wracam do domu :(

Gość autorka_tematu
mój chłopak ma na imię Azor

Gość autorka_tematu
2 powyzsze posty to podszyw... idzicie dzieci spac bo juz dawno po wieczorynce...

Gość autorka_tematu
przeszkadza im tez to ze wydaje kieszonkowe na chipsy :(

Gość autorka_tematu
w akcie buntu podkradlam dzisiaj mamie drobne :)

Gość autorka_tematu
pieszcze swoja Pusie szczotka ryzowa

Gość autorka_tematu
zjadlabym gowno zeby moc wyjsc z kolezankami :(

Gość I to się nie zmieni
Jak przeczytałam to co piszesz to jakbym to była ja 8 lat temu i co zrobiłam? Wyprowadzilam się bo taka kontrola jest niezdrowa. Może porozmawiał z rodzicami. Jeśli to nie pomoże to znajdź byle jaka prac choćby wykładanie towaru w supermarkecie byle mieć własny grosz i zobaczysz jak to będzie.

Gość autorka_tematu
kazda rozmowa konczy sie klotnia i wypomianiem wielu slow w zlosci. wiele razy probowalam to wytlumaczyc,zupelnie nie dociera nic. mieszkalam rok czasu poza domem, z rodzicami siostra widzialam sie raz na tydzien,dwa, i nie czulam jakos silnej tesknoty czy przywiazania. jak juz mowilam, nie boje sie wyprowadzki, boje sie tego ze nie utrzymam sie finansowo.. .na zamieszkanie z chlopakiem uwazam ze jest jeszcze za wczesnie,jesli juz to blizej slubu... od jakiegos czasu przezywam swoisty bunt,malo wychodze z pokoju i malo z nimi rozmawiam, bo co sie zaczyna rozmowa to albo narzekanie, czepianie i opierdzielanie za wszystko...

Gość ja nosze 65DD
skoro jestes dorosła - wyprowadz sie na swoje nie chcesz, nie umiesz => nie dorosłaś => rodzice moga ci mowic co masz robic (nie jestes juz malym dzieckiem, a ich lokatorem)

Gość .dmcw;lcmw
"celebruj każdą z chwil, która daje ci radość, uśmiechaj się do ludzi, nawet jeśli oni nie są mili. nie reaguj, nie pozwalaj na to, by ktoś za ciebie decydował. ufaj sobie, kochaj siebie i dbaj o siebie. " piekny tekst;) zapamietam sobie