Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale mam strachaaaaa

Jak zapobiec kolejnemu zapaleniu ucha?

Polecane posty

Gość ale mam strachaaaaa

5 miesięcy miałam ostre zapalenie obu uszu, cały czas jechałam na silnych lekach przeciwbólowych i brałam 3 antybiotyki jednocześnie, ból był nie do zniesienia i taki ketonal dział góra godzinę i musiałam brać kolejny żebym nie chciała się zabić :( :o Tak cierpiałam przez cały miesiąc i naprawdę nie chciałabym tego przeżyć drugi raz, No ale dzisiaj zaczyna mnie boleć jedno ucho, nie tak mocno tylko czasami zaboli i przestaje, boję się że to wraca, mimo ze od tego czasu bardzo dbałam o uszy, jakieś 2 miesiące albo dłużej starałam się nie nalać do nich wody, czyściłam bardzo delikatnie i to nawet nie patyczkami, bo tego zabronił lekarz i co? Boję się że znowu będę musiała to przeżywać :o Jak temu zapobiec? Do lekarzy dzwoniłam i najbliższy termin nawet prywatnie to 4 styczen, ja się boję ze do tego czasu ból będzie większy :( może ktoś mi poradzi co robić?

Gość ale mam strachaaaaa
up

Gość armataaaaaaaaa
wiem ze za to co teraz ci poradze mnie zlinczuja ale etrudno...:D ja mialam 3 razy pod rzad ostre zapalenie ucha srodkowego i zewnetrznego. raz duomox a potem dwa kolejne antybiotyki byly w uzyciu. po raz czwarty szykowalo sie zapalenie ucha i zrobilam tak ze takim kropidlem wklepalam sobie 2-3 krople czystego spirytusu. potem wsadzilam zgnieciona trawe cytrynowa i nosilam ja 1h. jak reka odjal, przyzekam. teraz jak od sluchawek, zimna czy wiatru zaczyna bolec mnie ucho- zakraplam sobie jedna krople spirytusu i przechodzi. bo zapalenie ucha to najczesciej bakterie ktore namnazaja sie przez zadrapania itp i tworzy sie stan zapalny ktory przemieszcza sie do bebenka. spirytus je zabija ale nie wiem czy moja metoda jest zgodna z tradycyjna medycyna ale lepszy spiryt w uchu niz kolejne zarcie szkodliwych antybiotykow. i tak na przyszlosc-nos czapke i unikaj wkladanych sluchawek do uszu

Gość armataaaaaaaaa
albo wez patyczek do czyszczenia ucha zamocz w spirycie i wsadz delikatnie do ucha, odkaz je w ten sposob. i prosze mnie nie atakowac bo ja pisze tylko co mi pomoglo a naprawde wylam z bolu przez bolace ucho :D

Gość ale mam strachaaaaa
ja stosowałam wodę utlenioną zamiast spirytusu a o tym kwiatku czytałam ale nie wiem skąd taki wytrzasnąć? :( Ja dostałam zapalenie przez łuszczycę :( widocznie łuszczyła mi się skóra w uszach i dostała się do środka i przez to pojawiło się zapalenie. Teraz też mam problem z łuszczącą się skórą na uszach i możliwe że znowu to cholerstwo mnie bierze :( gdzie taki kwiat dostanę? i dziękuję za odpowiedź. Jeszcze dodam, że w jednym uchu jak tak bolało cholernie i aż zemdlałam z bólu to nagle coś pękło i zaczęła lać się krew, dużo tej krwi było a lekarz tylko popatrzył i przepisał kolejny antybiotyk i krople dlatego teraz jestem bardzo ostrożna i boję się też stosować byle czego :(

Gość gość
ze spirytusem czytalam ze to prawda aczkolwiek bym uwazala z czystym zeby jednak jakis szkod nie narobil tak duzym stezeniem powinien byc rozrobiony troche a jesli chodzi o wode utleniona to jak najbardziej mialam pare razy zapalenie ucha zewnetrznego bo przy czyszczeniu ucha przetarlam naskorek albo przy przeziembieniu czy anginie lubi mi tez schodzic przy okazji na uszy a jak daja leki to wlasnie na bazie wody utlenionej z innymi dodatkami