Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie.;

wypłata becikowego, kto długo czekał i ile?

Polecane posty

Gość kto wie.;

jak to jest możliwe, że dziecko urodziło się 22.09.2011, wniosek o becikowe złożony 25.09.2011, decyzja o przyznaniu jest z datą 27.10.2011, a pieniędzy do dzisiaj nie wypłacili?! czy ktos tez tak miał i musiał tak długo czekać??

Mamy dzieci z tego samego dnia tylko mój w 2009 się urodził :P A wracając do tematu to idź z decyzją do OPR i wyjaśnij sprawę.

Gość jhgjhj
nunusia,zlituje sie kobieto,nie przyszles tylko przyszedles.chodzi mi o to co masz drobnym drukiem podpisane

Pieniadze wypłacą ci w styczniu. Jest tak ze jesli wniosek wpłynie po połowie miesiaca to wypłaca sie w nowym miesiacu. Nie wiem dlaczego tak jest ale ja zlozylam wniosek 19 pazdziernika a kasę dostałam pod koniec listopada. Gdzies czytalam ze takie procedury. Ale nie pamiętam z jaką datą mam decyzje.

Gość moje dziecko od września
Ja się urodziłam tego dnia. autorko prosta sprawa-nie dałaś wszystkich dokumentów,bo skąd miałaś akt urodzenia po3 dniach?

Gość kto wie.;
jesli dostałam decyzje o przyznaniu to raczej żadnych dokumentów nie brakowało...

Gość kto wie.;
źle wpisałam datę złożenia, wniosek złożyłam 29.09.2011 (25 to była niedziela...)

Gość kto wie.;
bella -> ale wniosek był składany we WRZEŚNIU...

Gość ....gienie co siwat zmienia..
jesli to w Krakowie to pieniadze dostaniesz po nowym roku pewnie kolo marca. moja siostra rodziła w sierpniu, na poczatku pazdziernika dostala decyzje a pieniedzy niema, jak zadzwoniła o co chodzi to pan sie zasmial ironicznie i kazal cierpliwie czekac... Kraków tonie w dlugach i oszcezdzaja na czym moga, ale ci ktorzy dostali decyzje to kase napewno dostana, a pozniej beda likwidowac becikowe.

Gość kto wie.;
no włąsnie jestem z Krakowa!! i to państwowe becikowe dostałam po 2 tygodniach, a na to krakowskie tak długo czekam i na decyzji nic nie ma o tym jakie są terminy wypłaty (na tym drugim jest)

Gość kto wie.;
to niby te pieniądze maja byc na wyprawkę, a dostanę je jak dziecko będzie miało 6 miesięcy... porażka...

Gość kto wie.;
akurat dla mnie ten tysiąc to żadne pieniądze bo miesięcznie zarabiam z mężem 10 razy tyle tylko się zastanawiałam dlaczego tak długo nie płacą...

Gość hjujhhggff
Ja też dlatego nawet bym nie zauważyła że te pieniądze nie wpłynęły, a tym bardziej tym głowy sobie nie zaprzątała...

Gość ....gienie co siwat zmienia..
tak jak pisalam wczesniej, wszystkie pieniadze maja byc wyplacone dla tych ktorzy dostali decyzje, ale niestety dopiero po nowym roku , bo krakow troche sie zadluzyl i musi przyoszczedzic, ale napewno kasa bedzie. byl duzy artykul na ten temat w dzienniku polskim, z tydzien temu, no i dzwonilysmy tez z siostra do urzedu. jakby niebylo krakow i tak jest jedynym miastem ktory wyplaca "podwojne" becikowe, niestety juz po raz ostatni , bo wszytsko od nowego roku sie pozmienia w tych sprawach.

kraków jedynym miastem które wypłaca podwójne becikowe? a kto wam taką bzdurę powiedział????? ja do krakowa mam jakieś 120km i hmmm dziwnym trafem w naszym mieście też płacą te podwójne :P

Gość bo to krakowskie
a raczej małopolskie jest dla każdego bez względu na zarobki, a w innych miastach jesli jest to najczęściej tylko dla biednych

Gość gość
Złożyłam zaświadczenie o becikowe 16 lipca kiedy mogę się spodziewać pieniążków na koncie

Gość gość
Hey mam pytanie słyszalam że kosiniakowe lub becikowe jest możliwość wypłaty przed porodem to prawda ?

Gość gość
Raczej nie prawda bo do wniosku należy dołączyć miedzy innymi akt urodzenia

Gość gość
Witam, mój synek urodził się 17.05.2017 r, to była środa, w sobotę wyszliśmy ze szpitala, w poniedziałek mój partner złożył dokumenty , po jakimś czasie przyszła decyzja, że zwracają się jeszcze do mojego pracodawcy o zaświadczenie, że u nich pracowałam, podobnie też do mojego partnera, do teraz nie dostałam żadnej odpowiedzi, czy jest to możliwe, że tyle to wszystko trwa ???

Gość gość
Złodziejski Kraj , najpierw sobie weźmie później MOŻE da ?