Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fredka11

Wypadanie włosów, RATUNKU!!!

Polecane posty

Gość fredka11

Witam!:) Mam 18-ście lat i ogromny problem... Moje włosy wypadają mi od ponad trzech lat. Byłam u lekarza, bo dość często tam bywam niestety, i w tej dziedzinie stwierdził, że nie ma podłoża zdrowotnego mojego problemu, kwestia trybu życia... Ok, ale od trzech lat próbuje pozbyć się wypadania i nic! Żadne leki, tabletki, jakieś preparaty zewnętrzne... nic kompletnie:( Nie wiem juz co robic, zalamuje sie bonie chce byc lysa (dla kobiety to przeciez wazne!) Drogie Panie, jesli ktoras z Was ma lub miala taki problem, piszcie! Dodam jeszcze ze ostatnio slyszalam o Dermenie i nie wiem czy warto ryzykowac. Co do metod naturalnych to sok z cebuli i czarnej rzepy niby skuteczne... Prosze o opinie i z gory DZIEKUJE:)

Gość może to ja, ale nie z Warszawy
Idź na badania w kierunku alergii kontaktowych oraz zrób sobie badania hormonalne, ferrytyny i żelaza oraz trichoskopię - wyjdzie tam czy masz łysienie androgeniczne czy inne co się dzieje z mieszkami włosowymi. Na razie z niczym nie kesperymentuj - odżywiaj się zdrowo, myj włosy w gotowanej wodzie szmponem Freederm. Specjalistycznych porad udzieli Ci dermatolog, bo to nie jest normalne, aby 18 latce wypadały włosy ot tak.... Powodzenia!

Gość nie wiem co ale wiem
Kup sobie cynk- w czystej postaci; oczywiście jest dostępny bez recepty. Bierz po jednej dziennie przez kilka dni- powinien problem zniknąć:)

Dokładnie, jak wygląda Twój jadłospis. bo może w tym tkwi problem? I czy robiłaś jakieś badania hormonalne? A dermena jest super, mi wychodziły włosy garściami, a po dermenie przestały. Minus jest taki, że to drogi szampon i u mnie za każdym razem po odstawieniu go, problem wracał. Teraz używam tańszego radicalu + mgiełki i efekt jest równie zadowalający.

Gość fredka11
Dokładnych badań nie robiłam a co do jadłospisu to jest zmienny... Nie zawsze jem wszystkie posilki bo czesto po szkole lece do pracy i nie mam czasu np na obiady... Nie myslalam, ze w tym moze byc glowny powod ale posłucham Waszych rad i sie zbadam:) Dzieki wielkie:*