Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mAMMA MARTYNKII

Problem z ojcem mojej corki.

Polecane posty

Gość mAMMA MARTYNKII

Mam dosc tej calej sytuacji.Jest ojcem mojej corki.cORKA ma 3 latka a on widzial ja zaledewie ze 3 razy w zyciu. I przypomnialo mu sie ze ma dziecko.Wydzwania do mnie. A dzis to juz szczyt.Wyzwal mnie ' ty j**ane , szmato ty k**wo, spotkamy sie w sadzie'. Czy w takiej sytacji sad moze pozwolic na widywanie ojca z dzieckiem.

Gość nie chce spać
poczekaj aż założy sprawę, nagrywaj wszystkie rozmowy tel zebys miała dowody na wyziwska itp

Gość mAMMA MARTYNKII
mam nowego partnera i on jest jak prawdziwy ojciec dla corki mojej. Nawet jego zdazyl ostatnio wyzwac. Nie bylo mnie wdomu a zostawilam tel.Wiec odebral i to byl byly. Moj mowi ze mnie nie ma on uparcie daj mi ja.I zaczal wyzywac" ty pajacu, nie pajacuj" cos tam jeszcze zaczal gadac ale moj sie rozlaczyl.Myslalam ze bedzie spokoj ale znow zaczal wydzwaniac.

Udowodnij w sądzie, że nie interesuje sie dzieckiem. Najlepiej jakbyś miała świadków. Albo w sądzie nieche przyznają wam kuratora który bedzie sprawdzał jak to tatuś interesuje sie dzieckiem. Jeśli dziecko ma 3 lata a ojciec dziecka np nie płaci na nie to już jest jeden z powodów dla których można mu na początek ograniczyć prawa rodzicielskie.

Gość mAMMA MARTYNKII
alimenty placi regularnie.Ale oprocz tego nic.

Gość mAMMA MARTYNKII
zero zainteresowania dzieckiem.

Ty pierwsza idź do sądu rodzinnego i załóż mu sprawę o ograniczenie praw rodzicielskich. Powodów masz dużo do tego, podaj świadków i będzie po kłopocie. Tylko, że on np może się ubiegać o widzenia z córką, jak ma prawa do córki to niestety mu nie zabronisz. Mój były także nie interesuje się naszą córką. Moja ma 6 lat. Nawet alimnetów na nią nie płaci. U mnie już jest sprawa w sądzie o pozbawienie praw rodzicielskich dla niego.

Gość abrakadabra88888888888888
Bądź szybsza. Załóż sprawę o odebranie praw rodzicielskich. Podstawa,że nie kontaktuje się z dzieckiem wystarczy.Mi bynajmniej wystarczyło

Gość mAMMA MARTYNKII
on nigdy nie zobaczy corki. Jak obcy facet moze miec kontakt z dzieckiem.On nic o niej nie wie.

Kamilka21 A po co ograniczać ? Jak już zakładać sprawę to o pozbawienie.Po co bawić się w ograniczanie? Widzenia zapewne sąd zostawi...

mAMMA MARTYNKII on nigdy nie zobaczy corki. Jak obcy facet moze miec kontakt z dzieckiem.On nic o niej nie wie. I właśnie dlatego pozbawiaj i to szybko....

Można od razu odebrać prawa, ale nie każdy sąd od razu przychyli się do tego. Ja pisałam o odebranie wcześniej już i sąd na okres próby mu ograniczył, chociaż wiadomo było że dziecko ma gdzieś. I znowu pisałam o całkowite odebranie praw, w razie czego jakby mu się nagle przypomniało o dziecku.

Bo jesli on pierwszy założy i np zezna że ty mu zabraniasz widywać, utrudniasz ...to ty będziesz na straconej pozycji niestety...

Gość mAMMA MARTYNKII
po nowym roku bede zalatwiac to wszystko dopoki:TATUS" jest w polsce.

Gość mAMMA MARTYNKII
jak mu zabraniam.Jesli jego nie ma w polsce przez 9 miesiecy.Zero kontaktu.Potem przyjezzda do polski i sobie przypomina ze ma dziecko.To jest chore. W zeszlym roku dalam mu szanse na kontakt z mala. I co pooszlam z corka do niego a on nas wyrzucil z domu.

Kamilka21 Widocznie ja miałam więcej szczęścia. Mojemu od razu odebrali, ale widzenia zostały i nie korzystał z nich

Jeśli miała by świadków, że dzieckiem się nie interesuje to nawet jak on by pierwszy założył sprawe to ty jesteś na wygranej pozycji. Mój były nie raz mi się odgrażał, że zabierze mi córke, bo on jest ojcem i on razem ze swoją nową babą wychowaja ją. I co do tej pory nic nie zrobił w tym kierunku żeby mi ją odebrać. On ma kuratora i kurator pisze do sądu pisma o tym fakcie, że jako ojciec nie interesuje się dzieckiem.

mAMMA MARTYNKII jak mu zabraniam.Jesli jego nie ma w polsce przez 9 miesiecy.Zero kontaktu.Potem przyjezzda do polski i sobie przypomina ze ma dziecko.To jest chore. W zeszlym roku dalam mu szanse na kontakt z mala. I co pooszlam z corka do niego a on nas wyrzucil z domu. Opisz to wszystko w uzasadnieniu.Również ważne jest ,że dziecko nie dostaje prezentu na święta,dzień dziecka,urodziny...

a czyje nazwisko nosi dziecko?

po nowym roku bede zalatwiac to wszystko dopoki:TATUS" jest w polsce. Nie musi go być. Wyrok zaoczny będzie jak nie będzie się wstawiał. Ja nie miałam świadków. Moje słowo przeciwko jego wystarczyło.

Ale czasami lepiej mieć świadków. Jak np taki "tatuś" przyjdzie do sądu i prawie zacznie płakać, że jaki to on biedny, że dziecka nie widuje, że zabrania mu sie, to taki świadek powie w sądzie co i jak w tej sprawie i sąd bedzie miał jasne wszystko.

Gość mAMMA MARTYNKII
ma moje nazwisko

To masz fajnie, że ma twoje nazwisko. Moja córka niestety ma nazwisko swojego ojca. I jakbym chciała je zmienić na moje to musiałbym założyć kolejną sprawę w sądzie :/.

Gość z_ uśmiechem
Kamilka21 To masz fajnie, że ma twoje nazwisko. Moja córka niestety ma nazwisko swojego ojca. I jakbym chciała je zmienić na moje to musiałbym założyć kolejną sprawę w sądzie :/. Jeżeli ojciec jest pozbawiony praw to nie zakładasz sprawy w sądzie.Idziesz do Urzędu i zmieniasz.